توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۴۹
اعتراض به سیاست های دولت در برخورد با سوریه بطور قطع یکی از مهمترین عوامل تحولات ترکیه است
نمی‌توان نقش دخالت ترکیه در بحران سوریه و همراهی با آمریکا، اسرائیل و قطر و عربستان در ارسال سلاح و تروریست به سوریه را نادیده گرفت. شورش و اعتراضات اخیر در ترکیه به نوشته برخی از تحلیلگران منطقه آتشی است که اردوغان در سوریه برپا کرده بود و اکنون همان آتش به جان دولت او افتاده است.
اعتراض به سیاست های دولت در برخورد با سوریه بطور قطع یکی از مهمترین عوامل تحولات ترکیه است
Share/Save/Bookmark

به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز سعدالله زارعی تحلیل گر و کارشناس مسایل سیاسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری عصر امروز پیرامون آشوب های ترکیه مطالبی را ارائه نمود.  

وی در خصوص ماهیت نا آرامی های ترکیه گفت: به طور قطع مهمترین عامل اعتراضات کنونی که گسترده هم شده و به بیش از ۶۷ استان از ۹۰ استان ترکیه سرایت کرده ناشی از اعتراضات مردم نسبت به رویکرد ها و سیاست های دولت اردوغان است و یکی از موضوعات مهم در این بین رویکرد ترکیه نسبت به سوریه بوده است. لذا می توانیم بگوییم با توجه به اینکه اکثر رهبران اعتراضات چپ گرا هستند و چپ گرا ها یک ارتباط سنتی با بعثی ها در منطقه دارند بنا بر این یکی از جنبه های اعتراضات به عرصه سیاست خارجی دولت اردوغان بر می گردد.

زارعی بیان داشت: کسانی که در این تظاهرات شرکت کرده‌اند از یک سو سیاست‌های داخلی حزب عدالت و توسعه را نشانه رفته و شخص اردوغان نخست‌وزیر را متهم به دیکتاتوری کرده‌اند و از سوی دیگر رویکردهای امنیتی ترکیه درباره علویان و کردها را به باد انتقاد گرفته‌اند. رسانه‌های غربی از همان آغاز، تحولات ترکیه را داخلی و معطوف به درخواست اصلاحات داخلی دانستند.

وی افزود: رسانه‌های انگلیسی آشکارا از تحولات جاری به عنوان «بهار ترکیه» و در ادامه تحولات منطقه عربی ارزیابی کردند و زیرکانه وانمود کردند که شهروندان ترکیه با رویکردهای دینی دولت اردوغان مخالفند و خواهان پایان دادن به نقش دین در عرصه اجتماعی شده‌اند و حال آنکه برای این ادعا هیچ دلیلی ارائه نکرده‌اند و واقعاً هم در میدان تقسیم و خیابانهای ترکیه نشانه‌ای از مخالفت با نقش‌ آفرینی دین و یا رویکردهای دینی وجود ندارد. کما اینکه دولت هم رویکرد دینی ندارد.

ایشان در ادامه گفت: در عین حال اردوغان هم به طور ضمنی وانمود کرد، که تجمع‌ کنندگان در تغییر با رویکرد به دین مشکل دارند که به نظر می‌آید چنین موضوعی می تواند دعوت ضمنی از نیروهای مذهبی برای مقابله با تجمع‌کنندگان باشد و دولت اردوغان تهدید کرده است که برای جمع کردن اعتراضات هواداران اسلام‌گرای خود را به خیابان می‌آورد!

وی ادامه داد: غرب در اینکه پشت تظاهر‌کنندگان قرار بگیرد، تردیدی به خود راه نداده است. آمریکایی‌ها بدون فوت وقت از اردوغان خواستند که خشونت علیه معترضین را پایان دهد و به حقوق‌بشر احترام بگذارد و محافل انگلیسی بلافاصله از آن بعنوان یک تحول مثبت حمایت کردند و به آن نام «بهار ترکیه» دادند. این موضعگیری سریع نشان می‌دهد که تظاهرات به احتمال زیاد در یک بسته توافق شده بین‌المللی به وقوع پیوسته است. البته در عین حال این درس را در متن خود دارد که اعتماد اردوغان به غرب و بخصوص خوش‌ خدمتی‌های او طی دو سال اخیر به ویژه در موضوع سوریه تا چه میزان برای غرب بی‌مزد مانده است.

این کارشناس مسایل سیاسی اذعان داشت: البته در مورد چند و چون بیشتر تحولات ترکیه نیازمند زمان هستیم چرا که اطلاعات لازم در خصوص این مساله هنوز به عرصه رسانه ها راه پیدا نکرده است. ترکیه اگر چه همواره وانمود کرده که یک جامعه باز است اما بشدت از علنی شدن آنچه در درون آن می‌گذرد، پرهیز داده شده است کما اینکه وقتی حزب عدالت و توسعه سرکار آمد خیلی‌ها پرسیدند این‌ها از کجا پیدا شدند. البته مدت زمان زیادی طول نمی‌کشد تا تحلیل‌گران بتوانند به پستوی تحولات ترکیه راه پیدا کنند.

وی افزود: اما در این میان نمی‌توان نقش دخالت ترکیه در بحران سوریه و همراهی با آمریکا، اسرائیل و قطر و عربستان در ارسال سلاح و تروریست به سوریه را نادیده گرفت. شورش و اعتراضات اخیر در ترکیه به نوشته برخی از تحلیلگران منطقه آتشی است که اردوغان در سوریه برپا کرده بود و اکنون همان آتش به جان دولت او افتاده است.

ایشان در مورد خروج برخی از نیروهای پ ک ک از خاک ترکیه به عراق گفت : این خبر میدانی و واقعی نبود فقط در رسانه ها پخش شد بعید است پ ک ک موقعیت های خود را در ترکیه رها کند و به جای دیگری کوچ کند.

کد مطلب : 54888