توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۱۷
امانی که از مردم گرفته شد
امشب شبی است که خداوند متعال یکی از امانهای خود برای جلوگیری از عذاب الهی یعنی وجود مقدس نبی مکرم اسلام حضرت محمد ابن عبد الله (صلی الله و علیه و آله) را از امت گرفت. پیامبری که خداوند متعال از ایشان بعنوان اسوه همه مسلمانان جهان نام برده است.
امانی که از مردم گرفته شد
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز امشب شبی است که خداوند متعال یکی از امانهای خود برای جلوگیری از عذاب الهی یعنی وجود مقدس نبی مکرم اسلام حضرت محمد ابن عبد الله (صلی الله و علیه و آله) را از امت گرفت. پیامبری که خداوند متعال از ایشان بعنوان اسوه همه مسلمانان جهان نام برده است.

بنا بر این گزارش پیامبر اکرم صلی الله و علیه و آله چنان دستور خداوند را که در سوره مبارکه اعراف نازل شده بود که می فرماید: خُذِ الْعَفْوَ وَأْمُرْ بِالْعُرْفِ وَأَعْرِضْ عَنِ الْجَاهِلِينَ؛ عفو را پيشه کن و به نيکی فرمان ده و از جاهلان اعراض کن با جان و دل با عربهای زمانه خود بکار بست که حضرت حق در پایان با خطاب «وَإِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِیمٍ (قلم/4) و تو اخلاق عظیم و برجسته  ای داری.» ایشان را صاحب اخلاق بزرگ خواند.

با نگاهی به مراحل مختلف زندگی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آنچه که از خلاصه زندگی پیش از بعثت ایشان به شواهد همه از مخالف گرفته تا موافق بدست می آید، عفت و پاکدامنی، امانت و صداقت، راستی و درستی، احسان و نیکی به بینوایان و زیردستان، تنفر از پلیدی‎های اخلاقی حاکم بر روزگار و بتان و بت‌پرستان را تشکیل می‌دهد.

پس از ابلاغ رسالت نیز پيامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله) به همه مسلمانان با چشم برادری نگاه م یکرد و با نهايت مهر و محبت رفتار مي نمود. آن چنان ساده و بی پيرايه لباس مي پوشيد و بر روی زمين مي نشست و در حلقه ياران قرار مي گرفت که اگر ناشناسی وارد مي شد، نمي دانست پيغمبر (صلی الله و علیه و آله) کدام است.

وجود مبارک پیامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله) آن قدر به مردم دلسوز بود و در صدد هدایت آنها بود که قرآن مجید آن را این گونه بیان می‌فرماید: «فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ عَلى آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أَسَفاً»، شاید جان خود را به دنبال آنان، آن گاه که به رسالت تو ایمان نیاوردند از دست بدهی.

و با جمله‏ هايى كوتاه در منش و روش زندگى حضرت كه هم‏ بركت است و هم برنامه زيستى و خداپسندانه به این مطلب خاتمه می دهیم و همانطور که خداوند متعال نیز در قرآن کریم می‌فرماید: «مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللهَ»، کسی که از پیامبر صلی الله و علیه و آله اطاعت کند از خدا اطاعت کرده است از خدا می خواهیم اطاعت از دستورات نبی مکرم اسلام صلی الله و علیه و آله را به ما عنایت بفرماید :
 
۱. آن قدر حضرت متواضع و فروتن بود كه متن روايت ایشان را «خاضع الطرف‏» مى‏ نامد يعنى به زمين نگاه مى‏ كرد و سر را كمتر بالا مى‏ برد.
 
۲. يكى ديگر از نشانه‏ هاى بارز تواضع و خوى نيكويش اين بود كه‏ به هر كه مى‏ رسيد، پيشقدم در سلام كردن بر او بود.
 
۳. پيامبر صلی الله و علیه و آله هرگز بدون جهت‏ سخن نمى‏ گفت، و اگر سخنى مى‏ گفت ‏بيشترجنبه موعظه و پند داشت، يا مطلبى را مى ‏آموخت و يا به معروف وخيرى امر مى‏ كرد و يا از شر و منكرى مردم را باز مى‏ داشت، تمام‏ سخنانش سودمند.
 
۴. پيامبر صلی الله و علیه و آله هرگز از ذكر خدا غافل نمى ‏شد. در روايت است: «ولايجلس و لايقوم الا على ذكر» او نمى‏ نشست و برنمى‏ خاست جز با ذكرو ياد خدا.
 
5. يكى ديگر از موارد این بود که پيامبر صلی الله و علیه و آله آرام و آهسته سخن مى‏ گفت و هيچ گاه فرياد نمى‏ زد و صدا را بلند نمى‏ كرد.
 
۶. پيامبر صلی الله و علیه و آله «لايقطع على احد كلامه‏» هرگز سخن كسى را قطع نمى‏ كرد و تاشخصى مشغول سخن گفتن بود، به او خوب گوش مى ‏داد.
 
7. پيامبر صلی الله و علیه و آله «و كان يجالس الفقراء و يواكل المساكين‏» او نه تنها بامال داران و دارايان مجالست مى‏ كرد بلكه با فقرا و مستمندان نيزهمنشين بود.
کد مطلب : 222106