توصيه به ديگران
۰
شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۱
خطر بیوتروریسم در میوه‌های قاچاق
مسئول پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) گفت: نهادهای مسئول باید در امر روشنگری افکار عمومی درباره بیوتروریسم اقدامی جدی داشته باشند و از رسانه‌های سمعی و بصری در این زمینه یاری بگیرند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، دکتر علی کرمی، در گفت‌وگو با سازمان بسیج جامعه پزشکی، در تعریف بیوتروریسم اظهار داشت: تروریسم به معنای ایجاد ارعاب، تهدید و در ‌‌نهایت حذف هدف است که با ابزاری متفاوت صورت می‌گیرد، گاهی ترور انتحاری است و با استفاده از سلاح‌های گرم و سرد رخ می‌دهد.

وی در ادامه گفت: با توجه به امنیتی که در کشور ما و اکثر کشورهای پیشرفته دنیا حاکم است و استفاده از سلاح به راحتی امکان‌پذیر نیست، روش‌های جدیدی از ترور در دنیا مطرح شده که وابسته به عوامل متعددی هستند و سلاح‌های کشتارجمعی نامیده می‌شوند.

مسئول پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) با اشاره به دسته‌بندی سلاح‌های کشتار جمعی اذعان داشت: این سلاح‌ها در چهار گروه شیمیایی، بیولوژیک، هسته‌ای و رادیولوژیک قرار می‌گیرند؛ چنانچه هر کدام از این عوامل در موقعیت‌های غیر جنگ برای ترور مورد استفاده قرار گیرند تروریسم نامیده شده و نام عامل ترور قبل از آن گذاشته خواهد شد.

کرمی در ادامه بیان کرد: اگر از عوامل بیولوژیک برای ترور استفاده شود، آنگاه بیوتروریسم نامیده خواهد شد؛ عوامل بیولوژیک شامل ویروس، قارچ، انگل، باکتری و سموم شیمیایی هستند که در طبیعت یافت می‌شوند.

وی درباره مبحث پدافند عامل و غیرعامل در جانداران گفت: بعضی از سموم طبیعی از باکتری‌ها، گیاهان یا جانوران سمی بدست‌ می‌آیند، که در حقیقت به منزله سلاحی است که خداوند در اختیار این موجودات قرار داده است.

این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی افزود: حیوانات هم برای دفاع از خود دارای پدافند عامل و غیرعامل هستند، آن گروهی که دندان و چنگال در اختیار دارند در حقیقت مجهز به پدافند عامل مجهز هستند، گروهی از حیوانات که دارای قدرت استتار یا سرعت بالا هستند، از پدافند غیرعامل استفاده می‌کنند.

کرمی تصریح کرد: خطر ترور با عوامل بیولوژیک امروزه بسیار جدی شده است، اکنون در ظاهر ما در صلح با دشمن هستیم، اما باید بدانیم که تهدید دشمن همچنان وجود دارد و به دنبال طرقی پنهانی است که بتواند با صدمه به زیرساخت‌ها به ما حمله کند.

وی افزود: تحلیلگران بیوتروریسم را سلاح اتمی فقرا نامگذاری کرده‌اند، به این دلیل ‌که میکروب یک موجود زنده است که در شرایطی آسان قابلیت رشد و توسعه داشته و به راحتی از مرز‌ها عبور می‌کند و پشت هیچ در بسته‌ای نمی‌ماند.

رئیس پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژیپزشکی بسیج جامعه پزشکی با اشاره به در معرض خطر قرار گرفتن زیرساخت‌های کشور گفت: زیر ساخت‌های اساسی کشور شامل آب، غذا، هوا، دام و محصولات کشاورزی می‌شود که هر کدام به تنهایی می‌تواند یکی از مخزن‌های بیوتروریسم باشند و بحرانی عظیم ایجاد کنند.

کرمی افزود: ما باید در محافظت از این منابع بسیار کوشا و جدیت داشته باشیم، باید بدانیم چنانچه میکروبی به آب وارد شود می‌تواند به اندازه یک سلاح اتمی تأثیرات مخرب به دنبال داشته باشد و یک شهر را مختل کند.

نباید از آشنایی مردم با مبحث بیوتروریسم بترسیم
این استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) با تأکید بر مبحث آموزش و اطلاع‌رسانی به عموم مردم گفت: نهادهای مسئول باید در امر روشنگری افکار عمومی درباره بیوتروریسم اقدامی جدی داشته باشند و از رسانه‌های سمعی و بصری در این زمینه یاری بگیرند.

وی افزود: هدف از آگاه کردن مردم ایجاد هراس و ترس نیست بلکه با بالا بردن سطح دانش عموم مردم گامی موثر در برخورد با بیوتروریسم برخواهیم داشت.

خطر بیوتروریسم در میوه‌های قاچاق
کرمی با اشاره به بحث قاچاق برخی از میوه‌های وارداتی گفت: متأسفانه میوه‌هایی مانند موز، نارگیل و آناناس چنانچه از مرز‌ها به صورت قاچاق وارد کشور شوند می‌توانند خطر بیوتروریسم را به دنبال داشته باشند.

رئیس پژوهشکده مجازی بیوتکنولوژی پزشکی بسیج جامعه پزشکی با اشاره به محصولات تراریخته وارداتی گفت: امنیت و سلامت غذاهای تراریخته بسیار مبحث مهمی است و با داروهای نوترکیب کاملاً متفاوت است به این دلیل که غذا وارد بدن و خون فرد خواهد شد.

وی افزود: عوارض دارو روی بروشور آن مشخص شده است، اما غذا و میوه در ظاهر برای فرد عوارضی ندارد و به عنوان خوراک سالم در نظر گرفته می‌شود که هر سنی مجاز به استفاده از آن است.

کرمی تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که غذا و آب بستر زندگی مردم یک کشور است، چنانچه صدمه‌ای متوجه این زیرساخت‌ها شود، حکومت و ملتی را به سمت بحران خواهد کشاند.

این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی افزود: دشمن در پی نابودی تولیدات داخلی منابع غذایی است و برای رسیدن به این هدف متوسل به روش‌هایی گوناگون می‌شود، همانند آنفولانزای مرغی که چندی پیش در بین طیور ما شیوع پیدا کرد یا آفت کرم ساقه‌خواری که با ورود به مزارع برنج و گندم می‌تواند سبب نابودی محصولات مزارع زیر کشت شود.

وی ادامه داد: نابودی تولیدات داخلی وابستگی خارجی را با خود به ارمغان می‌آورد و واردات خارجی خطر بیوتروریسم را تقویت خواهد کرد، ما از زیرکی دشمن هیچگاه نباید غافل شویم و بدانیم که بیوتروریسم مهم‌ترین سلاح دشمن است که در درجه نخست غذا را که بستر زندگی مردم است مورد هدف قرار می‌دهد.
کد مطلب : 131857