تا‌زه‌ترین اخبار از سیلاب سیستان/ بلوچستان غرق در آب

تسنیم , 24 دی 1398 ساعت 11:04

باران سیل آسایی که از روز جمعه تا یک شنبه جنوب سیستان و بلوچستان را فرا گرفت به بخش‌های مختلف زیر ساختی و کشاورزی استان خسارت‌های زیادی وارد کرده است.


به گزارش عصر امروز، سیل روزهای اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان خسارت‌های زیادی به بار آورده است که می‌توان از خانه‌ها و زمین‌های کشاورزی آب گرفته، جاده‌ها و باغات تخریب شده و قطع آب، برق و تلفن به عنوان بخشی از خسارت‌های سیل در جنوب استان یاد کرد.
 
لاریجانی: ‌از مناطق سیل‌زده بلوچستان بازدید خواهم کرد / نیازهای اولیه و فوری مردم باید تامین شود‌
 
 رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تامین ‌نیازهای فوری سیل‌زدگان گفت: از مناطق سیل‌زده بلوچستان بازدید خواهم کرد‌.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، علی لاریجانی در بدو ورود به فرودگاه چابهار در جمع خبرنگاران ‌هدف از سفر ‌به این استان را سیل اخیر عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به گزارش های واصله از استان درباره سیل اخیر، مجموع نیازهای فوری استان و سایر نیازهای استان در زمینه زیرساخت‌ها از جمله ساخت راه آهن، بزرگراه‌ها و همچنین ایجاد اشتغال از دیگر اولویت‌های این سفر است.
 
وی با بیان اینکه ‌در فصل بودجه قرار داریم و استان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه بیشتری به لحاظ توسعه زیرساخت‌ها‌ست، افزود:‌ با توجه به فرمان اخیر مقام معظم رهبری درخصوص رسیدگی فوری به وضعیت استان سیستان و بلوچستان با وارد شدن سیل اخیر، این سفر صورت گرفت‌.
 
لاریجانی با بیان اینکه نیازهای اولیه و فوری مردم باید تامین شود، ادامه داد: ‌با توجه به اینکه فردا بازدیدی از مناطق سیل‌زده خواهیم داشت، این خسارات برآورد و در نشست شورای اداری استان در مورد آنها تصمیم‌گیری شود.
 
وی بازسازی منازل، تعمیر و نوسازی زیرساخت‌ها را اولویت اصلی در این شرایط برشمرد و تاکید کرد: خسارات وارده ناشی از سیل اخیر در حوزه کشاورزی نیز نیازمند برآورد و رسیدگی است.
 
خسارت سیل در بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان 651 میلیارد تومان برآورد شد
 
مدیرکل جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیل چند روز اخیر استان در حوزه کشاورزی 651میلیارد تومان خسارت به بار آورده است‌.
 
غلام حیدر زورقی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب اخیر در منطقه بلوچستان 651 میلیارد تومان به بخش کشاورزی خسارت وارد شده که این میزان در حال افزایش است.
 
مدیرکل جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی شدید اخیر سبب خسارت به زمین‌های کشاورزی، قنوات، جاده‌های دسترسی مزارع، دامپروری، کانال‌های آبیاری، بندهای آبخیزداری و استخرهای پرورش ماهی در سیستان و بلوچستان شده است.
 
وی عمده خسارت بخش کشاورزی استان را در شهرستان‌های کنارک، نیکشهر، چابهار، قصرقند، دلگان، مهرستان، سرباز، بمپور، فنوج، سیب‌و سوران و خاش دانست و افزود:گروه‌های برآورد خسارت در منطقه حضور دارند و همچنان در حال بررسی دقیق میزان آن هستند.
 
زورقی از تخریب 27 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی در سطح استان خبرداد و گفت: به دنبال وقوع سیل در استان 7 هزار و 800 هکتار از باغات و هزار و 454 حلقه چاه در سطح استان خسارت دیده است.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در این مدت 3هزار و 200 راس دام سبک و سنگین در استان تلف شده است افزود: 691 دامداری و 952 کلونی زنبور عسل نیز بر اثر سیل کاملا تخریب شده است.
 
وی از تخریب 15 واحد گلخانه، 546 رشته قنات و 161 کیلومتر جاده بین مزارع به عنوان دیگر خسارات سیل در استان یاد کرد و افزود: تا این لحظه خسارات کشاورزی بخش‌هایی که صب العبور بوده اند برآورد نشده است.
 
هجوم تمساح‌ها به مناطق سیل‌زده بلوچستان صحت ندارد
 
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: اخبار کذب و رعب‌آور مبنی بر یورش 300 سر تمساح به مناطق سیل‌زده جنوب استان صحت ندارد.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان، وحید پورمردان اظهار داشت: در پی انتشار اخبار کذب و رعب‌آور مبنی بر یورش 300 سر تمساح به مناطق سیل‌زده، به اطلاع مردم فهیم و صبور بلوچستان می‌رساند که تاکنون هیچ گونه موردی مبنی بر رویت و یا حمله تمساح به روستاییان و سیل‌زدگان مشاهده و گزارش نشده و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی از آرشیو است و اطلاعیه شماره یک این اداره کل صرفا به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی صادر شده است.
 
وی گفت: از این‌رو به اطلاع می‌رساند یگان حفاظت این اداره کل در سراسر استان در حالت آماده باش بوده و جهت اطلاع‌رسانی و پایش در مناطق حضور فعال دارند و جای هیچ گونه نگرانی نبوده و فقط هوشیاری و مراقبت‌های بیشتری را از مردم مناطق سیل‌زده بلوچستان انتظار داریم تا انشاءالله سربلند و با حداقل خطرات و تلفات از این بحران پیش آمده گذر کنیم.
 
در اطلاعیه شماره یک این اداره کل آمده بود: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سیلاب به‌وجود آمده در جنوب این استان احتمال خروج تمساح‌ پوزه کوتاه (گاندو) از برکه‌ها وجود دارد که مردم باید به شدت مراقب حمله آنها باشند. 
 
 پیرو بارندگی اخیر و سیلاب به‌وجود آمده در جنوب سیستان و بلوچستان و با توجه به سرریزشدن آب رودخانه‌ها و سدها در منطقه و به تبع آن سردی هوا، شرایط جوی، استرس و تنش در حیات وحش به‌ویژه تمساح پوزه کوتاه(گاندو) احتمال خروج تمساح‌ها از برکه و اسیر شدن در امواج خروشان آب و به تبع آن دور شدن از زیستگاه اصلی‌شان وجود دارد.
 
مردم نسبت به تردد در مناطق سیلابی، حاشیه رودخانه باهوکلات، هوتک‌ها، مرداب‌ها و مناطق حاشیه‌ای که محل تجمع آب‌های راکد شده است، جدا خودداری کنند و به‌منظور پیشگیری از وقوع حوادث تلخ و حملات احتمالی حیات وحش، در زمان مشاهده هر گونه جانور وحشی گرفتار در مناطق انسانی، مراتب را به نزدیک‌ترین اداره حفاظت محیط زیست اعلام کنند.


کد مطلب: 275811

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcb8sb58rhbzwp.uiur.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir