توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۷
نوش‌آبادی: سعودی ها از کلیدداری کعبه سواستفاده می‌کنند
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید در پی ایجاد نهضت کتاب خوانی باشیم چرا که برگزاری نمایشگاه کتاب هر ساله کاری سمبلیک است هر چند پیوندی بین نویسنده و ناشر با مردم برقرار می‌کند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، نشست رسانه‌ای بررسی نقش رسانه‌ها در انعکاس فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور عصر امروز در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد.

حسین نوش‌آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه خوشحالیم پس از مدتها انتظار و دغدغه و تلاش‌های صورت گرفته نمایشگاه بیست و نهمین کتاب تهران در شهر آفتاب در جوار مرقد امام برگزار می‌شود گفت : در ابتدای صحبت باید از نقش سازنده سازمان فرهنگ و ارتباطات گفت: ایجاد 83 نمایندگی در 63 کشور نشاندهنده اهمیت سازمان فرهنگ و ارتباطات در حوزه تعاملات فرهنگی است گرچه معتقدیم ظرفیتهای فراوانی داریم که نمایندگی‌های بسیاری را در کشورهای جهان ایجاد کنیم. با توجه به شرایطی که به لحاظ بین المللی داشتیم این خواسته به طور معمول امکان پذیر نبود اما با توجه به فضای پس از برجام امیدواریم با کشورهایی که در رایزنی با آنها موفقیت حاصل نشده بود امکانی فراهم شود تا کار با گستردگی بیشتری صورت پذیرد.

نوش‌آبادی ضمن اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران در فضایی جدید با امکانات و تجهیزاتی گسترده در خارج از شهر و به دور از دغدغه در حال برگزاری است افزود: گرچه ممکن است به دلیل برگزاری نخستین بار مشکلاتی وجود داشته باشد اما این موارد در انجام نمایشگاه‌های بزرگ چون نمایشگاه کتاب تهران طبیعی است. امیدواریم در سال‌های ‌آتی که قرار است حداقل به مدت 5 سال به صورت رایگان شهر آفتاب در اختیار ما قرار گیرد شاهد همایش های فرهنگی و بزرگ در آن باشیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: معتقدیم وظیفه همه مسئولان کشور است که به حوزه فرهنگ توجه کنند زیرا کار فرهنگی تنها برعهده وزارت ارشاد نیست.

سخنگوی ارشاد ضمن اشاره به این مطلب که باید شرایطی را فراهم کنیم که کتاب و کتابخوانی در کشور ما نهادینه و مبدل به فرهنگ شود تصریح کرد: توسعه کتاب و کتاب خوانی نیازمند توسعه مراکز در عرضه کتاب است. هر میزان مراکز عرضه کتاب را فراهم کنیم به گسترش فرهنگ کتابخوانی کمک کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه کتاب فقط نباید در کتابخانه‌ها باشد و باید در همه نقاط دسترسی به آن سهل باشد تاکید کرد: باید در پی ایجاد نهضت کتابخوانی باشیم زیرا برگزاری نمایشگاه کتاب هر ساله کاری سمبولیک است هرچند پیوندی بین نویسنده و ناشر با مردم است.

وی در ادامه گفت: معتقدیم باید کتاب از انزوا و مهجوریت خارج شود و جامعه ما کتابخوان و اهل مطالعه باشد.

نوش‌آبادی با ارائه آماری از حضور ناشران داخلی و خارجی خبر داد و گفت: بیش از دو هزار ناشر داخلی و 6 هزار ناشر خارجی در این نمایشگاه حضور دارند. امسال تلاش کردیم کمیته نظارت محتوایی در نمایشگاه را فعال کنیم. بخش زیادی از کتابهای نمایشگاه به زبان لاتین و عربی از کشورهای مختلف است بر این اساس نظارت محتوایی و شکلی بر آنها باید صورت گیرد.

وی گفت: نظارت محتوایی همیشه بوده است و لازم؛ نباید اجازه دهیم آثاری که با اهداف فرهنگی ما در تضاد است عرضه شود. حتی تلاش کردیم از ورود کتابهای خارجی که مبلغ افراطی گری مذهبی و قومیتی هستند جلوگیری شود چرا که به اندازه کافی کتاب برای عرضه داریم و تازه ترین ها را به مردم عرضه می‌کنیم.

سخنگوی ارشاد به سخنان روز گذشته رئیس جمهور در واسپاری امور به اتحادیه ها و تشکل‌ها در واسپاری امور اشاره کرد و گفت: سیاست دولت و ارشاد واسپاری امور کتاب به اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و تشکل‌های نشر و چاپ و حوزه صنفی خودشان است ما به دنبال آن هستیم کلیه فعالیت هایی که می‌تواند بخش غیر دولتی آن را ت گری کند واگذار کنیم.

سخنگوی ارشاد گفت: در نمایشگاه امسال ناشران عمومی با 900 غرفه ناشران دانشگاهی 360 غرفه؛ کودک نوجوان 270 و در غرفه آموزشی 170 غرفه وجود دارد.

در ادامه این مراسم اهالی رسانه سوالات خود را از سخنگوی ارشاد پرسیدند که وی پاسخ گفت: نوش‌آبادی در خصوص اطلاع رسانی ضعیف نمایشگاه و عدم استفاده از بن مجازی در روز نخست گفت: خود بنده تصور می کردم که استقبال در این حد نباشد استقبال مردم در روز نخست دور از انتظار بود که نشانده آن است دوری مسافت باعث تاثیر منفی نشده است. اما طبیعی است یک کار بزرگ و انتقال نمایشگاه به مکانی جدید مشکلاتی را پدید آورد. مشکلات وجود دارد اما قرار است مشکلات ضربتی رفع شود.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تیراژ پایین کتاب گفت: خوشبختانه موضوعات متنوع و گسترده‌ای را شاهدیم یعنی در تنوع کتاب شاهد افزایش بوده‌ایم اما در تیراژ شاهد افت هستیم که بخشی از آن مربوط به آن است که مردم بیشتر وقت خود را به مطالعه در فضاسازی می گذرانند.

نوش آباد در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه عنوان شده ارشاد با ورود کتابهایی که به تبلیغ افراطی‌گری و اندیشه های قومی می‌پردازند ممانعت به عمل آورده اما ظاهرا تلاش عربستان در این زمینه بسیار بوده گفت: ارشاد با ورد کتابهایی که با هدف تبلیغ اندیشه‌های افراطی، تفکرات تکفیری و تعصبات قومی باشد به شدت برخورد می‌کند ما هم از ورود این کتابها جلوگیری کردیم و به شدت برخورد صورت گرفت و اجازه ندادیم هیچ کتابی با آن نگاه وارد شود.

این مقام مسئول درباره حج تمتع هم گفت: سیاست‌های مربوط به برگزاری حج توسط نهادهای عالی کشور، شورای عالی امنیت ملی و سازمان حج مورد تصمیم گیری قرار می‌گیرد که چگونه با این مسئله برخورد شود.

نوش ‌آبادی گفت: متاسفانه مواضع نامناسب سعودی‌ها و تعلل آن‌ها باعث تاخیر در برنامه ریزی حج امسال شده است. مسئولان عربستان عملا تا الان پاسخی ندادند ولی ما تلاش خود را خواهیم کرد و پیگیری‌ها ادامه دارد.

وی ادامه داد: پیگیری‌ها ادامه دارد و خطوط قرمزی که از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران درباره حج امسال اعلام شده در مذاکرات گذشته که هفته گذشته با سعودی ها داشتیم اعلام شد اما تا امروز پاسخ شفافی را از سوی مسئولان حج آن کشور دریافت نکردیم.

نوش آبادی به تشریح خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: تمام خطوط اعلام شده خواسته ملت ایران است و بحث حفظ شان و کرامت زائران ایرانی و موضوع صدور ویزا در داخل کشور به مقامات سعودی اعلام شده و اعلام کردیم که به هیچ وجه نباید ویزا را از کشور ثالث دریاف کنیم. موضوع دیگر بحث استفاده از خطوط هوایی ایرانی است. مسئله دیگر فعالیت کنسولی ایران در داخل عربستان و موارد دیگر اما تا به امروز هیچ پاسخی دریافت نکردیم.

نوش آبادی با بیان اینکه متاسفانه تعلل سعودی‌ها باعث شده 4 ماه از برنامه‌ریزی عقب باشیم گفت: با نقش منفی سعودی‌ها در مذاکرات چشم انداز روشنی نمی‌بینیم اما ناامید نیستیم ولی اگر اتفاقی رخ دهد دولت سعودی باید پاسخگوی ملت‌های مسلمان و ملت ایران باشد.

این مقام مسئولان در پایان گفت: فکر می‌کنیم سعودی‌ها از موقعیت کلید داری کعبه سواستفاده می‌کنند و اجازه نمی‌دهند یک واجب شرعی انجام شود. امیدواریم سعودی‌ها به این حق شرعی ملت ایران احترام گذارند و مانع از اجرای مناسک حج نشوند.
کد مطلب : 159062