نام مبارک «علی»‌ روی گلدسته حرم امام حسین(ع) + عکس

28 مرداد 1398 ساعت 21:55

۴۰ اثر در نمایشگاه هنرهای تجسمی «غدیر» روی دیوار رفته است. یکی از این آثار عکسی از نام مبارک «علی»‌ روی گلدسته حرم مطهر سیدالشهدا(ع) است، موضوعی که از دید تقریباً همه زائران کربلا دور می‌ماند.


به گزارش عصر امروز، در آستانه عید سعید غدیر، نمایشگاه هنرهای تجسمی «غدیر» با ۴۰ اثر در رشته‌های تایپوگرافی، نقاشی‌خط، خوشنویسی، پوستر و عکس پیرامون نام مبارک امیرالمؤمنین علی(ع) در گالری خانه عکاسان حوزه هنری برپا شده است. این نمایشگاه حاصل همکاری کانون هنر شیعی و مرکز تجسمی حوزه هنری است.

  

 
مجدالدین معلمی، معاون هنری حوزه هنری درباره برپایی این نمایشگاه به خبرنگار فارس گفت: یکی از کارهایی که حوزه انجام می‌دهد، ارتباط با محافل مردمی عرصه هنر است و مناسبت‌ها به ما این فرصت را می‌دهد که از آثار آن‌ها در نمایشگاه‌ها و گالری‌هایمان استفاده کنیم. می‌دانستیم کانون هنر شیعی چنین قابلیتی دارد، درخواست کردیم و اجابت شد و کارها در اختیار ما قرار گرفت و مجموعه کاملی از نام‌نگاره‌ها و نامواره‌ها پیرامون مولا امیرالمؤمنین(ع) را شامل می‌شود.
 
وی درباره نمایش این آثار در اماکن عمومی و شهری گفت: هر شرهداری در هر جایی، اگر آثار هنری را در هر رشته‌ای نیاز به اکران عمومی داشته باشد، ما کاملاً کمکشان می‌کنیم. مثلاً هفته قبل از نمازجمعه تهران درخواستی به ما ارائه شد و با آن‌ها نهایت همکاری را برای نمایش این آثار داشتیم.
 
معاون هنری حوزه هنری خاطرنشان کرد: کمی از شهرداری تهران گلایه‌مندیم که نگاه هنری آن‌ها نسبت به قبل کمرنگ‌تر شده است، قبلاً طرح گالری شهری و نمایش آثار هنرمندان روی بیلبردهای شهری را داشتیم، امسال هم پیشنهاد دادیم اما متأسفانه استقبال نشد.

 

 
 
مسعود نجابتی، هنرمند خوشنویس و گرافیست هم درباره این نمایشگاه به خبرنگار فارس گفت: آثار حاضر در این نمایشگاه، حاصل سفارش نبوده است، چون ما تلاشمان این بوده که آثار تولیدشده پیرامون هنر شیعی را در سایت «کانون هنر شیعی» به نشانی http://shiaarts.ir گردآوری کنیم. بنابراین، نمایشگاه حاضر گلچینی از آن آثار روی سایت است.
 
وی افزود: سعی‌مان این است که آرشیوی حرفه‌‌ای و منسجم را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم و تا کنون نزدیک به هزار اثر متقدم و متأخر در سایت موجود است. حتی آثاری که نیاز به بازسازی باشد، بازسازی می‌کنیم و به طور رایگان در اختیار مردم، هیأت‌ها، نهادها و عموم علاقه‌مندان برای دانلود با کیفیت بالا قرار می‌دهیم.
 
این هنرمند دارنده گواهینامه درجه یک هنری توضیح داد: برخی آثار هم در موزه‌های خارج از کشور قرار دارد، تلاش کرده‌ایم از روی عکس‌هایی که دارند، آن‌ها را به کمک خوشنویسی یا نرم‌افزار‌های سه‌بعدی ترمیم و بازسازی کنیم.
 
نجابتی درباره برخی آثار که بدون نام روی دیوار رفته است، توضیح داد: آثاری است که قدیمی است و نامی ندارد، مانند آثار کوفی بنایی که صاحب و خالق آن مشخص نیست.
 
 

 
 
مهدی فرخی هنرمند نگارگر هم در بازدید از این نمایشگاه گفت: امروز هنرمندان ما غیر از هنرهای سنتی، با تکنیک‌های رایانه‌ای و دیجیتال هم کار می‌کنند. این ابزار، می‌تواند تأثیرگذاری بیشتر و جهانشمولی روی مخاطب داشته باشد. چون هنرهای تجسمی را نباید در قالب‌های مختصر و محدود تصور کرد. تزریق هنر با فایل‌های دیجیتال به جامعه، هنر را به میان مردم می‌برد و 
 
وی افزود: این نمایشگاه رونق خوبی دارد، البته می‌تواند خلاقانه‌تر باشد. اما نکته مهم این است که با افتتاح چنین نمایشگاه‌هایی، عرضه مجازی و اینترنتی آثارش هم آغاز می‌شود و همه مخاطبان می‌توانند از آن استفاده کنند. خصوصاً در جوامع امروز که عکس و ویدئو در آن حرف اول را می‌زند، بنابراین باید بتوانیم فضای عظیم تصویری را اشباع کنیم که اگر ما غفلت کنیم، با تصاویر دیگری پر می‌شود و جریان‌سازی انقلابی رخ نمی‌دهد.
 
محمد خیاطی عکاس که یک اثرش در این نمایشگاه حضور دارد، درباره آن توضیح داد: کمتر از یک دهه قبل به عتبات مشرف شدم تا برای یک نرم‌افزار زیارت مجازی، عکاسی کنم. برای همین در همه اماکن متبرکه حضور یافتم و عکاسی کردم و به همین دلیل، این بهترین سفر زیارتی‌ام بوده است.
 
وی ادامه داد: چون یکی از دلمشغولی‌هایم خط است، هر جا که حضور می‌یافتم با دقت زیادی نقش و نگارها و خطوط را جست‌وجو می‌کردم. این کلمه «علی» را هنگامی که روی بام حرم سیدالشهدا(ع) رفته بودم، بر بخشی از گلدسته آن دیدم. حتی یک عبارت «یاحسین» هم پیدا کردم و عکسش را ثبت کردم. نمی‌دانم این کاشیکاری‌های گلدسته متعلق به چه زمانی است و طراح و خالق آن کیست اما فکر می‌کنم قدیمی باشد. (توضیح اینکه در سال ۱۳۶۰ قمری یعنی ۸۰ سال پیش، یکی از گلدسته‌های حرم حسینی که تخریب شده بود، نوسازی شده است، احتمالا این کاشیکاری متعلق به آن زمان باشد)


 
 
این عکاس در پایان گفت‌وگوی خود با فارس تأکید کرد: همه عکس‌هایی هم که از عتبات گرفته‌ام، با کیفیت بالا و رایگان در اختیار هر کسی که درخواست کرد، قرار دادم، چون دوست داشتم این عکس‌ها در اختیار عاشقان اهل‌بیت قرار بگیرد.


کد مطلب: 267518

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcgqu9x7ak93n4.rpra.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir