توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۸
سیاه‌پوستی که در زندان مسلمان شد
کتاب "مالکوم ایکس"، گرچه ظاهراً نمای زندگی شخصی ایکس را به تصویر می‌کشد، اما در واقع مانیفستی از سوی تمام سیاهان بر ضد جامعه تبعیض نژادی امریکاست.
سیاه‌پوستی که در زندان مسلمان شد
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در ابتدای سخنرانی خود در کنفرانس فلسطین از حضار خواستند به مناسبت سالگرد درگذشت «مالکوم ایکس» رهبر سیاه پوستان آمریکایی فاتحه ای قرائت کنند.

 
 
 
مخاطبان ایرانی مالکوم ایکس را با کتابی می شناسند که انتشارات امیرکبیر و میراث اهل قلم منتشر کرده اند.

 
کتاب مالکوم ایکس، سرگذشتنامه «مالکوم ایکس» است. او در ماه مه 1925 در «اوهاما» به دنیا آمد؛ پدرش «دیورندارل لیتل» کشیش تعمیدی و سازمان دهنده انجمنی بود که با نام «انجمن عمومی پیشرفت سیالان» فعّالیت می‌کرد و مادرش «لوئیرلیتل» اهل «گرانادا» بود.

 
پدرش توسط عده‌ای کشته می‌شود و مادرش به دلیل ناتوانی در اداره بچه‌هایش، به بیمارستان روانی منتقل می‌شود؛ مالکوم به خانواده «گوهانا» سپرده می‌شود و خواهر و برادرانش نیز به خانواده‌ای دیگر سپرده می‌شوند.

 
مالکوم که در سن 20 سالگی به 8 سال زندان محکوم شده بود، در زندان با اسلام آشنا شده و مسلمان شد؛ پس از عفو مشروط و آزادی از زندان، در سال1952 به عنوان یکی از سخنگویان این ملت برگزیده شد. تبلیغات مذهبی و اعتقادی او در آمریکا، باعث شد تعداد زیادی از سیاهپوستان با اسلام آشنا شوند و در مدت کوتاهی به عضویت گروه «ملت اسلام» درآیند.

 
به مدت 12 سال، او حامی برتری سیاه پوستان و طرفدار جدایی آمریکایی‌های سیاه و سفید بود و تاکید «جنبش حقوق مدنی» بر یکپارچگی را به تمسخر می‌گرفت.

 
مالکوم ایکس به چند کشور آسیایی و آفریقایی سفر کرد تا به جهانیان ثابت کند مبارزه با تبعیض نژادی و برده داری‌، تنها به جامعه آمریکا محدود نیست. سفر به سرزمین وحی و زیارت خانه خدا، اتفاق بزرگ دیگری بود که در دفتر زندگی مالکوم ایکس جای گرفت.

 
مالکوم ایکس، پس از بازگشت از مناسک حج، نام «حاج ملک شبّاز» را برای خود برگزید. او با روحی پاک و صیقل داده به محل سکونت خود در آمریکا بازگشت و درصدد ایجاد تشکیلاتی گسترده برآمد تا به وسیله آن، مسلمانان جهان را با نژادهای گوناگون به همدلی و ظلم ستیزی فراخواند.

 
مالکوم در آستانه راه بود که خانه اش را به آتش کشیدند و چون از این واقعه جان سالم به در برد، یک هفته بعد در ۳۹ سالگی هنگام سخنرانی در سالن بالروم مانهاتان، با شلیک چند گلوله به زندگی پرفراز و نشیب او پایان دادند.

 
مالکوم ایکس زمانی چشم از دنیا فروبست که چشم گشودن دختران دوقلویش را در این دنیا ندید. ولی آنها و نسل های ماندگار پس از آنها، آمدند تا راه نیمه تمام حاج ملک شبّاز را ادامه دهند.

 
یکی از مسلمانان مشهور به نام «الیجا محمد» او را به روش مذهبی و کاملاً اسلامی به خاک می‌سپارد.

 
کتاب حاضر، گرچه اثر فوق ظاهراً نمای زندگی شخصی ایکس را به تصویر می کشد، اما در واقع مانیفستی از سوی تمام سیاهان بر ضد جامعه تبعیض نژادی امریکاست
مرجع : فرهنگ نیوز
کد مطلب : 190995