۱
توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۳۸
«زلزله سیاسی خطرناک» در مناسبات ۴ کشور عربی با قطر
دوحه با نزدیکی به کشورهای منطقه از جمله کویت و نیز روابط خوبی که با ترکیه دارد و نیز روابطش با روسیه و ایران قصد دارد از زیر بار فشارها خارج شود.
«زلزله سیاسی خطرناک» در مناسبات ۴ کشور عربی با قطر
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز - حسن رستمی؛ عربستان، مصر، امارات و بحرین در اقدامی مشترک و هماهنگ شده روابط دیپلماتیک خود را با قطر به دلیل آنچه حمایت این کشور از تروریسم می خوانند، قطع کردند و مرزهای هوایی و زمینی خود را بر روی این کشور بستند و به مشارکت دوحه در ائتلاف تحت رهبری عربستان در جنگ علیه انصار الله و یمن پایان دادند.

 
در پی قطع روابط چهار کشور عربی شامل عربستان، امارات، بحرین و مصر با دولت قطر، بحران سیاسی در مناسبات این کشور با دوحه وارد مرحله «حساس و خطرناکی» شده است.

 
خطرناک از این جهت که رسانه های سعودی بعد از یک هفته حملات شدید رسانه ای علیه قطر که در آن امیر این کشور را به دلیل طرح سخنانی در حمایت از مقاومت لبنان و حماس و نیز ایران به شکاف در بین کشورهای عربی متهم کردند، علنا و آشکارا از وقوع کودتای قریب الوقوع  ششم در قطر و براندازی شاهزاده تمیم خبر می‌دهند. 

 
سخنان علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «الیمن الیوم»  موید تحرکاتی از این دست برای وقوع کودتا در قطر دارد.

 
صالح در این مصاحبه گفت: یمن در کشف توطئه علیه نظام قطر به رهبری حمد بن خلیفه آل ثانی از سوی عناصر قطری که خواهان توطئه علیه وی بودند، سهیم بود و گفته شده که آنها (عناصر قطری) از حمایت عربستان برخوردار بودند.

تهدید برای وقوع کودتا در قطر در حالی صورت می گرفت که کویت تحرکات دیپلماتیک خود را برای میانجیگیری برای حل اختلاف بین این کشور آغاز کرده بود.

 
انتشار این مطالب از سوی رسانه های سعودی و حملات شدید اللحن رسانه های اماراتی به قطر بیانگر این است که این کشورها تمایلی به ایجاد آرامش در مناسبات سیاسی با قطر ندارند و به هر طریقی تلاش دارند قطر را به تسلیم کامل در برابر خواسته های خود وادار کنند و در مقابل با این اقدامات خود هر گونه تحرکات دیپلماتیک برای حل اختلافات را به شکست کشاندند. 

 
این در حالی است که قطر از همان ابتدا اعلام کرد که خبرگزاری این کشور هک شده است و انتشار سخنان منسوب به امیر قطر صحت ندارد ولی این موضع گیری دولت قطر هم  نتوانست اعتماد عربستان و امارات را جلب کند و آنها به حملات رسانه‌ای و تبلیغاتی خود علیه قطر ادامه دادند که در نهایت تصمیم به قطع روابط دیپلماتیک با این کشور گرفتند و همه راههای زمینی و هوایی خود را بر روی این کشور بستند.

 
در مقابل وزارت خارجه قطر با صدور بیانیه ای این اقدامات را بی نتیجه خوانده و از آن ابراز تاسف کرده است.

 
آنچه که از بیانیه وزارت خارجه قطر نیز بر می آید این است که این کشور هم قصد ندارد که در مقابل خواسته های زیاده خواهانه این کشورها سر تعظیم فرود آورد.

 
در بیانیه دولت قطر آمده است: تمام اقدامات لازم برای تضمین سیر طبیعی زندگی در قطر را اتخاذ کرده و دو عرصه دریایی و هوایی برای واردات و انتقال نیازها باز خواهد بود.

 
این بحران سیاسی که تحلیلگران سیاسی از آن به عنوان «زلزله دیپلماتیک»  در مناسبات این کشورها با قطر یاد میکنند بعد از 15 روز از سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به منطقه صورت گرفت که در آن از کشورهای اسلامی خواسته بود که علیه آنچه وی «افراط گرایی مذهبی» خواند، وارد عمل شوند. 

 
با توجه به مسائل یاد شده به نظر می رسد که چهار کشور عربی که ریاض رهبری آن را بر عهده دارد با برگه ها و اهرم های فشار قصد دارند تا به اهداف مورد نظر خود در جنگ دیپلماتیک علیه دوحه دست یابند. 

 
در مقابل دوحه نیز تاکنون زیر بار خواسته های این چهار کشور عربی نرفته و ترجیح داده که از طریق راههای دیپلماتیک به این بحران خاتمه دهد که سفر وزیر خارجه این کشور به کویت در این راستا قابل توجیه است. دوحه با نزدیکی با کشورهای منطقه از جمله کویت و نیز روابط خوبی که با ترکیه دارد و نیز روابطش با روسیه و ایران قصد دارد از زیر بار فشارها خارج شود. 

 
به هر حال بحران در مناسبات عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر به مرحله خطرناکی رسیده است که اگر وساطت و میانجگیری دیگر کشورهای دخیل در این مسئله نباشد، هر آن احتمال «رویارویی نظامی» نیز وجود دارد که این امر به صلاح هیچ از کشورهای منطقه نخواهد بود و در واقع دود آن به چشم همه کشورهای منطقه خواهد رفت و بیش از همه اسرائیل که به دنبال شکاف و اختلاف بین کشورهای اسلامی است و کشورهای فرامنطقه ای که به دنبال «بازار گرمی» برای فروش تسلیحات خود در منطقه هستند، سود می برند.
مرجع : تسنیم
کد مطلب : 203875
teymour
United States
۱۳۹۶-۰۳-۱۶ ۰۱:۱۴:۳۶
شاید مردم عادی دنیا و حتی تحلیلگران سیاسی نظامی منطقهٔ خاورمیانه براین باور باشند که. چون روسیه کشور قدرتمندی در سطح جهان است. دارای جو سیاسی نظامی واقتصادی و اجتماعی آرامی در داخل روسیه است. و باپیدایش ایجاد ائتلاف آمریکائی عربی توسط سعودی. ضد و علیه ایران و معاملهٔ مرموز 460میلیاردی.ممکن است روسیه. از جانب طمع و عقب نیفتادن از اینگونه معاملات سودآور. با توجه به تلاش وافر سعودی مبنی برکشاندن روسیه به درون ائتلاف موجود. پوتین ایران را دور بزند ودر این بحران شدید منطقه. ایران تنها بماند. اما چنین نیست روسیه از درون مشکلاتی بزرگ دارد که کمتراز مشکل مبارزه با داعش نیست. از یکطرف ضعف شدید اقتصادی و نارضایتی اکثریتی مردم روسیه از بیکاری و فقر و تورم. از طرف دیگر موضوع قره باغ. و دیگر موضوع چچنیها و تاثیر عملکرد آنها بر روسیه و دولت پوتین از جانب دیگردره فرغانه. و از جانب دیگر ادعای مالکیتی روسیه بر قسمتی از اراضی قطب وتنش حاصل آن بین روسیه و آمریکا و همچنین مشکل حضور روسیه در سوریه و مسئله بعدی تنش بین روسیه و ترکیه ومنافع اصلی روسیه در خاورمیانه. که اشرافیت جدی روسیه را می طلبد ،به هر حال چنانچه روسیه طمع کند و فریب سعودی را بخورد پشتیبان اصلی خود رادرمنطقه یعنی ایران را ازدست میدهد و بدست خودش اجازه داده تا آمریکا صدها گام برای نابود کردن کمونیسم روسیه به روسها نزدیکتر شود. که این قضیه سرفصل نقشه راه اسرائیل و آمریکا و انگلیس و فرانسه برای تغئیر نقشه ژئوپولوتیک منطقه خاور میانه و آسیای میانه وشرق است.