1100 خانه خالی در نزدیکی تهران!

1 مهر 1398 ساعت 11:07

1100 خانه‌ خالی در 20 کیلومتری تهران سال‌هاست این سؤال را ایجاد کرده که چرا مالک این منازل علاقه‌ای به اتمام پروژه‌ 16 ساله ندارد جایی که با افزایش 150 درصدی قیمت مسکن در صدر جدول تقاضا خرید و اجاره قرار گرفته اما جالب اینجاست که نام یک مؤسسه اعتباری نیز درمیان خانه‌های خالی قرچک به چشم می‌خورد.


به گزارش عصر امروز اردیهشت ماه امسال بود که علیرضا حیدری رئیس اتحادیه املاک قرچک از رشد 150 درصدی قیمت مسکن در این شهر خبر داد تا این شهر را در کنار کرج در صدر جدول جهش‌های قیمت مسکن قرار دهد. قرچک نزدیکترین شهر جنوب شرق استان تهران است که همواره جمعیت زیادی از شاغلین پایتخت این شهر را به خاطر قیمت بالای رهن و اجاره در تهران برای سکونت انتخاب می‌کردند اما از امسال قیمت بالای رهن و اجاره در این شهر حاشیه تهران قشر ضعیف جامعه را با مشکل مواجه کرده است.
 
اما در همین شهر کوچک، 1100 واحد مسکونی سبحان 2 بدون توجه مسؤولان حوزه مسکن و مالیات 5 سال است با وجود تکمیل فرآیند ساخت بدون استفاده به بازار خرید و فروش و رهن و اجاره مسکن تزریق نمی‌شود. منازلی که تعداد آن‌ها برای منطقه‌ای به اندازه قرچک قابل توجه است و به گفته کارشناسان ورود این حجم از خانه‌های خالی به بازار با افزایش عرضه، قیمت مسکن را کاهش می‌دهد.
 
جالب این‌جا است بررسی‌ها نشان داد باز هم پای یک موسسه اعتباری در میان است و مالکیت این 1100 واحد برای موسسه اعتباری توسعه است و این سرمایه‌گذاری با پول‌های مردم از 16 سال پیش انجام شده است.
 
شهرداری: پروژه 5 سال است به اتمام رسیده است/  موسسه اعتباری توسعه برای پایان‌کار اقدام نمی‌کند
 
محسن خرمی شریف شهردار قرچک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خصوص پروژه 1100 واحدی سبحان 2 اظهار داشت: این پروژه از سال 82 شروع به کارکرد و حدود 5 سال است که به اتمام رسیده است و مالک یا مالکان تقاضایی جهت دریافت پایان کار به شهرداری ارائه نکردند.
 
وی گفت: مجتمع مسکونی برج آوران در حوزه زیرساخت هیچ مشکل خاصی ندارد و تنها مشکل این مجتمع مسکونی بدهی به شهرداری قرچک است.
 
شهردار قرچک تصریح کرد: بعد از اتمام ساخت‌وساز در پروژه 1100 واحدی سبحان 2، مدیریت شهری یک‌طرفه اقدام به صدور پایان کارکرد و اقدامات اولیه انجام‌شده و مراحل بعدی با حضور مالک انجام می‌شود.
 
 

 
خرمی شریف بیان داشت: آموزش ‌و پرورش به خاطر عدم رعایت فضای آموزشی 100 عدد از پلاک ثبتی را توقیف کرده است و پرونده قضایی نیز در اجرای احکام موجود است.
 
وی خاطرنشان کرد: در زمان اجرای پروژه مسکونی باید فضای آموزشی دیده می‌شد، ولی نظارت بر اجرای پروژه انجام‌نشده و مالک نیز فضای آموزشی را رعایت نکرده است.
 
شهردار قرچک در پایان گفت: مالک جهت تعیین تکلیف باید به شهرداری مراجعه کند که این اقدام تاکنون انجام‌نشده است.
 
مشکل اصلی مجتمع ۱۱۰۰ واحدی این است که سرانه‌های آموزشی و فرهنگی تعریف‌نشده است و آموزش ‌و پرورش قرچک با شکایت از شرکت برج‌ آوران اقدام به توقیف پلاک‌های ثبتی کرده و شهرداری از دادن پایان کار به خاطر داشتن معارض خودداری کرده است.
 
پیمانکار: شهرداری راه بیاید، یک هفته‌ای پایان‌کار می‌گیریم/ آموزش و پرورش زمین بدهد؛ 5 مدرسه بسازیم
 
کاوه اسلامی مدیر پروژه سبحان ۲ در گفتگو با خبرنگار فارس درباره عدم ارائه ۱۱۰۰ واحد مسکونی آماده تحویل به مصرف کنندگان اظهار کرد:
هیچکس به اندازه ما پیگیر دریافت پایان کار نبوده و کلید حل مشکلات این پروژه بحث پایان کار است.
 
وی در ادامه افزود: مدل کار مجموعه برای اقشار کم‌درآمد طراحی شده، که لازمه خرید محلی به عنوان سکونت استفاده از تسهیلات بانکی است.
 
اسلامی استفاده از تسهیلات بانکی را منوط به داشتن سند مالکیت دانست و گفت:  لازمه دریافت سند مالکیت داشتن پایان کار است، اگر مجموعه نتواند به مردم سند بدهد که بتوانند از تسهیلات استفاده کنند گره مضاعفی در منطقه ایجاد می‌شود.

 
 
مدیر پروژه سبحان۲ ضمن گلایه از مسوولین در بحث پایان کار گفت: مهمترین مانع برای دریافت پایان کار شکایت آموزش و پرورش است که از طریق مراجع قضایی در حال اجرا است.
 
وی در همین رابطه ادامه داد: اگر این مسئله از نظر شهرداری قابل حل باشد ما می توانیم ظرف مدت یک هفته پایان کار را بگیریم.
 
کاوه اسلامی درباره همکاری با آموزش و پرورش برای مرتفع شدن مشکلات خاطر نشان کرد: احداث ۵ باب مدرسه ۲۰ کلاسه متناسب با این مجموعه نیست اما برای نشان دادن حسن نیت اگر آموزش و پرورش قطعه زمینی در اختیار دهد ما احداث مدرسه را شروع خواهیم کرد.
 
آموزش و پرورش 100 پلاک ثبتی را توقیف کرد/ تخلف 18 میلیاردی پیمانکار در عدم ساخت فضای آموزشی
 
یکی از بزرگ‌ترین ایرادات وارده به مجتمع‌های مسکونی برج آوران این است که در محوطه شهرک مسکونی هیچ واحد آموزشی ساخته نشده و فضاهای فرهنگی دیده نشده است.
 
در این خصوص رئیس آموزش‌ و پرورش قرچک در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس از  طرح دعوا برای رسیدگی به مشکل عدم تأمین فضای آموزشی خبر داد.
 
غلامرضا بختیاری در خصوص مجتمع‌ مسکونی ۱۱۰۰ واحدی، اظهار داشت: پس از پیگیری‌های مکرر در سال ۹۵ شرکت برج آوران به ساخته نشدن فضاهای آموزشی محکوم شد.
 
وی افزود: این طرح دعوا بر اساس ماده ۱۸ قانون شوراهای آموزش‌ و پرورش بود که برای هر ۲۰۰ واحد مسکونی باید یک مدرسه 20 کلاسه ساخته شود که این امر در این شهرک تاکنون محقق نشده است.
 
رئیس آموزش‌ و پرورش قرچک بیان داشت: شکایت آموزش ‌و پرورش در این موضوع به خاطر عدم رعایت انبوه‌ساز بوده چراکه هیچ فضای آموزشی برای این شهرک مسکونی 100 واحدی دیده نشده است.
 
مدیر آموزش ‌و پرورش شهرستان قرچک خاطرنشان کرد: باید در فضای شهرک مسکونی ۵ مدرسه ۲۰ کلاسه ساخته می‌شد که این اقدام انجام ‌نشد و دستگاه قضایی اقدام به محکوم کردن انبوه‌ساز کرده است.
 
وی گفت: علت ساخته نشدن ۵ مدرسه در فضای شهرک، نبود زمین است که دادگاه انبوه‌سازان را به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان جریمه کرده بود که بعد از اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر این مبلغ به بیش از ۱۸ میلیارد تومان رسید.
 
بختیاری خاطرنشان کرد: به منظور احقاق حق دانش آموزان، مدیریت آموزش و پرورش قرچک اقدام به توقیف حدود ۱۰۰ پلاک ثبتی کرد تا انبوه‌ساز نسبت به تعهدات قانونی خود اقدام کند.
 
مدیر آموزش ‌و پرورش شهرستان قرچک در پایان گفت: پرونده در اجرای احکام دادگستری است تا هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شده و با افزودن فضاهای آموزشی فوق کمبود سرانه آموزشی تا حد امکان برطرف شود.
 
 

 
رئیس دادگستری قرچک: اجرای توقیف 100 واحد مسکونی در مرحله اجرای احکام است
 
محمدجعفر مرتضائیان رئیس دادگستری شهرستان قرچک نیز در این خصوص، اظهار داشت: مجتمع مسکونی 1100 واحدی سبحان 2 قرچک از نظر حقوقی مشکل خاصی ندارد و تنها شاکی این مجتمع آموزش و پرورش است.
 
وی گفت: مدیریت آموزش و پرورش قرچک در این خصوص طرح دعوا کرده و پرونده آن‌ها در حوزه اجرای احکام است و به زودی اجرایی خواهد شد.
 
رئیس دادگستری شهرستان قرچک در پایان بیان داشت: آموزش و پرورش قرچک در این خصوص اقدام به توقیف 100 عدد پلاک ثبتی کرده است تا وضعیت فضای آموزشی مجتمع مسکونی تعیین تکلیف شود.
 
 مؤسسه اعتباری توسعه: چند بار خواستیم بفروشیم، نشد!
 
محمدرضا کرمی مدیر روابط عمومی مؤسسه اعتباری توسعه در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: مشکل اصلی این پروژه بحث پایان‌کار است و موسسه اعتباری توسعه 1100 واحد را با شرایط فعلی چندین بار برای فروش ارائه کرده است اما به علت عدم صدور پایان کار کسی حاضر به خرید آن نشده است. 
 
پس از گذشت سال‌ها از وجود نقص در قوانین مالیاتی نسبت به بازار مسکن، تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی امید برای حذف این منازل که در بازار اختلال ایجاد کرده بوده اند را روشن کرد جایی می‌توان با اخذ مالیات از خانه‌های بلا استاده و وارد کردن آن ها به چرخه عرضه و تقاضا قیمت‌ها را متعادل کرد.
 
براساس قانون مذکور، وزارت راه و شهرسازی موظف است حداکثر شش ماه «سامانه ملی املاک و اسکان کشور» را ایجاد کند. این سامانه باید به گونه‌ای طراحی شود که در هر زمان امکان شناسایی برخط مالکان و ساکنان یا کاربران واحدهای مسکونی، تجاری، خدماتی و اداری و پیگیری نقل و انتقال املاک و مستغلات به صورت رسمی، عادی، وکالتی و.. را در کلیه نقاط کشور فراهم کند. 
 
اما با گذشت نزدیک دو سال از مهلت قانونی وزارت راه و شهرسازی هنوز اتفاقی و نیفتاده و در حالی مجددا راه‌اندازی آن در دستور کار قرار گرفته و از داخل این وزارتخانه خبر می‌رسد، این سامانه حداقل تا سال ۱۴۰۰ هم راه‌اندازی نخواهد شد.
 
تلاش خبرنگار فارس برای مصاحبه با رئیس اداره مالیات قرچک و رئیس اداره مالیات بی‌نتیجه ماند و حمید تاجیک از مصاحبه درباره مالیات این واحد‌های آماده تحویل خودداری کرد.
 
40 میلیارد مالیات خالی ماندن خانه‌ها در روزهای سخت بازار مسکن/ سکوت اداره مالیات قرچک
 
اما علی رضایی کارشناس امور مالیاتی زمان اجرای قانون را از زمان اتمام پروژه عنوان کرد و افزود: بنا براعلام شهرداری قرچک و با توجه به قانون مالیات بر خانه‌های خالی 15 درصد قیمت این منازل در دوره 5 ساله باید محاسبه شود.
 
با یک محاسبه سر انگشتی مشخص است که با حداقل متراژ و حداقل قیمت منطقه برای هر خانه باید 36 میلیون تومان مالیات گرفته می‌شد اقدامی که با ورود به موقع اداره مالیات استان تهران می‌توانست افزایش قیمت مسکن در قرچک را کنترل کند. 
 
بنگاه‌داری بانک‌ها و موسسات اعتباری غیرقانونی است
 
میثم مهرپور کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت: اصولا بانک ها این حق را ندارند که با منابع بانکی که حاصل سپرده گذاری سپرده گذاران حقیقی و حقوقی است به نام و مالکیت خود فعالیت اقتصادی انجام دهند. بر اساس قانون بانکداری بدون ربا که مصوب سال 62 است تمام فعالیت های اقتصادی در قالب 13 عقد شرعی باید انجام شود که هیچ کدام از این 13 عقد حق مالکیت و فعالیت مستقیم بانک ها در فعالیت های اقتصادی را نمی دهد. وی افزود: اینکه یک موسسه اعتباری با منابع خود مستقیما وارد فعالیت ساخت و ساز شده و اکنون تعداد زیادی واحد خالی به نام یک بانک یا موسسه مالی باشد مصداق بارز بنگاه‌داری و کاملا بر خلاف قوانین بانکی کشور است.  وی در خاتمه اظهار داشت: بانک صرفا محلی است که منابع سپرده گذاران به عنوان دارندگان منابع مازاد را در اختیار افراد کارآفرین یعنی تولیدکنندگان یا متخصصان نیازمند سرمایه قرار می دهد نه اینکه خود بانک مستقیما وارد عرصه بنگاه داری و فعالیت اقتصادی شود.  
 
موسسه اعتباری توسعه یا مدیریت شهری قرچک؟
 
حال سؤال این‌جاست چه کسی باید پاسخگوی اجرا نشدن قانونی باشد که دود اجرا نشدن آن به چشم قشر متوسط و ضعیف جامعه‌ می‌رود و اقشار قوی‌تر را به عدم به کارگیری سرمایه‌های مسکن و ایجاد اختلال در آن بازار ترغیب می‌کند. جالب‌تر آن است پول مردم که قرار است در بانک‌ها وارد چرخه اقتصادی کشور و ایجاد رونق شود با رکود 16 ساله بر روی یک زمین چند برابر می‌شود اما هیچ کمکی به اقتصاد کشور نمی‌کند.


کد مطلب: 269307

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdce7o8wfjh8pxi.b9bj.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir