اگر این ادعا واقعیت داشته باشد باید برای دولت استرجاع خواند!

10 مهر 1398 ساعت 10:49

جای خوشوقتی است که هیئت ایرانی شرط اعلام لغو تحریم ها را گذاشته بودند وگرنه خسرانی بزرگتر و ایران گیت دیگری در راه بود که عدم قبول ترامپ در اجرای شرط خواسته شده نشان داد که سخن رهبری معظم انقلاب تا چه اندازه عمیق بوده و افسوس که اگر تیم مذاکره کننده قبل از امضای برجام این نکته (عدم اعتماد به غربیها) را که مورد تاکید رهبری بود رعایت می کردند امروز در چه کنم چه کنم با امریکا و اروپا گرفتار نبودند و ملت ایران مدتها پیش فروپاشی تحریم ها را دیده بودند.


به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز نگرانی ها قبل از رفتن حسن روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل همیشه در طول این سالها دو چندان و امسال هزاران بار بیشتر شده بود.

روحانی و وزیر خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای ایشان نشان داده اند که دقت لازم را برای دفاع از منافع انقلاب جهانی اسلام و محور مقاومت و منافع ملی جمهوری اسلامی را ندارند و اگر هم راهبردی را اتخاذ می کنند و به آن می بالند نوعی وادادگی و ترس افراطی و پذیرش کدخدا سالاری در عرصه سیاست خارجی و داخلی است.

خبراین بود: برخی منابع فرانسوی روز سه‌شنبه مدعی شده‌اند «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا و «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران بر سر یک سند چهار بندی به عنوان مبنایی برای دیدار با یکدیگر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و آغاز مجدد مذاکره میان ایران و آمریکا توافق کرده‌ بودند. پالیتیکو به نقل از این منابع مدعی شده دیدار سران دو کشور علی‌رغم توافق بر سر این سند محقق نشده زیرا روحانی اصرار داشته ترامپ ابتدا رفع تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کند.(1)

اما محورهایی که توافق شده بود عبارت بودند از:

1- تهران موافقت کرده هرگز به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود و کاملاً به تعهدات خود پایبند است، ضمن آنکه مذاکره بر سر چارچوبی طولانی‌ مدت‌تر درباره فعالیت‌های هسته‌ای خودش را می‌پذیرد.

2- تهران همچنین متعهد شده ایران از هر گونه ستیزه‌جویی خودداری خواهد کرد و از طریق مذاکره به دنبال صلح و احترام واقعی در منطقه خواهد بود.

3- طبق ادعای پالیتیکو، با آنکه در متن سند صریحاً به برنامه موشک‌های بالستیک ایران اشاره نشده، مقام‌های فرانسوی می‌گویند، برداشت همه طرف‌ها از لحن مربوط به نقش منطقه‌ای تهران این بود که مسائل موشکی بخشی از مذاکرات خواهد بود.

تا اینجا کار موضوع اهمیت و تازگی خاصی نداشته و در طول این سالها به اشکال مختلف بیان و درخواست شده بود اما در قسمت دیگری از خبر پایگاه خبری پالیتیکو به تحلیلی اشاره شده است که در صورت صحت آن باید بر پیکره سیاستمداران این دولت و خصوصا کسانی که مستقیما در امر مذاکرات هسته ای دخیل بوده اند "استرجاع ( اناالله و انا الیه راجعون )" را خواند و قضاوت در این باره را به ملت عزیز ایران سپرد با ذکر این نکته که ملت شجاع ایران در طی 4 دهه علاوه بر هزینه های گزاف عمرانی و اقتصادی، جوانان و دانشمندان زیادی را برای به ثمر نشاندن انقلاب اسلامی فدا کرده است و باز هم می گوییم و امیدواریم پارگراف بعدی این خبر صحیح نباشد/ پایگاه خبری یاد شده در ادامه چنین آورده است: سند به گونه‌ای تنظیم شده بود که به همه طرف‌ها امکان دهد خودشان را پیروز اعلام کنند. در صورت موفقیت در پیشبرد این طرح، ترامپ می‌توانست اعلام کند او در هدف دیرینه‌اش برای بسط توافق هسته‌ای و گنجاندن مسائل منطقه‌ای در آن موفق شده است. طرف ایرانی‌ هم می‌توانست ادعا کند که در برابر سیاست فشار حداکثری مقاومت کرده و توانسته سرانجام همه تحریم‌ها را رفع کند. ماکرون هم می‌توانست خودش را به عنوان واسط صلح و کسی که توانسته از جنگی جدید در خاورمیانه جلوگیری کند، معرفی کند.

برداشت ما باز هم می گوییم امیدواریم غلط باشد و آن این است که:

الف: ملت ایران و به عبارت کاملتر انقلاب اسلامی در یک سو و غربی ها و اعتدالیون! در سوی دیگر قرار دارند. به این معنی که استراتژی برد – برد دولت یعنی برد – برد غرب و باخت – باخت برای انقلاب اسلامی خواهد بود!

ب: مضمون این توافق! بگونه ای است که کلاه گشاد ساده لوحی و وادادگی دیگری را بر سر ملت ایران می کشیدند اما هریک از طرفین در ظاهر سهم قهرمانی خود را از این توافق محرمانه ( باز هم بازی محرمانه ها) می بردند و خود را پیروز میدان اعلام می کردند اما در حقیقت ماجرا برد تنها از آن غربیها و دولت اعتدال بوده و بازنده بزرگ این امر انقلاب اسلامی و مردم ایران می بودند.

ج: اما باید برد بزرگتری را هم در این معادله سیاسی برای طرف ایرانی – شما بخوانید اعتدالیون و خصوصا اصلاح طلبان- متصور بود. با فرا رسیدن موسم انتخابات مجلس یازدهم و بدنبال آن انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری اگر موضوع یادشده را حمل بر صحت کنیم! نیاز جریان اصلاحات و اعتدال برای بازگشت به قدرت و پیروز شدن در بزنگاه انتخابات و خاتمه آبرومندانه دولت اعتدال تنها و تنها می تواند لغو تحریم ها باشد! و اگر موفق به اجرای پیروزمندانه این نمایش شده بودند امید به شکست رقیب و جلب نظر آرای انتخاباتی لذتی و رویایی شیرین بود که می توانست صورت تحقق نیز یگیرد. (بیاد داریم که وزیر خارجه وقت در یکی از دیدارهای خارجی خود به غربیها در باره امکان عذم رای آوری جریان متبوع به تبعات خارجی آن چه گفته بود).

البته جای خوشوقتی است که هیئت ایرانی شرط اعلام لغو تحریم ها را گذاشته بودند وگرنه خسرانی بزرگتر و ایران گیت دیگری در راه بود که عدم قبول ترامپ در اجرای شرط خواسته شده نشان داد که سخن رهبری معظم انقلاب تا چه اندازه عمیق بوده و افسوس که اگر تیم مذاکره کننده قبل از امضای برجام این نکته (عدم اعتماد به غربیها) را که مورد تاکید رهبری بود رعایت می کردند امروز در چه کنم چه کنم با امریکا و اروپا گرفتار نبودند و ملت ایران مدتها پیش فروپاشی تحریم ها را دیده بودند.

رضا احمد زاده
 
1- خبر گزاری فارس/ جزئیات ادعایی پالیتیکو از سند ۴ بندی توافق‌شده برای دیدار ترامپ و روحانی / 9/7/1398


کد مطلب: 269819

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdccsoqio2bqe48.ala2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir