توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۸
وجود 80هزار مستأجر اوقاف در تهران
رئیس اوقاف استان تهران با اشاره به وجود 80هزار مستأجر اوقاف در استان تهران گفت: 37 درصد نیات واقفین در استان تهران مربوط به عزاداری، تعزیه‌خوانی و اطعام عزاداران امام حسین (ع) می‌شود
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز به نقل از فارس، حجت‌الاسلام غلامرضا محمدزاده امروز در نشست خبری که در اداره کل اوقاف استان تهران برگزار شد اظهار داشت: متناسب با اختیارات وقف‌نامه‌ها قرارگاه سیدالشهداء (ع) با اهداف مختلف در استان تهران ایجاد شد.

رئیس اوقاف استان تهران با بیان اینکه مردم، دستگاه و نهاد وقف را دستگاه امام حسین (ع) می‌دانند ادامه داد: اهدافی که در این قرارگاه دنبال می‌شود در مرحله نخست متوجه اجرای صحیح نیات واقفین می‌شود.

وی یادآور شد: همفکری و مشورت و همچنین برنامه‌ریزی در ارتباط با اجرای برنامه‌ها در ماه محرم و صفر به خصوص در دهه‌های اول از دیگر برنامه‌های این قرارگاه است که البته مهمترین مأموریت این قرارگاه اجرای امینانه نیات واقفین است.

وی همچنین با تأکید بر جلوگیری از مسائل خرافی و انحرافی ادامه داد: مواظبت از مسائل خرافی و انحرافی که احیاناً برخی افراد علاقمند به جریان‌سازی در این باره هستند از اهداف این قرارگاه است.

حجت‌الاسلام محمدزاده در ادامه سخنان خود کنترل و نظارت بر بقاع متبرکه را لازم و ضروری دانست و گفت: بیش از ۲۰۰ بازرس برای کنترل و نظارت مسائل مختلف در بقاع متبرکه به خصوص مسائلی که در ارتباط با بهداشت است اعزام شده است.

وی همچنین متذکر شد: پاسخ دادن به مباحث شرعی و سایر سؤالات زائران در بقاع متبرکه ضرورت دارد که این امر نیز مورد توجه اداره کل اوقاف قرار گرفت و با اعزام مبلغین و روحانیون به بقاع متبرکه و امامزادگان کشور به اجرا در آمد.

رئیس اوقاف استان تهران گفت: تعریف و تبیین نهضت امام حسین (ع) با نگاه امام راحل و مقام معظم رهبری از دیگر برنامه‌های قرارگاه سیدالشهداء (ع) است.

وی در ادامه مهمترین بحثی که در دهه اول محرم به آن پرداخته می‌شود را پس از اجرای نیات واقفین بحث اعزام مبلغ عنوان کرد و بیان داشت: یکی از جنبه‌های نهضت عاشورا بحث تبلیغ اسلام است که با الگوبرداری از حضرت زینب کبری (س) و امام سجاد (ع) در اداره اوقاف نیز بحث اعزام مبلغ مورد توجه قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام محمدزاده با بیان اینکه ۳۵۰ مبلغ از شهر مقدس قم به بقاع متبرکه اعزام شده‌اند اضافه کرد: این امر به طور قابل توجهی مورد استقبال مردم قرار گرفته است.

وی همچنین به استقبال آموزش و پرورش از مبلغان در مدارس و در سطوح مختلف اشاره کرد و افزود: توجه به این مسئله از سوی ‌آموزش و پرورش جای تشکر دارد.

وی همچنین با اعلام اینکه دهه اول ماه محرم به هفته امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شده است ادامه داد: یکی از اهداف نهضت حرکت امام حسین (ع) به سمت کربلا همین مسئله بوده است.

حجت‌الاسلام محمدزاده با اعلام اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه عمومی و دینی مردم است ابراز داشت: در این میان ۳ عنصر منطق و عقل، حماسه و عزت و عاطفه در نهضت امر به معروف و نهی از منکر امام حسین (ع) دیده می‌شود.

وی به دیگر برنامه‌های اوقاف استان تهران در ایام محرم‌الحرام اشاره کرد و گفت: برنامه‌های این اداره کل در دوم محرم، روز عاشورا و همچنین دوازدهم ماه محرم به اجرا می‌رسد.

حجت‌الاسلام محمدزاده گفت: در برنامه نخست که مصادف با دوم ماه محرم‌الحرام می‌شود با شعار «لبیک یا حسین (ع)» شاهد حضور مردم در ۱۶۳ بقعه سراسر استان تهران خواهیم بود.

وی یادآور شد: البته این برنامه در ۳ بقعه شاخص به شکل ویژه‌تری به اجرا می‌رسد.

رئیس اوقاف استان تهران با اعلام اینکه برنامه روز عاشورا نیز متناسب با عنصر حماسه و عزت امام حسین (ع) به اجرا می‌رسد ادامه داد: در این روز که مصادف با ۱۳ آبان ماه روز استکبارستیزی است شعار «هیهات من‌الذله» طنین‌انداز خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدزاده اضافه کرد: برنامه سوم اوقاف که در دوازدهم محرم ماه برگزار می‌شود مربوط به عنصر عاطفی قیام امام حسین (ع) است. محور عنصر عاطفی ایجاد انگیزه می‌کند که در این برنامه شعار «لبیک یا زینب (س)» مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی ارتقای سطح اندیشه اسلامی - سیاسی مردم را که همان بصیرت عاشورایی است مورد توجه قرار داد و ادامه داد: توجه به این مسئله در برنامه سوم سازمان اوقاف لحاظ شده است که می‌توان گفت این امر همان سبک زندگی اسلامی است.

رئیس اوقاف استان تهران با اعلام اینکه ۳۷ درصد نیات واقفین در استان تهران مربوط به عزاداری، تعزیه‌خوانی و اطعام عزاداران امام حسین (ع) می‌شود ابراز داشت: ۶۷ درصد باقیمانده سایر نیات را شامل می‌شود که در این باره می‌توان گفت فراوانی نیات موقوفات مربوط به امام حسین (ع) قابل توجه‌تر است.

به گفته حجت‌الاسلام محمدزاده افرادی که رقوبات امام حسین (ع) را در دست دارند تعهد بیشتری نسبت به سایر مستأجران اوقاف دارند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در استان تهران چه تعداد مستأجر اوقاف وجود دارد و آیا تمامی این مستأجران حق موقوفات را به درستی ادا می‌کنند خاطرنشان کرد: در استان تهران ۸۰ هزار مستأجر اوقاف وجود دارد که البته انتظار می‌رود این تعداد افزایش یابد.

وی یادآور شد: بدون شک مستأجران اوقاف تصمیم ندارند که حق موقوفات را ادا نکنند اما در زمان پهلوی بخشی از موقوفات به کشاورزان و متصرفین فروخته شد که این دسته از مستأجران اوقاف مال‌الاجاره موقوفات را آن طور که باید پرداخت نمی‌کنند.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=۱۳۹۳۰۸۰۴۰۰۰۴۲۲#sthash.۲HBNjiHE.dpuf
کد مطلب : 94675