توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۰۳
تبلیغ دین در منبر و سخنرانی خلاصه نمی‌شود
این مستند در واقع ادای دین ماست نسبت به بچه های فاطمیون. البته این دِین تمامی ندارد. این بچه ها با وجود همه بی مهری های ما نسبت به افغانستانی ها همواره به ما لطف دارند. و ادای دینی ست نسبت به عزیزانی که در حوزه سوریه و مقاومت و خصوصاً فاطمیون، مشغول کار رسانه ای هستند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، اخیراً از مستندی با نام «جنگ، دوربین، من» رونمایی شد. حضور یک طلبه به عنوان کارگردان و تهیه کننده این اثر توجه بسیاری را جلب کرده است. لذا برآن شدیم تا با حجت الاسلام فلاح فر در این رابطه گفتگویی را انجام دهیم:

 
بیوگرافی مختصری از خودتان ارائه دهید.

 
ساسان فلاح فر، طلبه سطح یک حوزه علمیه و ساکن کرج هستم و حدود 4 یا 5 سال است که به عرصه مستند ورود پیدا کردم. از همان ابتدای تحصیل در حوزه علمیه به واسطه یکی از دوستان به فضای تصویر و رسانه علاقه مند شدم و در آغاز راه از ساخت کلیپ در فضای هیئت شروع شد و به وضعیت فعلی رسید.


راجع به مستند اخیر کمی توضیح دهید.

 
مستند «جنگ، دوربین، من» در رابطه با لشکر سرافراز فاطمیون می باشد اما این بار از زاویه نویی به ماجرا نگاه شده است. از سمت تصویربردارانی که حضور دارند و هیچ وقت دیده نمی شوند. علت پرداختن به این مسأله این بود که ما با گروه رسانه ای فاطمیون آشنا هستیم  و می دانیم که همه دانسته های ما از جنگ از مسیر همین تیم های رسانه ای است، لذا احساس شد که همه بدانند که چه کسانی این تصاویر و صحنه ها رو ثبت می کنند.

 
در ابتدای مستند توضیح داده می شود که علت انتخاب این نام برای مستند چیست و مخاطب با مشاهده سه قسمت حدوداً 40 ثانیه ای نسبت به سبب این نام گذاری توجیه می شود. تصاویر هم مشابه گذشته توسط بچه های رسانه فاطمیون ثبت شده است. کار در مرکز بسیج صدا و سیما تهیه شده است و مجری طرح هم مرکز رسانه ای فاطمیون است. این مستند در واقع ادای دین ماست نسبت به بچه های فاطمیون. البته این دِین تمامی ندارد. این بچه ها با وجود همه بی مهری های ما نسبت به افغانستانی ها همواره به ما لطف دارند. و ادای دینی ست نسبت به عزیزانی که در حوزه سوریه و مقاومت و خصوصاً فاطمیون، مشغول کار رسانه ای هستند.

 
مدت زمان مستند حدوداً 31 دقیقه است و در تلاش هستیم که از شبکه های سیما به زودی پخش شود.


فضای مستندهای اینگونه، سختی های خاص خود را دارد، چطور با این موضوع کنار می آیید؟

 
فضای کار مستند بسیار سخت است زیرا کمتر کسی از بحث مستند حمایت می کند. در کشور ما مستند بسیار مغفول است و نگاه درستی به این حوزه وجود ندارد و بر خلاف فضای سینما و سریال چندان جدی گرفته نمی شود. در حالی که مستند جایگاه مهمی دارد و به مثابه اسنادی ست که ثبت می شود. این کارکرد عرصه مستند هم تنها مربوط به حوزه مقاومت نیست بلکه در همه حیطه ها این گونه است. ما هم با آشنایی با این سختی ها در حال طی طریق هستیم. مخصوصاً حیطه مقاومت سختی های خاص و ملاحظات مخصوص به خود را دارد. نوع بیان و زاویه نگاه در این حیطه بسیار مهم است.


اقبال مردم نسبت به مستند جدید رو چطور پیش بینی می کنید؟

 
پیش بینیِ ما این است که اقبال مردم نسبت به مستند، خوب خواهد بود. زبان مستند، فارسی است منتها با لهجه افغانستانی و همین راحتی ادراک مستند، در استقبال مردم تأثیر گذار است. مشابه کارهای قبلی که در زمینه افغانستانی ها و فاطمیون ساخته شد. همچنین حضور افغانستانی ها در ایران، اهمیت این موضوع رو برای مردم چند برابر می کند.


به عنوان یک طلبه، چرا حوزه های علمیه ما کمتر به این گونه مسائل ورود می کند؟

 
من کسی نیستم که بخواهم تعیین تکلیف کنم، اما نمی دانم چرا طلبه های ما یاد نمی گیرند که تبلیغ دین تنها در منبر و سخنرانی خلاصه نمی شود، گرچه که بخش بسیار با اهمیتی است؛ خود من در حال حاضر هم در این عرصه فعالیت دارم. اما برای اینکه یک سخن ماندگار شود؛ عرصه های مختلفی وجود دارد. یکی از خاصیت های هنر، ماندگاری ست. به این معنا که وقتی شما یک مطلبی را در قالب هنر ارائه می دهی، ماندگار می شود. که این هنر می تواند شعر باشد، سینما باشد، تصویر باشد و... . البته همه قرار نیست سخنران بشوند و همه هم قرار نیست فیلم ساز و یا شاعر بشوند. اما در حوزه های ما شاید نیاز به یک حرکت سیستماتیک باشد تا طلبه با توجه به علاقه خود وارد فضاهای این چنینی شود.


قصد ورود به عرصه سینما و کار سینمایی رو هم دارید؟

 
قصد ورود به عرصه سینما را به طور جدی دارم اما فعلاً قدم به قدم پیش خواهم رفت و در دورنما کاری به این موضوع توجه دارم. چون کار سینمایی مخاطبین بیشتری دارد و اقبال مردم نیز بیشتر است.


کار بعدی در چه موضوعی خواهد بود؟

 
کار بعدی هم ان شاء الله در حیطه جبهه مقاومت خواهد بود
مرجع : ثامن پرس
کد مطلب : 214178