توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۱
غدیر خم روز اکمال دین و اتمام نعمت
پيامبرصلي الله عليه و اله و سلم فرمودند: اللّه‏ اكبر بر كامل شدن دين و اتمام نعمت و خوشنودى پروردگار به رسالت من و ولايت على. سپس گفت: خدايا دوست بدار هركس را كه او را دوست بدارد و دشمن بدار هركس را كه او را دشمن بدارد و خوار كن هركس را كه او را خوار سازد.
غدیر خم روز اکمال دین و اتمام نعمت
Share/Save/Bookmark
«يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ ـ في علي ـ وَإِن لَّمْ تَفْعلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ يَعصِمُكَ مِنَ النَّاسِ» "فرازی از خطبه غدیریه"

به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز پیامبر اکرم (ص) در سال دهم هجری آخرین حج خود را که معروف به حجت الوداع بود را انجام دادند و در راه بازگشت از مکه مکرمه در محلی به نام غدیرخم دستور ابلاغ ولایت امیرالمومنین عليه السلام از جانب خدا به ایشان نازل شد.

با اندکی تامل پیرامون آیات نازل شده و خطبه ایراد شده توسط رسول اکرم(ص) در روز غدیر خم به چند نکته می رسیم:

اولا اینکه موضوع خلافت امیرالمومنین عليه السلام همچون سایر احکام دین مستند به وحی الهی می باشد و رسول خدا موظف بود آن را به مردم ابلاغ نماید.

ثانیا بنا بر خطبه ای که به خطبه غدیریه مشهور است در غدیر پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم اقدام عملي انجام دادند که فرمان الهی بود پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم پس از مقدمه چيني و ذکر مقام خلافت و ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام، براي آن که تا آخر روزگار راه هرگونه شک و شبهه بسته باشد و هر تلاشي در اين راه در نطفه خنثي شود، ابتدا مطلب را به طور لساني اشاره کردند، و سپس به صورت عملي براي مردم بيان کردند. بدين ترتيب که ابتدا فرمودند: باطن قرآن و تفسير آن را براي شما بيان نمي کند مگر اين، کسي که من دست او را مي گيرم و او را بلند مي کنم و بازوي علی عليه السلام را گرفته و او را در مقابل  مردم بالا برد.

ثالثا باید این نکته را نیز باید اعلام نماییم که قریب به 146 نفر از صحابی پیامبر این خطبه و ماجرای آن را نقل کرده اند که در آن روز حضور داشته اند و همچنین همه بزرگان شیعه در طول تاریخ به نقل این حدیث و ماجرا پرداخته اند.

رابعا طبق آیه شریفه قرآن کریم که در مورد پیامبر صلي الله عليه و اله و سلم می فرمایند "ماینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی" پس بیان این نکته که پیامبر به خاطر نسبت خویشاوندی حضرت علی عليه السلام را به عنوان ولی معرفی کرد کذب می باشد و مخالف صریح نص خدا در قرآن می باشد.

و نکته مهمتر این است که بعد از اینکه مشخص گردید حکم ولایت مانند سایر احکام الهی با وحی ابلاغ می شود پس همانند سایر احکام الهی از روز ازل در پیشگاه باری تعالی مشخص بوده است ولی باید در زمان خودش برای مردم بیان می شده است.

اهمیت روز غدیر از لسان امام رضا علیه السلام


احمد بن محمد بن ابى  نصر بزنطى می گوید: در منزل امام هشتم على بن موسی الرضا علیه السلام نشسته بودم، جمع بسیارى نیز در منزل حضرت گرد آمده بودند كه گفتگو درباره روزغدیر آغاز شد؛ بعضى از افراد وجود روزغدیر را در صدر اسلام منكر شدند و بعضى آن را از شعائر اسلامى می دانستند. در این هنگام، على بن  موسی الرضا علیه السلام فرمود: پدرم از جدم «جعفر بن  محمد» چنین نقل می كرد:
 
آسمانیان روزغدیر را بهتر از زمینیان می شناسند، خداوند در بهشت  برین ساختمان بزرگى را به خود اختصاص داده است؛ این ساختمان از آجرهاى نقره و طلا ساخته شده، درآن صد هزار گنبد از یاقوت سرخ و صد هزار گنبد از یاقوت سبز وجود دارد، خاك و گل هاى به كار گرفته شده دراین قصر از مشك و عنبر است، در آن چهار جوى (یا رودخانه) به چشم می خورد كه در هر یك از آنها خمر و آب زلال و شیر و عسل جریان دارد؛ دراطراف این جویبارها درختان انبوهى از میوه هاى مختلف روییده، بر روى آنها پرندگانى پرواز می كنند كه بدنشان از لؤلؤ و پرهایشان از یاقوت است؛ آنها با پرواز خویش  صداهاى دلنوازى ایجاد می كنند.
 
روزغدیردراین قصر بزرگ باز می شود؛ فرشتگان و اهل آسمانها تسبیح  گویان به قصر داخل می شوند؛ آن پرندگان به پرواز درآمده در جویبارها خود را مرطوب می سازند و سپس به آن مشك و عنبر آغشته كرده، و عطرش را در فضاى ملكوتى قصر منتشر می سازند؛ فرشتگان الهى به نام فاطمه زهرا(س) به یكدیگر هدیه می دهند؛ چون پایان روزغدیر فرا می رسد، به فرشتگان گفته می شود به جایگاههاى خویش برگردید شما تا سال آینده، مثل چنین روزى، از اشتباه و لغزش در امان هستید و بدانید همه این موهبت ها به خاطر عظمت پیامبر ما محمد و وصى او على بن ابی طالب - علیهما السلام - است.
 
سپس على بن  موسی الرضا علیه السلام رو به احمد بن  محمد ابی نصر كرد و فرمودند:
 
اى فرزند ابونصر، هر جا كه بودى روز غدیر سمت مرقد امیرمؤمنان - علیه السلام – بشتاب که:
 
1 - خداوند گناهان شصت  ساله هر مؤمن زیارت  كننده او را می آمرزد.
 
2 - خدواند، به بركت روزغدیر دو برابر گروهى كه در ماه رمضان، شب قدر و شب عید فطر آزاد می كند، از آتش جهنم می رهاند.
 
3 - پروردگار یك درهم انفاق به مستحق را هزار برابر پاداش خواهد داد.
 
سپس فرمودند: روزغدیر به برادران دینى خود برترى و فضیلت ده و مردان و زنان با ایمان را خوشحال و مسرور نما.

اتمام دین و اکمال نعمت از لسان پیامبر اکرم(ص)


اخطب خوارزم در كتاب المناقب با اسناد خود از ابوسعيد خدرى نقل مى‏ كند كه در روز غدير كه پيامبر مردم را به سوى على بن ابى طالب خواند، اين آيه نازل گرديد: اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا.
 
پس پيامبر صلي الله عليه و اله و سلم فرمودند: اللّه‏ اكبر بر كامل شدن دين و اتمام نعمت و خوشنودى پروردگار به رسالت من و ولايت على. سپس گفت: خدايا دوست بدار هركس را كه او را دوست بدارد و دشمن بدار هركس را كه او را دشمن بدارد و خوار كن هركس را كه او را خوار سازد.
کد مطلب : 93613