توصيه به ديگران
۰
شنبه ۳ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۵۴
حضور ۳۱ کشور در کنفرانس گرد‌وغبار در تهران
دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار از برگزاری این کنفرانس بین‌المللی طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ تیرماه و با حضور ۳۱ کشور جهان خبر داد و گفت: قرار است در مدت کنفرانس، متخصصان بین‌المللی از کانون‌های گرد و غبار کاشان و اهواز بازدید کنند.
حضور ۳۱ کشور در کنفرانس گرد‌وغبار در تهران
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز؛ یوسف رشیدی امروز در نشست خبری کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، چالش‌ها و راه‌حلهای عملی اظهار کرد: این کنفرانس فنی و تخصصی است؛ در این اجلاس دنبال محکوم کردن هیچ کشوری نیستیم بلکه بنا داریم به یک راهکار منطقه‌ای و بین‌المللی با اتکاء به نقاط اشتراک دست یابیم؛ موضع رسمی دولت و برگزار کننده‌ها آن است که اجلاس در یک محیط کارشناسی و تخصصی به دور از بحثها و موضع‌گیریهای سیاسی برگزار شود.

 
وی تصریح کرد: اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار قصد دارد تا با گردآوری صاحبنظران، کارشناسان و متخصصان این حوزه، ظرفیت‌سازی لازم در زمینه مقابله با گرد و غبار را انجام دهد و پل ارتباطی بین دولتها و انجمنها در این زمینه به وجود آورد؛ برگزار کننده کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار دو نهاد سازمان ملل و دولت جمهوری اسلامی ایران است؛ از سوی دولت ایران وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست متولیان برگزاری کنفرانس هستند.

 
معاون آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست تصریح کرد: کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار یک شورای سیاستگذاری داخلی متشکل از سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها دارد. ریاست این شورا را معصومه ابتکار؛ رییس سازمان حفاظت محیط زیست برعهده دارد. در کنار شورای سیاستگذاری دو کمیته علمی با ریاست سعید متصدی ؛ معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست و کمیته اجرایی با ریاست بنده تشکیل شده است.

 
رشیدی با اشاره به تصویب چهار قطعنامه مقابله با گرد و غبار در سازمان ملل اظهار کرد: در بند 7 آخرین قطعنامه مقابله با گرد و غبار از جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری کنفرانس بین‌المللی گرد و غبار در کشورمان قدردانی شده است بنابراین این کنفرانس به استناد بند 7 قطعنامه سازمان ملل در ایران برگزار می‌شود.

 
وی در ادامه با بیان اینکه کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار طی سه روز از 12 تا 14 تیرماه برگزار می‌شود، تصریح کرد: در روز دوشنبه (12 تیر) افتتاحیه کنفرانس در سالن اجلاس سران با حضور رئیس جمهور برگزار می‌شود. در روز نخست اجلاس، علاوه بر افتتاحیه دو اجلاس وزرا و یک نشست تخصصی داریم؛ اجلاس وزرا در سطح بالا و به منظور بررسی و به اشتراک گذاشتن مسائل مختلف در حوزه گرد و غبار برگزار می‌شود؛ این دو اجلاس وزرا یک خروجی در قالب بیانیه موسوم به بیانیه تهران خواهد داشت که در آن جزئیات همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای و برنامه ریزیها درج می‌شود.

 
دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار افزود: بعد از ظهر روز دوشنبه یک نشست فنی و تخصصی با عنوان تاثیرات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست گرد و غبار و خسارتهای ناشی از آن با حضور متخصصان بین‌المللی برگزار خواهد شد.

 
رشیدی با بیان اینکه در روز سه‌شنبه (13 تیر) کارشناسان و متخصصان بین‌المللی از کانون‌های گرد و غبار کاشان و اهواز بازدید می‌کنند، گفت: کارشناسان از اقدامات و برنامه‌های ایران در زمینه مقابله با گرد و غبار از جمله جنگل کاریها بازدید خواهند کرد.

 
وی با اشاره به اینکه در روز چهارشنبه (14 تیرماه) مطابق با آخرین روز اجلاس، سه نشست تخصصی و یک نشست جمع‌بندی برگزار خواهد شد، توضیح داد: صبح روز چهارشنبه نشست فنی و تخصصی شناسایی منابع، پایش، اندازه‌گیری، پیش بینی و پیش‌ آگاهی گرد و غبار برگزار می‌شود. نشست تخصصی سوم مربوط به سیاستگذاری، نوآوری و کنترل منابع خواهد بود. بعد از ظهر همین روز آخرین نشست تخصصی در مورد همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی و اقدامات و پاسخ‌ها برپا می‌شود.

 
به گفته دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار، بعد از برگزاری نشستهای تخصصی، یک نشست جمع‌بندی برگزار می‌شود که منجر به صدور یک بیانیه فنی و تخصصی خواهد شد بنابراین در اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار دو بیانیه تحت عنوان بیانیه تهران در روز اول و بیانیه فنی و تخصصی در روز آخر تدوین خواهد کرد افزون بر این گزارش کلی اجلاس گرد و غبار توسط سازمان ملل تدوین می‌شود.

 
رشیدی با اشاره به اینکه تا کنون حدود 31 کشور برای حضور در اجلاس مقابله با گرد و غبار اعلام آمادگی کرده‌اند، گفت: کشورهای فرانسه، آلمان، چین، ایتالیا، مکزیک، صربستان، اسلواکی، کره جنوبی، بلژیک، آمریکا، ترکیه، عراق، اردن، قطر، عمان، کویت، آذربایجان از جمله کشورهایی هستند که تاکنون برای حضور در کنفرانس در سطح وزیر یا در سطح کارشناس اعلام آمادگی کرده‌اند.

 
وی افزود: از سازمان ملل دو معاون دبیرکل و 9 سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای در اجلاس مقابله با گرد و غبار شرکت خواهند کرد. حدود 80 متخصص و کارشناس و وزیر تاکنون اعلام آمادگی کرده‌اند اما اعداد و ارقام خیلی دقیق نیست چون لیست شرکت کنندگان در حال تکمیل است و قطعا تعداد وزرا و میهمانان اجلاس در روزهای آینده افزایش می‌یابد.

 
دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار با اشاره به اینکه هدف از کنفرانس مقابله با گرد و غبار ایجاد یک همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای است، اظهار کرد: کنفرانس گرد و غبار صرفاً یک اجلاس دانشگاهی نیست بلکه سعی داریم  نتیجه آن تلفیقی از بحثهای علمی، سیاستگذاری و همکاری منطقه‌ای باشد. قصد داریم تمام کشورها را دعوت کنیم تا با تشریح مسائل به راهکارهای علمی و عملی دست یابیم. برای نخستین بار است که سازمان ملل با این سهم از شرکت کنندگان اقدام به برگزاری کنفرانسی در مورد گرد و غبار کرده است که یک طرف برگزاری این کنفرانس را جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌دهد. همه برنامه‌ها برای برپایی اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار به صورت مشترک بین ایران و سازمان ملل تدوین و اجرا شده است.

 
رشیدی با بیان اینکه کنفرانس گرد و غبار شروع کار است و نباید انتظار داشته باشیم که در آن یک سند لازم‌الاجرا و یا بودجه مشخص تصویب شود، گفت: اجلاس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار شروع یک همکاری جهانی است تا مکانیسم مالی و چهارچوب حقوقی و همکاری فنی و تخصصی در زمینه مقابله با گرد و غبار تضمین شود. مهم آن است که ایران بتواند این اجلاس را به خوبی برگزار کند. دو بیانیه در نتیجه این اجلاس صادر خواهد شد که پیگیری آن قطعا در آینده، کشورها را به نتایج ملموسی می‌رساند.

 
وی افزود: آلودگی هوا از دو بخش آلودگی ناشی از منابع طبیعی از جمله گرد و غبار و آلودگی ناشی از منابع انسان‌ساز از جمله سوخت تشکیل می‌شود که کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار تنها به موضوع گرد و غبار و آلودگیهای ناشی از خاک می‌پردازد. هدف اصلی نیز ایجاد اجماع جهانی و دستور کار از طریق دستورالعملها و توافقهای بین کشورها در چهارچوب حقوق بین‌الملل و پایبندی به مواضع است.

 
دبیر اجرایی کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار در پاسخ به این پرسش که با وجود اینکه پیش از این اعلام شده بود نمایندگان 53 کشور جهان در کنفرانس بین‌المللی مقابله با گرد و غبار حضور خواهند داشت چرا تاکنون تنها 31 کشور برای شرکت در نشست اعلام آمادگی کرده‌اند، توضیح داد: اجلاس نیویورک مربوط به توسعه پایدار بعد از اجلاس گرد و غبار برگزار خواهد شد و برخی کشورها خود را برای آن آماده می‌کنند. در نتیجه کنفرانس گرد و غبار تحت تاثیر این موضوع قرار گرفت با این وجود احتمال می‌دهیم تعداد کشورها برای حضور در این نشست افزایش یابد.
کد مطلب : 206556