توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۶
هزینه بیت المال علیه زنان و خانواده
در دوران اصلاحات مشابه این تفاهم نامه با نام "تغییر جهانی، اقدام محلی" امضا شد و در آن هم که هدف آموزش زنان سرپرست و یا بی بضاعت بود، در شهرستان‌ها با پول بیت المال تغییراتی در جهت فرهنگ غرب ایجاد نمودند.
Share/Save/Bookmark

به گزارش عصرامروز به نقل از فرهنگ نیوز، دوتن از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر دوشنبه 26 آبان ماه در نطق میان‌ دستور، در حیطه اختیارات نظارتی و کنترلی مجلس، سوالاتی را از رئیس جمهور ر مورد تفاهم نامه ای چندماه گذشته که معاونت امور زنان و خانواده دولت، بدون اطلاع مجلس با صندوق جمعیت سازمان ملل به امضا رسانده بیان کردند تا ضمن پیگیری عقد غیرقانونی تفاهم نامه، ابهام های بسیاری که در برخی از بندهای این قرار داد وجود دارد نیز توضیح داده شود.  

ما در بحث خانواده و فرهنگ از دنیا طلبکاریم. حالا می‌خواهیم چه مشورتی از آنها بگیریم؟!

در ابتدای مصاحبه خانم  آلیا اظهار داشتند؛ لازم است برای تنویر افکار عمومی مفاد این تفاهم نامه اطلاع رسانی شود. این تفاهم سه جانبه بین معاونت امور زنان، وزارت خارجه و صندوق جمعیت است. آنطور که من در تذکرم هم اعلام کردم ما مشکلی با تعامل های بین المللی نداریم و معمولا هم ارتباط و نشست‌هایی در بخش‎های مختلف داریم اما مورد اشکال فعالیت‌های یک و دو تفاهم نامه است. در فعالیت یک آمده: استخدام کوتاه مدت مشاوران فنی، و در فعالیت دو آمده: استخدام مشاوران بین المللی جهت ارائه کمک فنی به معاونت امور زنان.

در اینجا دو نکته مطرح است، نکته اول اینکه استخدام مشاوران که البته منظور اینها استخدام نبوده و به نوعی بهره گیری بوده چون استخدام ممنوع است مگر با اجازه مجلس، و منظورشان عقد قرارداد است. با مشاوران بین المللی باید قرارداد بسته شود و البته این مشاوران دستمزد قابل توجهی هم دارند.

نکته دوم که از موضوع اول مهمتر است و ما روی این بخش حساس هستیم این است که برای چه موضوعی می‌خواهند مشاور به ایران بیاید؟ یک موقعی موضوع تکنولوژی و فناوری است و برخی کشورها در آن زمینه قدم‌های نویی برداشته‎اند، طبیعتا ممکن است ما به این مشاوره نیاز داشته باشیم. اما موضوع این تفاهم نامه فرهنگی و در رابطه با خانواده است، گفتند برای بحث خانواده سالم ما احتیاج به مشاوره داریم. بارها مقام معظم رهبری فرموده‌اند ما در بحث خانواده و فرهنگ از دنیا طلبکاریم. حالا می‌خواهیم چه مشورتی از آنها بگیریم؟!

البته ما با فعالیت سوم تفاهم نامه که تبادل تجربه است مشکلی نداریم و استقبال هم می‌کنیم، ما در این قسمت می‎توانیم تجربیات فرهنگی و آموزه‌های دینی خودمان را به صورت مستند ارائه کنیم و تاثیرگذار باشیم.

خانم مولاوردی به جای پاسخ‌گویی، سعی در فرافکنی و ایجاد ابهام در اذهان عمومی دارند.

ما در رابطه با این موضوعات یک تذکر جدی دادیم و خانم مولاوردی در پاسخ با رسانه‌هایی که در دست دارند مصاحبه کردند و با انعکاس دیدگاه‌شان در توضیح مطلب کم لطفی نمودند و برای افکار عمومی ایجاد ابهام کردند. به همین خاطر بهتر است متن تفاهم نامه در سایت‌ها منتشر شود و طبق نظر خانم مولاوردی تفاهم نامه هیچ ایرادی ندارد و با نظارت دستگاه‌های نظارتی و امنیتی منعقد شده پس مطلب محرمانه‌ای نیست و می‌توان آن را منتشر کرد تا کارشناسان، صاحب‌نظران و مردمی که این اخبار را پیگیری می‌کنند، ببینند و اظهار نظر کنند.

فرهنگ نیوز: خانم مولاوردی در پاسخ‌گویی به ایراداتی که اصل 77 و 125، به تفاهم نامه امضا شده از سمت ایشان وارد می کند، به اصل دیگری که طبق آن بیان می کنند ما می‌توانیم مشاوره بگیریم اشاره کردند، و طبق صحبت شما این مشاوره نیاز به عقد قرارداد دارد. آیا طبق قانون انعقاد این قرارداد یا تفاهم نامه یا ... باید با تصویب مجلس صورت بگیرد؟

دو موضوع مطرح است که در واقع برمی‌گردد به همان اصل 77 و اینها توجیه می‌کنند که عقد یک قرارداد یا معاهده با انعقاد تفاهم نامه متفاوت است، ولی فرقی نمی‌کند و در قانون اساسی آمده هر نوع همکاری با بیگانه مخصوصا در مسائلی مثل فرهنگ که اتفاقا در اصل 153 قانون اساسی خیلی شفاف فرهنگ را مثال می‌زند که باعث سلطه بیگانان می‌شود.

ممکن است توضیح دهند که باعث سلطه نمی‌شود اما ما از دوران اصلاحات تجربه داریم که مشابه همین تفاهم نامه با نام "تغییر جهانی، اقدام محلی" امضا شد و در آن هم مانند همین تفاهم نامه ذکر شده بود که مخصوصا زنان سرپرست خانوار و بی بضاعت را بیاید آموزش بدهند و در شهرستان‌های ما با پول بیت المال آمدند روی فرهنگ و روابط فرهنگی اثر گذاشتند و تغییراتی در جهت فرهنگ غرب ایجاد نمودند. الان هم همان شرایط دوران اصلاحات دارد تکرار می‌شود و تذکر ما بر این اساس بود اما ایشان با این منطق که چون یک پای تفاهم وزارت خارجه بوده پس از دید نظام خارج نبوده و تایید شده است.

در همین رابطه: مصاحبه سرکار خانم فاطمه رهبر در پاسخ به ابهام های مصاحبه خانم مولاوردی

زمانی در قالب طرح بهداشت خانواده بحث تنظیم خانواده با رویکرد غرب را تحمیل کردند و با گذشت زمان اهداف سیاسی و امنیتی آن مشخص شد

فرهنگ نیوز: با فرض عبور از مرحله اول یعنی تصویب تفاهم نامه توسط مجلس، مسئول نظارت بر اجرای این تفاهم نامه چه دستگاه یا ارگانی است؟ چه ضمانتی بر اجرای بندهای آن وجود دارد تا به طور مثال بند "حمایت از دوره‌های آموزشی خانواده سالم قبل و بعد از ازدواج" همانند طرح هایی اجرا نشود که به نام بهداشت خانواده، جهت تغییرات فرهنگی بسیاری در خانواده و بحث کنترل جمعیت را کلیک نزند؟

فاطمه آلیا: نظارت اصلی که با مجلس است و من هم به همین دلیل تذکر دادم. ما اول برای آقای رئیس جمهور تذکر فرستادیم. روند نظارتی ما به این صورت است که اول تذکر می‌دهیم اگر ترتیب اثر دادند که فبها اگر نه سوال می‌کنیم و در واقع مراحل نظارتی را طی می‌کنیم. در این مورد هم به محض اطلاع قدم اول نظارتی‌مان را برداشتیم. و در واقع این برنامه مربوط به سال 90 تا 94 بوده که اینها در این دولت دارند آن را محقق می‌کنند.

\"\"

در روند نظارتی اگر ظاهر امر بدون اشکال باشد باید روی محتوا نظارت کنیم. همانطور که جنابعالی مثال خوبی زدید، زمانی در قالب طرح بهداشت خانواده بحث تنظیم خانواده با رویکرد غرب را تحمیل می‌کنند و ما بعد متوجه می‌شویم که در پشت آن چه اهداف سیاسی و امنیتی بوده است. کاملا مشخص است که بسیاری از سازمان‌های بین المللی خودشان تصمیم نمی‌گیرند و اتاق‌های فکری دارند و تجربه تاریخی ما نشان می‌دهد که به یک اسم می‌آیند اما اهداف دیگری دارند. حال آنکه فعالیت های یک و دو تفاهم نامه در ظاهر هم دارای اشکال‌اند و ما نیاز نداریم در بحث خانواده آنها به ما مشورت بدهند.

رویکرد ما حمایت از تنوع فرهنگی است/ اتاق فکرهای استکباری درصدد یکسان سازی فرهنگی اند.

فرهنگ نیوز: شما اشاره کرده بودید که طلاعاتی در بحث پژوهش‌های جمعیت شناسی و وضعیت خانواده و زنان در اختیار صندوق جمعیت قرار گرفته است که برخی از آنها دارای طبقه بندی اطلاعاتی هستند، جزئیاتی از  اطلاعاتی که در اختیار این کمیته ی بیگانه قرار داده شده در دست دارید؟

نه فعلا ما فقط به متن تفاهم نامه کار داریم. به طور طبیعی در گذشته اینطور بوده و در دوره اصلاحات هم اینها هر برنامه‌ای که می‌خواستند در کشور پیاده کنند به میان مردم شهرستان های محروم می‌رفتند، چون معمولا در این مناطق علاوه بر استضعاف مالی، فقر فرهنگی هم وجود دارد.

برای رفتن به این مناطق اطلاعاتی درباره وضعیت فرهنگی و خرده فرهنگ‌های آن منطقه می‌گرفتند و علی رغم رویکرد ما که تنوع فرهنگی و احترام به تفاوت فرهنگی است اینها به دنبال یکسان سازی فرهنگی‌اند. و در قالب پوشش مثلا بهداشت خانواده به دنبال زدودن تفاوت‎های فرهنگی هستند. ما در جلسه شورای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد هم که بودیم نمایندگان برخی از این کشورهای استکباری صراحتا مطرح می‌کردند که به دنبال یکسان سازی فرهنگی‌اند. اما ما سال‌ها در اتحادیه مجالس آسیایی که دبیرخانه‎اش با خودمان است یا بین المجالس کشورهای اسلامی و حتی در جنبش عدم تعهد در همه اینها رویکرد تنوع فرهنگی خودمان را مطرح کرده ایم.

اما خانم مولاوردی با استفاده از ظرفیت رسانه مطرح می‌کنند که وقتی فلان نهاد امنیتی بوده مجلس چه کاره است؟ بله خیلی از  قراردادهایی را که در دوره اصلاحات بستند هم با نظارت بوده اما وقتی محتوای آنها را پیدا کردیم متوجه شدیم چه ظلمی به ملت در قالب خدمت و با هزینه بیت المال شده است.

خانم مولاوردی برای ما قابل احترام است اما علی رغم خوش‎بینی ایشان ما باید به اهداف دیگران هوشیارانه نظارت کنیم. ما اعتقاد داریم که در بحث خانواده و فرهنگ استعلا داریم و از تبادل تجربه استقبال می‌کنیم اما بند یک و دو در بکارگیری مشاوران بین المللی را اساسا یک توهین می‎دانیم.

نهادهای نظارتی و  امنیتی پیگیری نمایند

فرهنگ نیوز: با توجه به اینکه انعقاد و نظارت بر این تفاهم نامه باید با تصویب مجلس صورت بگیرد، آیا نظارت و پیگیری اطلاعات محرمانه ای که دراین بین رد و بدل می‌شود بر عهده دستگاه‌های امنیتی است یا مجلس وظیفه نظارت و کنترل آنها را بردوش دارد؟

اگر آنطور که در متن تفاهم نامه آمده و به امضا خانم مولاوردی رسیده، بحث استخدام باشد که قطعا و براساس نص قانون اساسی باید با اجازه مجلس صورت بگیرد. ولی اگر آنطور که ایشان توضیح دادند منظور بهره گیری باشد و با نظارت نهادهای امنیتی صورت گرفته، امیدوارم این نهادهای امنیتی حتی اگر نمی‌خواهند رسانه‌ای شود به صورت مکتوب بیان کنند که آیا با توجه به رویکرد نظام جمهوری اسلامی در موضوع فرهنگ و خانواده این بهره گیری و مشاوره جایز است یا نه؟

البته چون ما این موضوع را به صورت رسمی از طریق مجلس به رئیس جمهور و وزیر خارجه تذکر دادیم، ان شاالله پاسخ آنها را داشته باشیم.

هجمه رسانه‌ای سایت‌های وابسته به دولت برای بی پایه جلوه دادن تذکر نمایندگان مجلس

فرهنگ نیوز: آیا به غیر از پاسخ رسانه ای که خانم مولاوردی مطرح کردند، جواب مکتوب و رسمی به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است؟

من این تذکر را دو روز گذشته دادم و شاید تا ده روز آینده پاسخ به آن طول بکشد. ولی خوب اینها فعالیت‌های رسانه‌ای شدیدی را شروع کردند و غیر از خبرگزاری ایرنا که در اختیار دولت است سایت‎های زیادی شروع به فرافکنی کردند تا نمایندگان مجلس را بی اطلاع جلوه دهند و این تذکر را بی پایه و اساس عنوان کردند. اما ما واقعا از نهادهای نظارتی و امنیتی می‌خواهیم مثل همیشه با مجلس همکاری نمایند و در مورد فعالیت‌های ذکر شده در بند یک و دو تفاهم نامه توضیح دهند.

خانم مولاوردی در فعالیت‌هایشان اولویت بندی را لحاظ کنند / مجلس و شورای فرهنگی اجتماعی زنان نتیجه را پایش می‌کند / وهن کارشناسان جمعیت ما در داخل کشور است که برویم از کشورهای خارجی یاد بگیریم

فرهنگ نیوز: به طورکلی اختیارات معاونت امور زنان و جمعیت نهاد ریاست جمهوری در سطح کلان و در مورد موضوعاتی که جزء سیاست‌های کلی نظام است به چه شکل تعریف می‌شود؟ و آیا این نوع توافق نامه ها در حیطه فعالیت‌شان است؟

معاونت امور زنان و خانواده در واقع متولی فعالیت‌های زنان و خانواده در سطح کشور است. منتها رویکردها و اولویت بندی‌ها مهم است که متاسفانه گاهی اولویت‌ها با توجه به رویکردها تغییر می‌کند. الان اولویت‌های ما در کشور با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در بحث جمعیت مشخص است. طرح مجلس، جلسات شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و شورای عالی انقلاب فرهنگی -که خانم مولاوردی هم در آنها شرکت می‌کند- مشخص است. با این وجود چه نیازی است که ایشان در صحبت‌هاشان گفتند ما هیئتی را به فنلاند فرستادیم تا از تجربیات جمعیتی آنها استفاده کنیم. این واقعا باعث تعجب است! این واقعا چه نوع اولویت بندی است؟ و اصلا وهن کارشناسان جمعیت ما در داخل کشور است که برویم از کشورهای خارجی یاد بگیریم. درست است که ما در این زمینه بخشی از بودجه را صرف این کارها کنیم؟

الان در بحث اعتبارات بیمه زنان خانه‌دار  را داریم که متولی اش همین مرکز امور زنان است اما پاس‌کاری می‌کنند به دستگاه‌های دیگر. ولی می‌بینیم اعتبارات قابل توجهی را صرف این قراردادها و اعزام تیم‌ها به کشورهای خارجی می‌کنند.

شاید ایشان از موضوعات به گونه دیگر و با شیوه‌های دیگری استفاده می‌کنند که البته نتیجه باید پایش شود. و این پایش توسط مجلس انجام می‌شود و علاوه بر آن شورای فرهنگی اجتماعی زنان هم در بحث جمعیت تلاش‌های خوبی انجام داده و کار آنها هم به مثابه قانون است و آنها هم نتیجه را پایش می‌کنند. من متن فارسی تفاهم نامه را با امضا خانم مولاوردی دارم که حتما ایشان آن را کلمه به کلمه خوانده‌اند همچنین متن انگلیسی تفاهم را هم از وزارت خارجه گرفته‌ام که امضا ایشان در زیر آن است.

ما به شدت با بهره گیری از مشاوران خارجی به هر شکلی اعم از به کار گیری و استخدام و... در مباحث فرهنگی مخالفیم. و جدای از بحث قانونی آن را توهین تلقی می‌کنیم.

در پایان شخصا از شما تشکر می‌کنم و امیدوارم این پوشش رسانه ای موجب شفاف سازی این توافق نامه و اطلاع رسانی به افکار عمومی گردد. 

کد مطلب : 97278