نگاهی به ازدواج یک سیاستمدار با یک سلبریتی بدون حاشیه و نام آشنا

21 اسفند 1397 ساعت 10:04

چند روز گذشته خبری در فضای رسانه ای پیچید و بسرعت نیز در میان خبرهای سیاسی روز کشور محو گردید؛ "رامین مهمانپرست" با هنرپیشه ایی بنام "مریم کاویانی" عقد پیوند و ازدواج بستند.


به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز چند روز گذشته خبری در فضای رسانه ای پیچید و بسرعت نیز در میان خبرهای سیاسی روز کشور محو گردید؛ "رامین مهمانپرست" با هنرپیشه ایی بنام "مریم کاویانی" عقد پیوند و ازدواج بستند.

البته شاید در ابتدای امر خواننده محترم با خود فکر کند که در میان این همه خبرهای سیاسی و خصوصا معیشتی مردم که هرروزه چشمه ایی از هنر مدیریت دولت بی تدبیر حسن روحانی را به نمایش می گذارد پرداختن به این موضوع زیاد جالب بنظر نیاید اما بنظر در این حرکت پیامهای قابل توجهی نیز بشرح ذیل قابل شنیدن و درک و دریافت است:

1- ازدواج یک سیاستمدار جمهوری اسلامی با یک سلبریتی زن نه چندان فعال در فضای سینمایی و نه چندان مطرح مانند افرادی همچون مهناز افشار و... غیره در فضای سیاسی – رسانه ای که می بایستی بعنوان پیام آور و نماینده ایی شایسته در تراز انقلاب اسلامی باشد مقداری تعجب برانگیز است از این جهت که ما مردم و آنانی که در فضای مجازی در رصد دائمی هستند این سلبریتی را درست است که معمولا با حجاب کامل یک زن مسلمان و شایسته تمجید و تعریف دیده ایم لاکن نباید از سفرهای خارجی این هنرپیشه و همرنگ شدن وی با برخی ظواهر اجتماعی – پوششی این جوامع که عکسهای آن نیز مشاهده شده به راحتی نادیده گرفته و از آن عبور کنیم. اما باید اذعان داشت که او قطعا در ترازی بالاتر از افرادی همجون مهناز افشار که شرایط مشابهی با او دارد و یا و یا لیلا حاتمی و... در باب رعایت برخی اصول فرهنگی انقلاب اسلامی و مذهبی مردم ایران دارد و اگر گفتار رهبر معظم انقلاب اسلامی و یا سردار سلیمانی در باب برخی بانوان را سرلوحه قضاوتهای خود قرار دهیم خانم کاویانی قطعا خواهد توانست جایگاه بالاتری را کسب نماید و محبوبیت خود را دوچندان سازد.

2- امر مقدس ازدواج علیرغم اینکه خود خانم کاویانی عدم ازدواجشان را در مصاحبه ای به سرنوشت و پذیرش آن نسبت داده بودند بالاخره بگونه ای دیگر رقم خورد و وی نه تنها ازدواج کرد بلکه همسر وی سیاستمداری است که نقشی مهم در روند سیاست خارجی محل خدمت خود ایفا خواهد کرد بگونه ای که امروز باید به انتظار بنشینم و ببینیم که آیا همسر رامین مهمانپرست می تواند بعنوان همسر وی در تراز انقلاب اسلامی ظاهر شود یا اینکه خدای ناکرده او نیز همچون برخی همکارانش در حرفه بازیگری تنها در حد واندازه یک وسیله برای مطرح شدن و مطرح ماندن در رسانه و سیاست از همسر خود منتفع خواهد شد؟

3- موضوع سومی که مطرح است موضوعی امنیتی و صلاحیتی برای ازدواج وابستگان و مدیران ارشد داخل و خارج کشور می باشد. در حالی که برای ورود به برخی سازمانها و دوایر دولتی و خصوصا نظامی داشتن تائیدیه امنیتی و صلاحیت اجتماعی و سیاسی فرد مورد هدف از اهم موضوعات در بکارگیری افراد تلقی می گردد آیا ازدواج وابستگان انقلاب اسلامی در وزارت خارجه نیز مشمول این امر می گردد یا خیر؟ بیاد داشته باشیم که (بدون اینکه قصد تشابه سازی ) نفوذ از طریق همسران و دسترسی به اطلاعات طبقه بندی شده و مواردی از این دست می تواند خطرات جدی را برای سطح طبقه بندی و دسترسی به اطلاعات سیاسی – امنیتی را در پی داشته باشد خصوصا اگر به این اصل باورمند باشیم که سیاست خارجی هر کشور از اصل" هماهنگی و یکدستی در ساختار تبعیت کرده و از مهمترین مراکز داخلی تا نمایندگی های ایران ازکم اهمیت ترین آنها تا مهمترینشان به یک سطح و میزان از توانا یی دسترسی به اطلاعات مهم" برخوردار هستند این مهم دو چندان خواهد شد در نتیجه سفرا و کارمندان وزارت امور خارجه باید از فیلترهای امنیتی – سیاسی خاصی بگذرند و مورد تایید قرار گیرند و تنها صرف تمایل دو طرف به ازدواج نمی تواند نافی رعایت اصل امنیت مداری در حفظ اسناد و مدارک و استراتژی های محرمانه در سفارتخانه های خارج کشور باشد.

4- کسانی که در مراکز سیاسی عموما و امنیتی خصوصا وزارت خانه هایی مانند وزارت امور خارجه و یا نیروهای مسلح خدمت می کنند معمولا در ترددات و سفرهای خصوصا خارجی خود بایستی یک بازه زمانی مشخص را رعایت کنند به این معنا که نمی توانند در طول آن مدت سفرهای خارجی داشته باشند و در صورت ضرورت باید مراتب به اطلاع مقامات مربوطه برسد تا اطلاعات در دسترس ایشان چه کم و چه زیاد، چه مهم و چه عادی از درجه اعتبار و بهره برداریهای امنیتی غیر خودیها خارج گردد. امروز ما رعایت این اصل را که مشاهده نکرده ایم.
حال باید دید که رامین مهمانپرست که از سال 1383 تا مردادماه 1397 در وزارت خارجه فعال بوده است و همسرش که همچنان در حرفه خود فعالیت دارد به این اصول امنیتی پایبند خواهند بود یا خیر؟

وزارت امور خارجه امروز قطعا با وزارت خارجه ای که مهمانپرست بیشترین دوران فعالیت خود را در آن طی کرده است تفاوت های اساسی دارد. کسانی در آن مصدر امور هستند که بشدت نگاه غرب گرایانه داشته و تمام هویت و حیات سیاسی خود را با تعامل با غرب – شما بخوانید پذیرش کدخدایی غرب – بازخوانی می کنند و این وضعیت شاید در طول هفت ماهی که از بازگشت مهمانپرست به کشور گذشته است شاید نتواند نمایی از آینده سیاسی او را نشان دهد اما قطعا استمرار استراحت بعد از خدمت یا بکارگیری مجدد او در مناصب وزارتی یا سفارتی گویای این خواهد بود که آیا او نیز مانند رئیس سابق خود یعنی علی اکبر صالحی وزیر خارجه وقت دولت محمود احمدی نژاد با اظهار وفاداری به دولت حسن روحانی به تیم او خواهد پیوست یا اینکه او را در قامت مسئولیتی دیگر و حتی در جریانی منتقد دولت تدبیر و امید خواهد نشاند.

بنظر این راقم در زمانی که حامیان اصلاح طلب روحانی تلاش می کنند تا خود را از هزینه های خسارت بار دولت در برجام و معیشت مردم دور کنند رامین مهمانپرست شاید بخواهد در گوشه ای آرام و ساکت نظاره گر روند سیاسی کشور باشد و یا اینکه به همراه همسرش دوباره به منصبی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که سابقه ای هم در آن دارد بر گردد تا چه پیش آید اما هر چه که باشد او سیاستمداری است که ظاهرا می تواند بدون حاشیه با تمام جریانات سیاسی موجود کشور کار کند او نشان داده است که توان برقراری توازن بین خود و دولت های کاملا متضاد در دیدگاه و عمل در سیاست خارجی را داراست زیرا هم در دولت احمدی نژاد فعال بود و هم در تمام دوران دولت حسن روحانی خطری از جانب او در میان اعتدالیون بدلیل سوابقش احساس نشده و او تا پایان ماموریت های خود در سفارتخانه های کشورهای اروپایی فعال بوده است.

رضا احمد زاده


کد مطلب: 253890

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdceox8w7jh8nvi.b9bj.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir