توصيه به ديگران
۰
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۱
حضور پاپ فرانسیس در "کاخ سفید " اردوغان
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان روز جمعه سفر سه روزه خود به ترکیه را با ورود به شهر آنکارا آغاز کرد
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز ، عصر ایران به نقل از رسانه های ترکیه این نخستین سفر پاپ به ترکیه در ۲۰ ماهی است که مسئولیت اداره کلیسای کاتولیک را بر عهده می گیرد.

همچنین این ششمین سفر خارجی پاپ در طی این مدت و نیز چهارمین سفر یک پاپ به ترکیه در طول تاریخ روابط سیاسی رسمی ۵۵ ساله کلیسای کاتولیک و دولت ترکیه است.

پاپ فرانسیس که به دلیل دیدگاه های انتقادی اش به نظام جهانی سرمایه داری در برخی رسانه ها به او عنوان " پاپ فقرا" را داده اند، در حالی در قالب سفر رسمی وارد ترکیه شده است و نخستین میهمان خارجی قصر مجلل و اقامتگاه باشکوه اردوغان در آنکارا شده است ، که در هفته های اخیر موضوع هزینه کردن صدها میلیون دلار بابت ساخت این بنای جدید با انتقاد محافل سیاسی و برخی رسانه های منتقد حکومت ترکیه مواجه شده است.

اردوغان که نخستین رییس جمهور منتخب مردم ترکیه است همزمان با آغاز دوره ۵ ساله ریاست جمهور ی خود از مرداد ماه سال جاری به جای اقامت در کاخ چانکایا که اقامتگاه روسای جمهوری سابق ترکیه بوده است، وارد " کاخ سفید " خود شده است.

گفته می شود این کاخ دارای هزار اتاق بوده و پس از اقامتگاه سلطان برونئی مجلل ترین و بزرگ ترین اقامتگاه یک دولتمرد محسوب می شود.

پاپ نخستین میهمان خارجی اقامتگاه مجلل اردوغان محسوب می شود و از این رو رسانه های ترکیه همزمان با ورود پاپ به ترکیه در کنار پوشش خبرهای سفر پاپ نیم نگاهی نیز به نخستین مراسم استقبال رسمی از یک مقام عالی رتبه خارجی در کاخ جدید دارند.

پاپ پس از ورود به آنکار طبق پروتکل رسمی و جاری در ترکیه نخست به زیارت مقبره آتاترک موسس و بنیانگذار جمهوری لاییک ترکیه رفت و پس از آن برای مراسم استقبال رسمی وارد کاخ سفید شد.

بر اساس گزارش رسانه های ترکیه پس از ورود پاپ به آنکارا ، پلیس این شهر برای تامین امنیت در تمامی مسیرهای تردد او به مقبره آتاترک و کاخ سفید مقررات منع عبور و مرور وضع کرد.

پاپ در جریان سفرش به ترکیه که تا یکشنبه به طول خواهد انجامید با رییس جمهور و نخست وزیر ترکیه دیدار می کند. او همچنین با رهبران اقلیت های مسیحی در ترکیه نیز دیدار خواهد داشت.

اقلیت مسیحی در ترکیه کمتر از دو دهم درصد از جمعیت ۷۸ میلیونی این کشور را تشکیل می دهند. این در حالی است که در سال ۱۹۲۳ و پس از تاسیس جمهوری ترکیه این رقم نزدیک به بیست درصد جمعیت ترکیه بود.

دولت جمهوری ترکیه پس از استقرار ، اقدام به مبادله جمعیت مسیحیان خود با ترک های ساکن یونان کرد و در ازای خارج شدن بیش از ۱ میلیون جمعیت مسیحی ارتدوکس از ترکیه بیش از ۳۰۰ هزار ترک تبار ساکن در یونان وارد این کشور شدند.

در دهه گذشته برخی مسیحی ها و ارامنه ساکن ترکیه از برخی سیاست های محدود کننده حزب حاکم عدالت و توسعه در مورد حقوق و آزادی های اجتماعی و مذهبی شان ، انتقاد دارند.
کد مطلب : 97915