چرا علما و بزرگان دین در این ماه خوشحال بودند؟

17 ارديبهشت 1398 ساعت 9:27

مسابقه ای بزرگ با جوایزی بی نهایت بزرگ آغاز شد، موضوع این مسابقه ماه رمضان است و زمان آن بهترین ساعات و ثانیه های سال و مسئول برگزاری آن خود خداست و شرکت کنندگان در آن مخلوقات او هستند که سائل اند و فقیراند و بی نهایت در همه حال محتاج او هستند


به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز در غیر ماه رمضان اگر بپرسند که یک ماه چند ساعت است می گوییم:این چه سوالی است، من چه میدانم! بروید از کسی دیگر بپرسید اما دراین ماه به ثانیه هم محاسبه می کنیم و می گوییم که :720 ساعت فقط فرصت داریم یا بهتر بگوییم: 2073600 ثانیه فقط فرصت داریم چون وقت در ماه رمضان از طلا هم با ارزش تر می شود.
 
بی جهت نگردیم و مقایسه نکنیم و نپرسیم که مسلمانان دیگر کشورها چند ساعت روزه می گیرند و ما چند ساعت روزه می گیریم که رمضان سریع الرتحال است.
 
ماه رمضان یازده ماه که نیست! بر فرض اگر هم خدا یازده ماه روزه قرار می داد، او از عدالت خارج نمی شد چون اصلاً ما برای عبادت آفریده شده ایم و روزه هم یکی از بهترین عبادات و طاعات است پس باید خدا را شاکر باشیم که بر ما آسان گرفته و تخفیف داده است و اساساً هدف از روزه در ماه رمضان تعذیب نفس نیست بلکه تربیت و تهذیب نفس است.
 
در احوالات و زندگانی بعضی از علما و بزرگان دین هست که شش ماه در انتظار ماه رمضان می ماندند و لحظه شماری می کردند و شش ماه دیگر سال دلهره این داشتند که اعمالشان در ماه رمضان مورد قبول واقع شده است یا نه!
 
اگر کسی بپرسد که چرا علما و بزرگان دین در این ماه خوشحال بودند؟ این پاسخ را می شنود که به چند دلیل واضح :
 
 اولین دلیل:آنچه از روایات فهمیده می شود این است که شیاطین به زنجیر کشیده می شوند و درب های بهشت باز و درب جهنم بسته می شوند.
 
دومین دلیل: ماه نزول و تلاوت و فهم و درک وحفظ و تدبر قرآن است.
 
سومین دلیل: می دانستند که روزه رکنی از ارکان اسلام است .
 
چهارمین دلیل: ثواب و امتیازات و فضائل روزه داری را درک و هضم کرده بودند و نشاط در عبادت داشتند در پی رشد روحی بودند.
 
 پنجمین دلیل: فرصتی برای تعدیل مزاج و رسیدن به تندرستی و ضمانت صحت است و شهوات در آن شکسته و عقیم می شود.
 
ششمین دلیل :می توان علاوه بر عبادات خود را به عادت های خوب هم عادت داد.
 
و دلیل هفتم اینکه: در خیرات با هم مسابقه داشتند.
 
آری! مسابقه ای بزرگ با جوایزی بی نهایت بزرگ آغاز شد، موضوع این مسابقه ماه رمضان است و زمان آن بهترین ساعات و ثانیه های سال و مسئول برگزاری آن خود خداست و شرکت کنندگان در آن مخلوقات او هستند که سائل اند و فقیراند و بی نهایت در همه حال محتاج او هستند و در هر مکان که باشیم می توانیم در خیرات و حسنات و عبادات و خلوص نیت و قطع علایق از خلایق و اتصال به خالق و بذل همت ها باهم مسابقه دهیم.
 
در این مسابقه ماه رمضان مردم چند گروه می شوند:عده ای از ابرار می شوند و دیگرانی از اشرار و بعضی مقبول می شوند و دیگرانی مردود و برخی اهل هوی و دیگرانی اهل هدی و افرادی از موفقان و دیگرانی از مخذولان و گروهی اهل آخرت و دیگرانی اهل دنیا می شوند.
 
روزه دارن در این ماه که شرافت موضوعی و زمانی دارد،وقار و هیبت معنوی پیدا می کنند پس بیایم که بجای تکاسل در معنویات به هیبت فوزمعنوی برسیم و دراین مسابقه  بی اشتهایی و کم اشتهایی معنوی را کنار بگذاریم .
 
تحافظ در امور معنوی داشته باشیم تا زکی النفس و سلیم الصدرشویم که عمل ها تمام می شود و تنها جوایز و پاداش ها است که باقی می ماند وشاید آخرین ماه رمضان ما باشد.
 
رمضان ماه فرج است نه فرجه، ماه عبادات است نه عادات و قرار نیست که فقط به فکر خوابیدن و خوردن سحری و افطاری های رنگارنگ و وعده های مقوی باشیم.
 
قبول داریم که دنبال یک لقمه نان دویدن در ماه رمضان تشنگی می آورد و قبول داریم که برخی هستند که از حلال روزه می گیرند اما با حرام روزه خود را افطار می کنند اما این را هم قبول داریم که روزه داران زیاد هستند لکن پاداش روزه داران متفاوت است و بعضی روزه حسن می گیرند و بعضی دیگر روزه احسن و بعضی دیگر فقط اسمشان روزه دار است و به هرحال  نفسی که مشتاق روزه داری در ماه رمضان نباشد هنوز بلوغ نرسیده است.
 
رمضان اسم الله است.ماه رمضان که «راء»آن یعنی رعایت حدود برای رسیدن به رحمت و جلب رافت خدای که عاشق مخلوقات خود است، «میم»آن یعنی مجاهده و محاسبه و مراقبه برای رسیدن به مغفرت ،«ضاء»آن یعنی ضمانت بهشت و«الف» آن یعنی امان داشتن زیر پرچم اسلام و رسول (ص) و ولایت اهل بیت (ع) و «نون» آن یعنی نور خدا برای شناخت راه همیشه هست.
 
ای ماه رمضان! روزه در تو زکات نفس است. روزه در تو فرصتی برای اغتنام است. تحصیل عبادت در مدرسه فلسفه خلقت است.هم سفره شدن با گرسنگان است. احیا جهاد در روز با صیام و احیا جهاد در شب با قیام است. مهر پایان زدن بر سلطنت شیاطین کوچک و بزرگ در زمین است.زینت و آماده سازی خود برای حمل امانت قرآن است. اگر معذور نیستیم مامور به اکتساب خیرات هستیم.استغفار نافع و عمل صالح در تو ای ماه رمضان شافع ماست.
 
بیا تراحم کنیم ای ماه رمضان!آرام آرام قدم بردار!بی تحریم ،ما تو را می بخشیم و تو هم ما را ببخش و بیا بهم رحم کنیم و به هم مهربان باشیم و ما تو را می بخشیم به خاطر کوتاه بودن روزها و ساعت ها و ثانیه های محدود و معدودات که گناهان در تو مغفور و سعی و تلاش در تو مشکور و بدی ها در تو مهجور می شود و خطاکاران در تو از توابین می شوند و تو هم ما را ببخش بخاطر اینکه آنگونه که باید باشیم نیستیم.
 
حجت الاسلام محمد ادریسی


کد مطلب: 259345

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcfj1d0tw6dtma.igiw.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir