توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۶
تأکید آیت‌الله سبحانی بر رفع اشکالات رسم‌الخط عثمان طه
یکی از مراجع عظام تقلید گفت: باید یک شیوه خط جدیدی برای نگارش قرآن به وجود بیاید که از شیوه خط قبلی فاصله زیادی نداشته باشد اما اشکالات شیوه خط عثمان طه در آن نباشد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، آیت‌الله جعفر سبحانی ظهر امروز در دیدار معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به یادگارهای رسول اکرم (ص) اظهار کرد: پیامبر (ص) دو یادگار قرآن و عترت را برای ما باقی گذاشته است، تمام روایت‌های ائمه معصومین (ع) به رسول اکرم (ص) برمی‌گردد.

 
وی با بیان اینکه  اگر قرآن و حدیث را از اسلام بگیریم، چیزی در این دین باقی نمی‌ماند، ادامه داد: در مدارس تا جایی که امکان دارد باید دانش‌آموزان را با قرآن مجید و احادیث رسول اکرم (ص) آشنا کنیم، این مسئله نیاز به کتاب‌ها و اساتید مناسب دارد.

 
این مرجع تقلید افزود: باید وزارت ارشاد با همکاری وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و علوم، کتاب‌های مناسب را در سطوح مختلف در زمینه قرآن و عترت تدوین کند، احادیث شیعه مستند به رسول اکرم (ص) است و احادیث شیعی از زمان پیامبر (ص) نوشته شد.

 
وی با اشاره به کتاب منشور جاوید اظهار کرد: این کتاب در زمانی که دسترسی به منابع اسلامی سخت بود، نوشته شد و وزارت ارشاد می‌تواند این کتاب را خلاصه و به زبان‌های مختلف ترجمه کند.

 
آیت‌الله سبحانی ادامه داد: ظرفیت موسسه امام صادق (ع) در اختیار وزارت ارشاد است و محققین این موسسه می‌توانند در زمینه تحقق اهداف وزارت ارشاد به این وزارتخانه کمک کنند.

 
وی کتاب منشور عقاید امامیه را یکی از کتاب‌ها در زمینه اعتقادات دانست و تصریح کرد: در این کتاب 150 اصل از عقاید شیعه را بیان کردم، هدف تدوین این کتاب معرفی اسلام در کشورهای خارجی بود و تاکنون کتاب منشور عقاید امامیه به زبان‌های مختلف ترجمه شده است.

 
استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: فهم حدیث توسط علمایی همچون فیض کاشانی و علامه مجلسی بسیار خوب بود، در دوران معاصر نیز آیت‌الله حجت فهم حدیث خوبی داشت. علم حدیث متأسفانه اخیراً ضعیف شده و آیت‌الله ری‌شهری با تأسیس دارالحدیث به دنبال احیای علم حدیث در شیعه است.

 
آیت‌الله سبحانی با اشاره به کتاب‌های حدیثی اظهار کرد: در دوره‌ای که نظام جمهوری اسلامی در خدمت مفسرین و محدثین است، باید گام‌های بزرگی در زمینه قرآن و حدیث برداشته شود و باید کتاب‌های حدیثی از نظر متن، سند و دلالت مورد بررسی قرار بگیرد و سپس چاپ شود.

 
وی ادامه داد: علامه طباطبایی در دوران حیات خود پیشنهاد کرده بود که یک ترجمه کامل از قرآن به صورت جمعی تدوین شود تا بتوان آن را در خارج از کشور عرضه کرد.

 
این مرجع تقلید افزود: آل سعود اصرار دارد که شیوه خط عثمانی حفظ شود، باید یک شیوه خط جدیدی برای نگارش قرآن به وجود بیاید که از شیوه خط قبلی فاصله زیادی نداشته باشد اما اشکالات شیوه خط عثمان طه در آن نباشد، در خط عثمان طه، خواندن و نوشتن با یکدیگر متفاوت است.

 
آیت‌الله سبحانی در پایان خاطرنشان کرد: باید یک قرآن با خط مناسبی به عنوان قرآن جمهوری اسلامی ایران چاپ و این قرآن در داخل و خارج کشور ترویج شود.
کد مطلب : 227381