روحانی، دقیقا کجای "توچال" هستند!؟

6 تير 1397 ساعت 11:12

در میانه جنگ فراگیر اقتصادی علیه ایران و درست در روزگاری که اخبار افزایش دلار و سکه تناوب زمانی روزانه را به ساعت و دقیقه منتقل کرده است عکسی از رئیس‌جمهور روحانی منتشر می‌شود که با لباس مارک ورزشی خارجی! و چهره‌ای سرخوشانه به تفریحگاه پرسابقه تهرانی‌ها رفته است و رئیس دفتر محبوبش و یک وزیر نیز او را همراهی می‌کنند.


به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز کوهنوردی تفریحی حسن روحانی در روزهای گذشته حجم انبوهی از انتقادات رسانه ایی را متوجه وی و دولتتش ساخت. در میانه جنگ فراگیر اقتصادی علیه ایران و درست در روزگاری که اخبار افزایش دلار و سکه تناوب زمانی روزانه را به ساعت و دقیقه منتقل کرده است عکسی از رئیس‌جمهور روحانی منتشر می‌شود که با لباس مارک ورزشی خارجی! و چهره‌ای سرخوشانه به تفریحگاه پرسابقه تهرانی‌ها رفته است و  رئیس دفتر محبوبش و یک وزیر نیز او را همراهی می‌کنند.

بنابر این گزارش شبکه‌های اجتماعی بلافاصله منفجر می‌شود. اشتباه آن‌قدری بزرگ است که حامیان رئیس‌جمهور در فضای مجازی کاملا سکوت می‌کنند. انتخاب این موقعیت زمانی برای یک بازدید تفریحی و انتشار بلافاصله عکس‌های آن حیرت‌آور است. عده‌ای آن را به نفوذی‌های دفتر ریاست جمهوری نسبت می‌دهند و عده‌ای تکرار این اشتباهات را نشانه‌ای بر رویکرد خاص رئیس‌جمهور در مواجهه با واقعیات جامعه ایران می‌دانند. 

موضوعی که اگر در وضعیت عادی اتفاق می افتاد می توانست موضوعی باشد که بار آن در جهت افزایش مقبولیت و مردمی انگاری اشرافی گرایانه زندگی شخصی روحانی برای تشفی خاطر اقشار آسیب پذیر بهره ها برد لاکن در شرایط کنونی به موجی برای درخواست های متعدد از بالاترین مراجع مانند رهبری معظم انقلاب اسلامی تا مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه را در بر گرفته است.

در باره چرایی این موضوع توجه به موارد زیر مفید خواهد بود:

1- وجود احساس رها شدگی اقتصادی کشور توسط دولت و افزایش افسار گسیخته قیمت ها در بازار تهران بطوری که مشاور نظامی رهبری نیز کشور بدون دولت را بهتر از وجود این دولت اعلام کردند که گویی کارها بدون دولت بهتر پیش می رود.

2- بروز اوج کسب ثروت های نجومی یک شبه دلالان و سوداگران اقتصادی بدلیل حجم نقدینگی زیاد در کشور و کاهش ارزش سرمایه های مردم در بازار و به تبع آن کاهش قدرت خرید مردم که امکان بروز چالش ها و اغتشاشات خیابانی را افزایش داده است.

3- بروز اعتراضات گرانی کالا و ارز در بازار تهران که روزهای گذشته فیلم های این اعتراضات در سایت های مختلف در اختیاز کاربران قرار گرفته است حاکی از آن است که دولت رفته رفته مجبور است از پشت چالش های خود ساخته معاونان و مشاورانش خارج شده و رودروی مردم پاسخ بی برنامه گی و بی حرکتی و ناتوانی خود را بدهد یا با جواب و اقدام قانع کننده اقتصاد را به سمت و سوی مناسب خود سوق دهد و یا با پذیرش شکست اقتصادی خود و استعفای زود هنگام و برگزارس انتخابات جدید قوه مجریه را به دولتی کارامد و توانمند بسپارد.

4- نقش مجلس نیز در این میان قطعا می تواند تعیین کننده باشد و نمایندگان با استفاده ار اهرم استیضاح خویش می توانند خود را از قرار گرفتن در برابر موج چالش های مردمی خارج و با استیضاح دولت به اهداف مورد نظر ملت که در بند 3 بیان شد برسند که در این صورت باید "حسن روحانی"را دومین ناکام روسای جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی که نتوانستند خدمت خود را تمام کنند دانست و ایضا دومین نفری که برای رابطه با غرب تمام داشته های سیاسی خود را قربانی این رابطه کرد!
 
5- البته نباید در این حرکت ها، دولت را مظلومی دید که مورد حمله قرار گرفته است و باید به پاس آرای انتخاباتی خود حرمت او را پاس داشت که حرفی درست نیز می باشد لاکن تمایل دولت به ادامه برجام های 1و2و3و4و... را که خواسته دول غربی برای استمرار "برجام" که تمام حیثیت و سرمایه سیاسی دولت حسن روحانی به آن وابسته است از یک سو و مخالفت همه جانبه ملت و رهبری و سایر ارکان جمهوری اسلامی با ادامه برجام بدون اخذ تضمین های قابل قبول و برداشته شدن تحریمها که دولت روحانی نیز برابر شواهد و قرائن توان اخذ آنرا هم ندارد از سوی دیگری ممکن است این قیبل چالش های اقتصادی – سیاسی را نوعی تحفه ناخواسته برای خود قلمداد کند تا به بهانه کنترل قیمت ارز و طلا درخواست های فراسوی منافع و قدرت ملی کشور را بنماید.

در مجموع بنظر می رسد تا حیات سیاسی دولت روحانی باقی است بازهم ناظر و شاهد این قبیل چالش ها خواهیم بود مگر اینکه تدبیری خاص و یا اقدام قاطعانه مجلس بر این شرایط نتیجه و روند دیگری را رقم بزند.

رضا احمدزاده
 


کد مطلب: 238601

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdchv6niz23nx-d.tft2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir