کشفیات پلیس ادعای اتاق اصناف در خصوص عدم احتکار را رد کرد

23 شهريور 1397 ساعت 13:00

برخی مسئولان به‌جای درمان وضعیت موجود بازار و ایستادن در کنار مردم با پنهان‌کاری سعی در پاک کردن صورت‌مسئله هستند.


به گزارش عصر امروز، اگرچه دولت طی ماه‌های اخیر میلیاردها دلار ارز به‌منظور واردات اختصاص داد تا از گرانی و کمبود کالاهای مصرفی مخصوصاً کالاهای اساسی جلوگیری کند اما واقعیت بازار کمبود و گرانی بسیاری از کالاهای را تأیید می‌کند؛ برخی از کارشناسان نیز معتقد هستند، ارزهای دولتی صرف واردات کالاهایی شده که ضرورتی برای واردات آن‌ها وجود نداشت.
 
بر اساس این گزارش، در این روزها آنچه سبب ایجاد اختلال در نظام بازار شده است وجود احتکار و گران‌فروشی حتی در حوزه بازار اقلام خوراکی است؛ که قطعاً تمام این مسائل پیش از اینکه به ساختار غلط تخصیص ارز به واردات کالاهای غیرضروری برگردد قطعاً ناشی از ضعف نظارت بر عملکرد فروشنده‌مان، واردکنندگان و چگونگی توزیع کالا است.
 
تکذیب احتکار در اهواز
 
رئیس اتاق اصناف اهواز اخیراً اعلام کرد که بر اساس بازرسی‌های صورت گرفته از واحدهای صنفی سطح شهر تاکنون هیچ موردی از احتکار در بازار اهواز مشاهده نشده و این در حالی است که رضا سعیدی مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان از دریافت 8 پرونده به ظن احتکار به سازمان تعزیرات حکومتی استان خبر داد.
 
سعیدی افزود: از این 8 پرونده 4 پرونده مربوط به احتکار آهن و میلگرد تعداد 2 پرونده مربوط به مواد خوراکی است عمده آن برنج است، یک مورد به احتکار کولرهای دو تیکه است و یک پرونده مربوط به 3 انبار تصفیه آب است.
 
مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان در توضیح "ظن احتکار" گفت: پرونده کسانی که برای رسیدگی به تعزیرات ارجاع داده‌شده ممکن است احتکار آن‌ها ثابت و یا رد شود؛ این پرونده‌ها اکنون در مرحله کارشناسی است.
 
سعیدی بابیان اینکه مسئولیت تعزیرات بازرسی نیست بلکه رسیدگی به پرونده‌های تخلف است، عنوان کرد: تنها تیم گشت اداره تعزیرات حکومتی که به‌صورت موضوعی به‌طور مثال در فصل بازگشایی مدارس، ماه رمضان و... از اصناف بازرسی انجام می‌دهد.
 
کشف انبار میلگرد احتکار شده در اهواز
 
کشفیات حوزه نیروی انتظامی اما حداقل 4 پرونده آهن‌آلات و میلگرد اداره تعزیرات حکومتی استان را تأیید می‌کند.
 
سرهنگ سید محمد صالحی جانشین فرمانده انتظامی استان دو روز گذشته نیز از کشف نزدیک به 42 میلیارد ریال میلگرد احتکار شده در شهرستان اهواز خبر داد.
 
وی بابیان اینکه با رصد اطلاعاتی یک انبار بزرگ دپوی آهن‌آلات را شناسایی کردیم، عنوان کرد: مأموران پلیس با انجام تحقیقات لازم و کسب اطمینان از صحت موضوع با حضور قاضی تعزیرات به محل اعزام و از انبار مذکور بازدید کردند.
 
جانشین فرمانده انتظامی استان خوزستان گفت: در بازرسی به‌عمل‌آمده آهن‌آلاتی از قبیل میل‌گرد و ورق ضخیم احتکار شده، کشف و انبار مذکور پلمب شد.
 
سرهنگ صالحی بابیان اینکه کارشناسان ارزش ریالی آهن‌آلات احتکار شده را 41 میلیاردو 414 میلیون و 705 هزار و 600 ریال برآورد کردند، عنوان کرد: در این رابطه یک متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده مقدماتی به مراجع قضائی معرفی شد.
 
برخی مسئولان اما به‌جای درمان وضعیت موجود بازار و ایستادن در کنار مردم با پنهان‌کاری سعی در پاک کردن صورت‌مسئله هستند، قطعاً بخش بزرگی از به هم ریختن نظام نظارت بر چگونگی عرضه و تقاضا، افزایش قیمت بسیاری از کالاها حتی تولید داخلی و روزانه مردم ناشی از احتکار و انبار کردن آن کالا است.
 
به گزارش خبرگزاری فارس، پس از نوسانات قیمت کالا و ارز در کشور به‌منظور نظارت بیشتر بر عملکرد بازار و جلوگیری از تخلف «سامانه جامع انبارها» راه‌اندازی شد و طبق مقررات این سامانه انبارداران، فعالان اقتصادی و بازاریان ملزم به ثبت‌نام در این سامانه هستند تا با رصد کردن بازار از طریق این سامانه به‌شدت با احتکار به‌عنوان زمینه اصلی افزایش کاذب قیمت‌ها در بازار برخورد شود.


کد مطلب: 242819

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcdfx0xnyt0oj6.2a2y.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir