ترامپ بازنده انتخابات ریاست جمهوری می‌شود؟

14 مرداد 1399 ساعت 18:50

فعلاً که به‌صراحت می‌توان گفت عملکرد دونالد ترامپ در مدیریت اعتراضات اخیر به‌شدت شکاف‌های جامعه آمریکا را فعال کرده و بسیار بعید است به این زودی‌ها نیز چنین وضعیتی خاتمه یابد.


به گزارش عصر امروز، کانال تلگرامی مطالعات پژواک خرد معاصر به نقل از حسن کریمی‌فرد، نویسنده و سیاستمدار نوشت:

روز سوم نوامبر مصادف با 13 آبان‌ماه موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و کنگره آمریکا است. مردم امریکا در این روز برای انتخاب رئیس جمهور، 435 عضو مجلس نمایندگان و 35 عضو مجلس سنا (مجلس سنا صد عضو دارد) پای صندوقهای رأی خواهند رفت که همین موضوع به حساسیت رقابت‌ها افزوده است. البته شیوع کرونا موجب تغییرات بی سابقه‌ای در کارزار تبلیغات انتخاباتی شده و تجمعات و کارناوال‌های انتخاباتی به حداقل ممکن کاهش یافته است.

مطابق نظرسنجی‌ها جو بایدن معاون سابق باراک اوباما از وضعیت بسیار مطلوبتری از دونالد ترامپ برخوردار است و در صورت عدم تغییر فضای سیاسی به احتمال زیاد رئیس جمهور مستقر را مغلوب خواهد کرد. البته همیشه نظرسنجی‌های انتخاباتی با واقعیت منطبق نبوده است. چنانچه در دوره گذشته هیلاری کلینتون تقریباً در تمامی نظرسنجی‌ها پیشتاز بود اما باوجود حدود سه میلیون رأی بیشتر به دلیل الکترال کالج کمتر در مقابل دونالد ترامپ شکست خورد.

همه‌گیری ویروس کرونا و تأثیر مهلک آن بر اقتصاد آمریکا، اعتراضات خشونت ‌آمیز علیه نژادپرستی و مقابله وحشیانه دولت فدرال،  به کمک جو بایدن که فاقد محبوبیت و شخصیت کاریزماتیک است، آمده تا مانع تمدید ریاست جمهوری ترامپ برای دوره دوم شود. شاید به همین دلیل است که ترامپ چند روز قبل به‌صراحت خواستار عقب افتادن زمان انتخابات به دلیل احتمال تقلب درنتیجه رأی‌گیری پستی شد و گفت تا برقراری سلامت و امنیت کامل نباید انتخابات برگزار شود. اما درخواست ترامپ نه‌تنها با مخالفت حزب دموکرات روبه‌رو شد بلکه برخی از سناتورهای مهم حزب جمهوری‌خواه نظیر میچ مک کانل و لیندسی گراهام نیز با درخواست وی مخالفت کرده بودند.

در حال حاضر مطابق نظرسنجی‌ها، جو بایدن در پنج ایالت کلیدی آمریکا (اوهایو، کارولینای شمالی، فلوریدا، پنسیلوانیا و آریزونا) از دونالد ترامپ پیش افتاده است. دراین‌بین احتمال اینکه بایدن بدلیل شرایط خاص جامعه آمریکا، اتحاد بیشتر در درون حزب دموکرات و جذب بیشتر آرای بخشهای مردد و غیرفعال در انتخابات، به سمت انتخاب یک معاون اول زن که رنگین‌پوست باشد افزایش یافته است. بخصوص اینکه زنان، سیاه‌پوستان و اقلیت‌ها همیشه به‌عنوان مخالفان جدی سیاست‌های دونالد ترامپ به‌حساب می‌آمدند. باید دید اگر چنین اتفاقی رخ دهد این موضوع چه تأثیری بر نتایج نهایی انتخابات خواهد داشت. دونالد ترامپ نیز طبق روال دوره قبل برای پیروزی در انتخابات بر روی آرای ملی‌گراها و سفیدپوستان حساب بازکرده و با اظهاراتش سعی در حفظ پایگاه اصلی رأی خود دارد. در این خصوص می‌توان گفت که مقابله جدی با اعتراضات سیاه‌پوستان توسط ترامپ نیز دقیقاً به دلیل تهییج و تحت تأثیر قرار دادن پایگاه رأی برای مشارکت بیشتر در انتخابات صورت گرفت.

فعلاً که به‌صراحت می‌توان گفت عملکرد دونالد ترامپ در مدیریت  اعتراضات اخیر به‌شدت شکاف‌های جامعه آمریکا را فعال کرده و بسیار بعید است به این زودی‌ها نیز چنین وضعیتی خاتمه یابد. به‌خصوص اینکه اگر دونالد ترامپ در انتخابات پیروز شود تعارضات اجتماعی با شدت بسیار بیشتری بروز و نمود خواهند داشت.

گفتنی است بنابر ادعای بسیاری از اقتصاددانان آمریکا شرایط اقتصادی بغرنج آمریکا حتی با کنترل ویروس کرونا ادامه دار خواهد بود و چشم‌انداز کوتاه‌مدتی برای بهبود فضای اقتصادی وجود ندارد. بنابراین در صورتی که در این زمان محدود باقیمانده تا انتخابات (کمتر از صد روز) اتفاق خاصی در عرصه اقتصادی-سیاسی رخ ندهد. اوضاع‌ و احوال ترامپ در روز سوم نوامبر جهت پیروزی در انتخابات بسیار سخت خواهد بود. شاید تنها امید ترامپ مناظره های اکتبر و نوامبر با جو بایدن باشد.

البته در حال حاضر گمانه‌زنی‌هایی مطرح شود که دونالد ترامپ در صورت باخت ممکن است نتایج انتخاباتی را نپذیرد و سیستم سیاسی را با چالش مواجه سازد. خود ترامپ  نیز اخیراً در مصاحبه با فاکس نیوز چنین امری را پیش‌بینی کرده که ممکن است نتایج انتخاباتی را که بازنده آن باشد نپذیرد.


کد مطلب: 285839

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcc1pqio2bq448.ala2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir