توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۴۶
ماجرای تلف شدن ماهی‌ها در دشت آزادگان
چند روز گذشته فیلمی که نشان می‌داد ماهی‌ها روی سطح آب آمده‌اند در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و ادعا شد که این ماهی‌ها به دلیل سم ریزی و صید با شوک برق در آب های دشت آزادگان به این حال و روز افتاده‌اند.
ماجرای تلف شدن ماهی‌ها در دشت آزادگان
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، چند روز گذشته فیلمی که نشان می‌داد ماهی‌ها روی سطح آب آمده‌اند در شبکه‌های اجتماعی پخش شد و ادعا شد که این ماهی‌ها به دلیل سم ریزی و صید با شوک برق در آب های دشت آزادگان(سناف بستان) و انهار  شالیزارهای برنج  به این حال  و روز افتاده‌اند.

 
دلیل تلف شدن ماهی‌ها سم‌ریزی نیست

 
محمد جواد اشرافی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می‌گوید: بنده نیز این تصاویر را دیدم دلیل تلف شدن ماهی‌ها سم‌ریزی نیست دلیل آن می‌تواند شوک الکتریکی هم باشد با این حال دستور دادیم که از ماهی‌های تلف شده نمونه‌گیری شود.


وی با بیان اینکه صید ماهی به وسیله شوک الکتریکی چند سالی است که باب شده، گفت: با صیادانی که به این شیوه اقدام به صید ماهی می‌کنند به عنوان متخلف به شدت برخورد می‌شود  و سند برخورد ما تعداد وسایلی است که از آنها ثبت و ضبط شده است.

 
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: نمی‌گویم صدرصد همه را کنترل کردیم اما با توجه به وسعت منابع آبی زیاد در استان قطعاً صید ماهی به وسیله شوک الکتریکی نیز زیاد است به دلیل غیر قانونی بودن این رو شصید  نمی توان آمار صید ماهی با شوک الکتریکی را عنوان کرد.

 
اشرافی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه صید ماهی با شوک الکتریکی بر روی خیلی از گونه‌های ماهی بومی تاثیر گذاشته است،  بیان کرد: نه تنها روی گونه‌ها تاثیر گذاشته بلکه بر روی اکوسیستم نیز اثرات خد را گذاشته است.

 
وی با بیان اینکه مجوز صید ماهی را به افراد واجد شرایط می‌دهیم و اکنون هر کس شرایط صیادی دارد تا پایان آذر ماه می‌تواند در منابع آبی اقدام به صید ماهی کند، گفت: در مجوز صید شرایط ماهی گیری تفریحی، امرار معاشی و... همچنین نوع وسیله صید را مشخص می‌کنیم.

 
اشرافی عنوان کرد: افرادی که ماهی‌ها را نیز حمل می کنند و حتی ماشینی‌هایی  که بار ماهی دارند باید مجوز داشته باشند در غیر این صورت به عنوان فعالیت غیر مجاز با آن‌ها برخورد می‌شود.

 
صید ماهی با شوک الکتریکی گاهاً به مرگ انسان منجر می‌شود

 
ناصر عبیات فعال محیط زیست اما می‌گوید: با توجه به مرغوبیت ماهی‌های بومی مانند  گطان، شبوط  و بنی، برخی از  صیادان سود جو و متخلف برای صید ماهی‌های نام برده از آبهای خوزستان اقدام به استفاده  شوک الکتریکی و یا سموم شمیایی برای صید ماهی کردند.

 
وی با بیان اینکه صید ماهی با این روش تخلف قانونی و  از نظر علماء و فقهاء شرعاً حرام اعلام شده است،  افزود: استفاده صیادان  متخلف  از سموم شمیایی  برای  صید  ماهی سبب متضرر شدن انسان و آبزیان شده است و  موجب اتلاف انواع آبزیان وایجاد  بیماری  و گاهی مرگ  انسان در زمان مصرف می‌شوند.

 
این فعال محیط زیست با تاکید بر اینکه حتی صیادان  متخلف  از خطرات این روش در امان نیستند، عنوان کرد: تماس مستقیم یا غیر مستقیم می تواند صیادان را در معرض خطر  امراض تنفسی، پوستی،  سوزش چشم، تپش زیاد قلب و بعضاً مسمومیت حاد منجر به مرگ شود.
مرجع : خبرگزاری فارس
کد مطلب : 267586