۷ هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا دود شد؛ این هم سندش!

کیهان , 13 مهر 1398 ساعت 9:51

۶ تریلیون دلار هزینه آمریکا در عراق تبدیل به خاکستر شده است. بازگشایی گذرگاه مرزی میان عراق و سوریه نشانه پیروزی ایران و متحدان آن است.


به گزارش عصر امروز روزنامه منطقه‌ای رأی‌الیوم در این‌باره به قلم عبدالباری عطوان نوشت: عراق گذرگاه مرزی «القائم- البوکمال» با سوریه را پس از گذشت هشت سال از بسته‌شدن آن بازگشایی کرد. بازگشایی این گذرگاه به نفع تقویت پیوستگی جغرافیایی دو کشور مهم در محور مقاومت است که ایران آن را رهبری می‌کند و به تقویت روابط تاریخی میان دو کشور برادر و همسایه کمک می‌کند.
 
ارتباط جغرافیایی میان عراق و سوریه پس از سال‌ها قطع آن یعنی گشودن گذرگاه زمینی از چین تا دریای مدیترانه و خارج از کنترل ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش و به‌طور خاص رژیم اسرائیل است. 
 
اقدام آقای نخست وزیر عراق برای اتخاذ تصمیم بازگشایی این گذرگاه به معنای این است که ۶ تریلیون دلار سرمایه‌گذاری ایالات متحده آمریکا در این کشور طی لشکرکشی و اشغال عراق برای دورکردن خطری از اسرائیل، باد هوا شده و بعید نمی‌دانیم که اقدام بعدی، اخراج نیروهای آمریکایی مستقر در عراق باشد که تعدادشان از ۶ هزار نفر بیشتر است. 
 
معنای مهم‌تر این اقدام نه فقط تأکید بر پایان یا به پایان‌رساندن خطر گروه‌های تروریستی مانند داعش است که بر منطقه در طول پنج سال گذشته سیطره داشتند بلکه همچنین به معنای گشودن راه زمینی استراتژیک میان ایران، سوریه و لبنان است. 
 
ملت سوریه که در معرض محاصره آمریکایی و عربی قرار دارد بزرگترین استفاده‌کننده از گشودن مرزها با کشور برادر عراق و تقویت تجارت و مسائل سیاسی و اجتماعی با این کشور است زیرا این محاصره ظالمانه را می‌شکند و بازار صادرات بزرگی برای حبوبات، سبزیجات، میوه‌ها و تولیدات صنایع کشاورزی و پوشاک برایش باز می‌کند و در عین‌حال طرف مقابل نیز گردشگران دینی و درمانی عراقی را جذب می‌کند زیرا بیمارستان‌های سوریه همچنان از همه همتاهای خود در کشورهای نفتی پیشرفته‌تر هستند. 
 
نفتکش ایرانی که در جبل‌الطارق توقیف شد و محموله خود را در بندر «طرطوس» تخلیه کرد، سه ماه نیاز داشت تا به ایستگاه نهایی خود برسد زیرا دولت مصر حاضر نشد به این نفتکش اجازه دهد از کانال سوئز عبور کند، امری که باعث شد نفتکش از طریق «دماغه امید نیک» در دورترین نقطه آفریقای جنوبی به سمت جبل‌الطارق و دریای مدیترانه دریانوردی می‌کند. 
 
این یک لحظه تاریخی شایسته جشن نه فقط در سوریه و عراق و ملت‌های دو کشور بلکه همه ملت‌ها است زیرا نزدیکی میان دو کشور برادر به‌ویژه در سایه طرح‌های آمریکایی و اسرائیلی برای چندپاره کردن و ویرانی کشورهای منطقه، سزاوار جشن است. 
 
یادآور می‌شود ترامپ پیش از این با تلخی گفته بود ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه خاورمیانه هزینه کردیم اما وقتی رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد به عراق سفر کند باید با هواپیمای چراغ خاموش، این کار را انجام دهد. 
 
در همین حال خبرگزاری رویتر نوشت: بازگشایی گذرگاه القائم در مرزهای مشترک سوریه و عراق به نفع ایران به‌عنوان متحد هر دو کشور شد و عایدات زیادی برای تهران خواهد داشت. مسئولان عراقی گذرگاه القائم را در برابر مسافران و ترانزیت تجاری پس از شش سال بازگشایی کردند و این گذرگاه نقش مهمی در تقویت نفوذ زمینی ایران به سمت بیروت خواهد داشت. 
 
«کاظم العقابی» رئیس هیأت گذرگاه‌های مرزی عراق در مراسم بازگشایی این گذرگاه تأکید کرد که این اقدام نقش مهمی در بهبودی همکاری اقتصادی میان سوریه و عراق خواهد داشت. 
 
دولت عراق در نوامبر سال ۲۰۱۷ شهر القائم در استان الانبار در غرب عراق را آزاد کرد. گذرگاه القائم از سوی سوریه در شهر راهبردی البوکمال قرار دارد که در این کشور نیز مقر داعش بود و این دو شهر در مسیر امدادهای راهبردی قرار داشتند. دولت سوریه با حمایت نیروهای وابسته به ایران در سال ۲۰۱۷ موفق شدند تا شهر البوکمال در طول رود فرات را از اشغال داعش آزاد کند.


کد مطلب: 270006

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdccxxqie2bqmx8.ala2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir