توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۶
سوء استفاده انتخاباتی اصلاح طلبان از مسائل، معضلات و پدیده های اجتماعی
در واقع اصلاح طلبان در این زمینه با دولت همگام هستند تا تصاویر مدنظر خود را از مجلس فعلی در بین مردم جامعه ارائه کنند ؛ افراطی ، حامی منافع حزبی، مجلس اصولگرا نگذاشت ما کار جدی انجام دهیم و همیشه سنگ انداز اصلی برای دولت بود...
سوء استفاده انتخاباتی اصلاح طلبان از مسائل، معضلات و پدیده های اجتماعی
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز آنچه که مسلم است صف بندی انجام شده در جریان اصلاحات پس از پیروزی حسن روحانی بار دیگر تفکر و راهبرد " فتح سنگر به سنگر " سعید حجاریان را در بدنه این حزب به جریان انداخته است و می داند که از فردای ریاست جمهوری حسن روحانی باید کار خود را برای مجلس دهم و به طریق اولی برای مجلس خبرگان رهبری آغاز نماید.

به همین دلیل برای تحلیل رفتاری-عملکردی جریان اصلاحات مخصوصا پس از پیروزی حسن روحانی به چهار نکته اساسی و کلیدی برخورد می کنیم که در ذیل به صورت اجمال و خلاصه بررسی می شود:

۱: دو قطبی سازی جامعه :


یکی از راهبردهایی که اصلاح طلبان برای رسیدن به قدرت در انتخابات آینده از آن استفاده می کنند تبدیل کردن جامعه به دو بخش سیاه و سفید یا خشونت طلب و افراطی درمقابل معتدل و عاقبت اندیش است.

مردم جامعه هم حق دارند از این دو بخش یکی را انتخاب کنند و با آن هم نوا شود و هر فرد هم هزینه پشتیبانی خود را از جریان مدنظر را باید بپردازد.

به همین جهت این طیف بعد از حوادثی هم چون اسید پاشی به صورت بسیار هماهنگ سعی کرد تا با متهم کردن نیروهای انقلابی، آنان را خشونت طلب معرفی کرده و خود را در مقابل آن تعریف کند. 

برای مثال روزنامه آرمان با دو تیتر اسیدپاشی مشکوک در اصفهان و اسیدپاش‌ها به بهشت نمی‌روند و روزنامه ابتکار با تیتر اسیدپاشی مشکوک! و روزنام ایران با تیتر دست‌های پنهان در اسیدپاشی اصفهان در این زمینه پیشرو بوده اند.

این روزنامه ها سعی کرده اند طیفی را در جامعه به عنوان افراطی، خشونت طلب معرفی کرده و با چهره ی منتقد نسبت به این اعمال زننده، خود را مبرا از این حوادث نشان دهند تا در اذهان عمومی یک نوع دوگانه سازی صوری شکل بگیرد. از سوی دیگر به مخاطب خود به نوعی قدرت انتخاب داده اند که بین این دو جریان یکی را انتخاب کند، که نتیجه این انتخاب هم مشخص است و آن هم فقط انتخاب جریان به اصطلاح معتدل و طرفدار مردم است؛ زیرا که انتخاب طیف انقلابی به معنای پیوستن به خشونت و افراط است و نتیجه ی آن انزوا در سطح جامعه خواهد بود.

۲ : افزایش هزینه ها جهت حفظ آرمان ها :

بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر جریان انقلابی در زمینه های مختلف فرهنگی و اقتصادی و همچنین سیاست داخلی و خارجی احساس نگرانی جدی می کند و احساس می کند فاصله زیادی میان آرمانهای انقلاب و آنچه دولت تدبیر در حال انجام دادن است وجود دارد.

اوضاع حجاب در جامعه بیشتر از همه نیروهای انقلابی را نگران می کند و این نیروها نگران از آن هستند که آرمان های انقلاب روزی به فراموشی سپرده شود. اما اصلاح طلبان آنقدر در جامعه فضا سازی کردند تا هزینه ها برای نیروهای ارزشی افزایش یابد تا دیگر کسی جرات نکند برای حفظ این ارزش ها وارد عرصه شود.

اصلاح طلبان بهتر می دانند، تا زمانی که این ارزش ها در جامعه مطرح است هیچ گاه نمی توانند آرا و افکار خودشان را به مردم بقبولانند. بنابراین با درک این مطلب از همین حالا برای به قدرت رسیدن در انتخابات آینده بر مقابله با آرمان ها تاکید دارند.

به همین علت طوری عمل می کنند که حفظ و تبلیغ ارزش ها در جامعه تنها و تنها یک نتیجه را به بار آورد :
از بین رفتن وجه مردمی نیروهای ارزشی و متدین و انقلابی در نظر مردم. بنابراین سعی کردند همان خطی را دنبال کنند که بی بی سی آن را برای اولین بار مطرح کرد.

بی بی سی اولین رسانه ای بود که دو کلیدواژه اسیدپاشی و حجاب را در کنار یکدیکر قرار داد و کوشید این موضوع را به هزار دروغ و نیرنگ در ذهن مخاطب جا بیندازد که اسیدپاشی کار کسانی است که قرار بود برای حجاب و عفاف، امر به معروف و نهی‌از منکر انجام دهند!

" قربانی این سوء قصدها، زنانی هستند که پوشش آنها کمتر از چیزی است که مقام‌های حکومتی تأیید می‌‌کنند. در ماه‌های اخیر محافظه کاران بر لزوم تشدید فشارها در این باره بر شهروندان تأکید کرده‌اند. آنها دولت حسن روحانی را متهم می‌‌کنند که در این باره سهل انگاری می‌کند."

به دنبال آن خبرگزاری ایسنا در روز ۲۴ مهرماه در خبری با عنوان جزئیات اسیدپاشی‌های اخیر به زنان اصفهانی نوشت :

" این حادثه زمانی اتفاق افتاد که از چندی پیش تاکنون در شبکه‌های اجتماعی مطالبی با محتوای اسیدپاشی به زنان بی‌حجاب در اصفهان منتشر می‌شود اما مشخص نیست که آیا حادثه شب‌گذشته ارتباطی با این مطالب داشته است یا خیر."


موضع گیری هایی که با واکنش  رییس قو ه ی قضاییه همراه شد و آیت الله آملی لاریجانی در همایش ملی امر به معروف و نهی از منکر گفت :

" برای برخی از رسانه‌های داخلی متاسفم که این کار را انجام می‌دهند و این ظلم به نظام و متدینین به نظام است که دو مساله‌ بیگانه را به هم ربط دهند. وصل کردن اسیدپاشی به امر به معروف جنایت عظیمی است."

۳ : بسیج ، سپاه و صدا وسیما گزینه های بعدی :


نه تنها باید آرمان ها و ارزش ها را تضعیف کرد بلکه باید نهادهایی که این ارزش ها را دنبال می کنند را نیز با چالش روبرو کرد. نشان دادن چهره ای خشن و افراطی از بسیج و سپاه راحترین راه ممکن برای رسیدن به این هدف مذموم است. حمله به بسیج پس از فتنه ۸۸ به اوج خود رسید و در طرح امر به معروف و نهی از منکر و واقعه اسیدپاشی به شکل دیگری دیده می شود.

روزنامه آمریکایی نیویورک ‌تایمز مدعی می‌ شود: «کار حمله با اسید بخشی از طرح بسیج در حمایت از مقررات جدیدی است که هدفش مجازات زنان بدحجاب است. »

همزمان با این خط رسانه های غربی در داخل هم به سرعت انگشت اتهام ها به سمت بسیج می رود به طوری که بعد از اینکه در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران در اعتراض به اسید پاشی تجمعی غیر قانونی برگزار می شود و کلاس ها نیمه تعطیل می شود در دانشگاه اینطور فضا سازی می شود که هر کس در کلاس ها شرکت کند بسیجی است!!

در حادثه اخیر در جهرم که منجر به جرح عده ای زن شده است بار دیگر عامل را یک فرد بسیجی معرفی می کنند و این درحالی است که فرد دستگیر شده توسط نیروهای بسیج شناسایی و دستگیر شده است.

یکی دیگر از نهاد های انقلابی که همواره مورد توجه اصلاح طلبان و اپوزیسیون بوده است و سیبل انتقادها به آن بوده است صدا و سیما است.

یکی از تئوریسین های اصلاح طلب در مقاله ای می نویسد:

"صدا و سیما هم با توجه به اینکه حدود نود درصد مردم از طریق آن‌ها تغذیه می‌شوند و حدود ده درصد از مطبوعات، لذا بدون داشتن این رسانه، نمی‌توانیم کاری موثر داشته باشیم."


در واقع باید برای رسیدن به قدرت هر طور که ممکن است اعتماد مردم به این نهادها را به حداقل رساند و طوری عمل کرد که هر وقت صحبت از بسیج یا سپاه یا هر نهاد ارزش مدار دیگری شود در ذهن ها نهادهایی تداعی شوند که حامی خشونت هستند و از منطق و استدلال بری هستند و در انتخابات نیز اگر هر کدام از این نهاد ها از کسی حمایت کرد آن فرد نماد خشونت تلقی می شود و نباید به آن رای داد.

۴: مجلس نهم نماد افراط :

" روندی که مجلس برای تصویب این طرح دنبال می کند نقض غرض است و امیدواریم که مجلس شورای نگهبان این طرح را تایید نکند اگر هم تایید شود قطعا مجلس آینده مصوبات این طرح را رد خواهد کرد چراکه این مصوبه جنبه خطی و جناحی دارند."


جملات بالا که توسط قائم مقام حزب اعتماد ملی بود سعی داشت که مجلس را در تصویب طرح امر به معروف و نهی از منکر حامی منافع حزبی جلوه دهد.

در واقع اصلاح طلبان در این زمینه با دولت همگام هستند تا تصاویر مدنظر خود را از مجلس فعلی در بین مردم جامعه ارائه کنند؛ افراطی، حامی منافع حزبی، مجلس اصولگرا نگذاشت ما کار جدی انجام دهیم و همیشه سنگ انداز اصلی برای دولت بود...

در دید اصلاح طلبان راهبرد مذکور در انتخابات آینده مجلس به پاشنه آشیلی تبدیل می شود که جریان اصولگرایی از آن ضربه خواهد خورد و از سوی دیگر به کمک اصلاح طلبان می آید و دولت نیز تمامی ناکارآمدی های دوسال خود را به پای مجلس فعلی خواهد نوشت و همه دست به دست یکدیگر خواهد داد تا مجلسی با اقلیت اصولگرا و اکثریت کارگزارانی و اصلاح طلب داشته باشیم.
کد مطلب : 100293