آغاز کنفرانس مونیخ در سایه اختلافات آمریکا و اروپا

مهر , 26 بهمن 1397 ساعت 18:32

کنفرانس امنیتی مونیخ از امروز جمعه در حالی در مونیخ آغاز می شود که اظهارات روز گذشته «مایک پنس» موجب شدت گرفتن اختلافات میان آمریکا و اروپا شده است.


به گزارش عصرامروز، انتظار می رود که بیش از ۳۵ رئیس دولت یا کشور و حدود ۵۰ وزیر خارجه و ۳۰ وزیر دفاع از کشورهای مختلف جهان در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۱۹ میلادی حاضر شوند.
 
در کنفرانس امسال مونیخ همانند سال های گذشته شمار زیادی از شخصیت ها و مقامات جهانی حضور خواهند داشت. «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که سال گذشته در بحبوحه تلاش های سیاسی تشکیل دولت در آلمان نتوانسته بود در کنفرانس مونیخ شرکت کند امسال بار دیگر حاضر خواهد بود.
 
«محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر، «کلاوس یوهانیس» رئیس جمهوری رومانی، «پترو پوروشنکو» رئیس جمهوری اوکراین، «پل کاگامه» رئیس جمهوری رواندا، «شیخ حسینه واجد» نخست وزیر بنگلادش، «شیخ تمیم بن احمد آل ثانی» امیر قطر از جمله شرکت کننگان هستند.
 
از چین نیز یکی از اعضای ارشد هیات سیاسی حزب کمونیست این کشور در مونیخ حضور خواهد داشت. «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو، «کریستین لاگارد» رییس صندوق بین المللی پول و «کریستالینا جئورجیوا» رئیس موقت بانک جهانی از جمله دیگر شرکت کنندگان کنفرانس مونیخ هستند.
 
شمار زیادی از وزیران خارجه و دفاع کشورهای جهان در کنفرانس مونیخ حاضر خواهند بود. هایکو ماس و اورسولا فان در لاین وزیران خارجه و دفاع آلمان در کنار بیش از ۴۰ تن دیگر از وزیران خارجه و دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو حاضر خواهند بود.
 
محورهای مورد بحث
 
موضوعات مورد بحث در نشست امسال کنفرانس امنیتی مونیخ شامل مواردی از جمله خوداتکایی اتحادیه اروپا، همکاری فرا آتلانتیکی و همچنین پیامدهای احتمالی احیای دوره ای از رقابت قدرت های بزرگ خواهد بود.
 
همچنین کارشناسانی از سراسر جهان درباره موضوع آینده کنترل تسلیحات و همکاری در زمینه سیاست های دفاعی، بحث و گفتگو خواهند کرد.
 
موضوع درهم آمیختگی تجارت و امنیت بین المللی و همچنین تاثیرات تغییرات آب و هوایی و نوآوری های فنی بر امنیت بین المللی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
«ولفگانگ ایشینگر» دیپلمات کهنه کار آلمانی و رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ پیش از آغاز این کنفرانس گفت: با نگاهی به وضعیت کنونی امور بین المللی به دشواری می توان از این احساس گریخت که جهان نه تنها شاهد یک رشته بحران های کوچک و بزرگ است بلکه یک مشکل بنیادی تر نیز وجود دارد.
 
وی افزود: در حقیقت به نظر می رسد که در حال تجربه برهم خوردن قطعات اصلی نظم بین المللی و دوره جدیدی از رقابت قدرت بین آمریکا، چین و روسیه در کنار نوعی از خلاء رهبری در نظم شناخته شده به عنوان نظم بین المللی لیبرال هستیم.
 
در گزارش سالانه این کنفرانس که هفته گذشته منتشر شد تاکید شد که بررسی‌های انجام شده حاکی است که اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تأثیر مورد نظر کاخ سفید برای تغییر سیاست های ایران را نداشته است.
 
در همین حال، وزیران خارجه آلمان و فرانسه پیش از کنفرانس امنیتی مونیخ در مقاله مشترکی که در روزنامه زدویچه زایتونگ منتشر شد بر لزوم تقویت و کارآمدتر شدن چندجانبه‌گرایی جهانی تاکید کردند.
 
بخش انگلیسی زبان خبرگزاری دویچه وله آلمان در این خصوص گزارش داد: هشدار ایشینگر درباره دوره جدیدی از رقابت قدرت های بزرگ هشداری درباره جنگ سرد جدید است. اما مناقشه های بالقوه ای که در کنفرانس درباره آنها بحث می شود فراتر از جنگ سرد قرن بیستم است. گزارش جدید کنفرانس مونیخ درباره این پرسش است که اگر آمریکا از صحنه جهانی خارج شود و نخواهد تضمین کننده نظم جهانی باشد چه اتفاقی برای نظام جهانی خواهد افتاد؟ مسائلی از جمله ناتو و روسیه و ظهور چین و بسیاری از مسائل دیگر از جمله مسائل آفریقا و تاثیر مهاجرت بر امنیت در جهان و مانند همیشه مسائل خاورمیانه مورد بررسی خواهد بود.
 
سایه اختلافات آمریکا و اروپا بر نشست مونیخ
 
همانطور که اشاره شد اختلافات آمریکا و اروپا یکی از محورهای مورد بحث در کنفرانس امنیتی مونیخ خواهد بود. آمریکا و اروپا از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ شاهد گسترش اختلافات میان خود بوده اند که در روزهای گذشته نمونه ای از آن را در کنفرانس ورشو شاهد بودیم.
 
بعد از آنکه فدریکا موگرینی و وزیران خارجه کشورهای تاثیر گذار اروپایی از شرکت در کنفرانس ورشو خودداری کردند، «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا انتقادات تندی را متوجه اتحادیه اروپا کرد و عنوان داشت که بروکسل اجازه به ثمر نشستن تلاش های آمریکا برای فشار به ایران را نمی دهد.
 
او همچنین ایجاد کانال مالی اروپا با ایران را اقدامی برای نقض تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی دانست.
 
اتحادیه اروپا به تازگی با هدف حفظ برجام از کانال مالی خود رونمایی کرده و روز گذشته نیز فدریکا موگرینی اعلام کرد که با توجه به اهمیت برجام برای امنیت اروپا، بروکسل از آن دفاع می کند.
 
این وضعیت نشان می دهد که کنفرانس مونیخ صحنه تقابل آمریکا و اروپا بر سر ایران خواهد بود. البته واشنگتن و بروکسل به غیر از ایران موضوعات مورد اختلاف دیگری نیز دارند اما با این وجود با توجه به مخالفت های آمریکا با کانال مالی اروپا به نظر می رسد این موضوع در راس بحث های مقامات آمریکایی و ارپایی در کنفرانس مونیخ باشد.


کد مطلب: 251700

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdccxsqix2bqpm8.ala2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir