توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۴۸
چراغ سبز رئیس جنگل‌ها به جنگل‌خواران!
رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، یعنی سازمانی که مالکیت ۸۰درصد از خاک کشور را برعهده دارد و وظیفه اصلی آن مقابله با هرگونه زمین‌خواری و جنگل‌خواری است، به عدم تعقیب قضایی متخلفان زمین‌خوار تأکید کرد. انگار مسئولان این سازمان این بار شمشیر نابودی را برای عرصه‌های طبیعی کشور از رو بسته‎اند.
چراغ سبز رئیس جنگل‌ها به جنگل‌خواران!
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اخیراً فرمانی را صادر کرده که به صراحت مقابله با زمین‌خواری و جنگل‌خواری را منع می‌کند! شبکه‌های استانی، سمن‌های محیط‌زیستی و منابع طبیعی در واکنش به این دستور، در نامه‌ای سرگشاده به وزیر جهاد کشاورزی خواستار برکناری وی شدند که تاکنون با بی‌اعتنایی وزیر مواجه شده است.
رئیس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، یعنی سازمانی که مالکیت ۸۰درصد از خاک کشور را برعهده دارد و وظیفه اصلی آن مقابله با هرگونه زمین‌خواری و جنگل‌خواری است، به عدم تعقیب قضایی متخلفان زمین‌خوار تأکید کرد. انگار مسئولان این سازمان این بار شمشیر نابودی را برای عرصه‌های طبیعی کشور از رو بسته‎اند. واکنش‌ها و اعتراض‌ها به اظهارات رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور همچنان ادامه دارد. خلیل آقایی اوایل اردیبهشت طی سفری به شیراز گفت: «کارکنان و پرسنل اداره منابع طبیعی نباید پرونده تخلف‌ها را پیگیری کنند، هرچه تا حالا شکایت شده و در هر مرحله‌ای هست، شما پی‌گیری قضایی نمی‌کنید!»

آقایی پا را از این هم فراتر گذاشت و مدیران منابع طبیعی را خطاب قرار داد و گفت: «شما می‌گید نمی‌تونم؟ پس خودت مشکل داری. اگر نمی‌تونی، از فردا این‌جا نباش.» چراکه او برای کسی «نامه فدایت شوم» نفرستاده است!

 
قوانینی که نادیده گرفته شدند

سمن‌های محیط‌زیستی و منابع طبیعی که بسیاری از اعضای آن اساتید و دانشجویان این علوم هستند، در واکنش به این دستور، نامه‌ای سرگشاده به وزیر جهاد کشاورزی نوشتند.

در این نامه خطاب به محمود حجتی عنوان شد که «روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس تحت عنوان روشن‌گری و در واقع در دفاع از این دستور رئیس سازمان جنگل‎ها، جوابیه‌ای منتشر کرده که دارای ایرادات حقوقی است.»

از جمله به استناد ماده ۵۵ «قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‎ها و مراتع» و اصلاحیه‌های بعدی و همچنین به استناد ماده ۶۹۰ «قانون مجازات اسلامی» و نیز به استناد ماده ۱۷ «آیین‌نامه اصلاحی آیین‌نامه اجرایی قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی» مصوب سال ۱۳۹۰، قانونگذار به صراحت اعلام کرده که هر زمان تصرف اراضی ملی مشاهده شد، مأموران منابع طبیعی مکلفند از طریق دستگاه قضایی پی‎گیری حقوقی به عمل آورده و نسبت به رفع تصرف و خلع ید اقدام کنند.

 
مدیریت سلیقه‌ای به نفع فرصت‌طلبان

جالب اینکه ماده ۲۱ آیین‌نامه اجرایی قانون ملی شدن جنگل‎ها به صراحت می‌گوید: تخلفات ناشی از عدم رعایت قانون و مقررات مربوط به جنگل‌ها و مراتع خارج از نوبت رسیدگی می‌شود تا سازمان جنگل‎بانی سریع‌تر واکنش نشان دهد.

با توجه به این مصادیق قانونی، اظهارات ریاست سازمان جنگل‌ها مصداق بارز تشویق به زمین‌خواری و عدم برخورد با متخلفان بوده و به گفته سمن‌های منابع طبیعی «بیم آن می‌رود چنانچه جلوی این مدیریت سلیقه‌ای گرفته نشود، هجوم فرصت‌طلبان برای تخریب منابع طبیعی و تصرف عدوانی اراضی ملی شدت پیدا کند.»

 
صدا و سیما هم واکنش نشان داد

با وجود اعتراضات گسترده، رئیس سازمان جنگل‌ها همچنان در همان کسوت نشسته است. خلیل آقایی حتی برخلاف دستور مستقیم مقام معظم رهبری مبنی بر مقابله با زمین‎خواری و جنگل‎خواری سخن گفته است و سخنان او در اخبار «۲۰:۳۰» صداوسیما هم مورد نقد جدی قرار گرفته است.

خلیل آقایی نماینده مجلس ششم، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس در دولت یازدهم و معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در دولت دوازدهم است.

 
اعتراض بی‌ثمر ۱۴۲ استاد دانشگاه

آقایی نخستین بار ۱۸ خرداد ۹۵ در عرصه عمومی به شهرت رسید. خبرگزاری‌ها در آن روز عکس وی را که در صحن مجلس پیراهنش را پاره کرده بود، منتشر کردند و از درگیری لفظی و فیزیکی وی با نماینده آمل خبر دادند. وی آن روز رفته بود تا به انتقاد نمایندگان شهر‌های شمال کشور از واردات بی‌رویه برنج توسط جهاد کشاورزی پاسخ دهد، اما با این جنجال‌سازی‌ها از پاسخ طفره رفت.

آذر سال ۹۶ وقتی قرار شد وی از قائم مقامی وزیر به ریاست سازمان جنگل‌ها منصوب شود، با واکنش جمعی از نخبگان و اساتید منابع طبیعی دانشگاه‌های کشور مواجه شد، به طوری که ۱۴۲ استاد دانشگاه در نامه‌ای به حجتی وزیر جهاد کشاورزی، وی را فردی معرفی کردند که در زمان دولت نهم و دهم برای تصویب یک طرح مخرب که باعث توسعه زمین‌خواری در کشور می‌شد، معرفی کردند. این طرح آن زمان با حمایت مقام معظم رهبری از دستور کار مجلس کنار گذاشته شد.

 
چه خبر از ۲۰۰ میلیون دلار

یکی دیگر از نقاط عطف کارنامه آقایی سخنرانی‌اش در بازدید از وضعیت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در مرداد سال گذشته بود.

وی با بیان اینکه دولت برای بهبود وضعیت آبخیزداری و حفاظت از منابع آبی کشور ۲۰۰ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته است، افزود: «براساس پیش‌بینی‌های اولیه ۲۵۰ میلیارد ریال از این مبلغ به استان گلستان اختصاص می‌یابد. اجرای طرح‌های آبخیزداری با هدف جلوگیری از هدررفت آب، جلوگیری از سیل، گسترش پوشش گیاهی و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی از جمله مواردی است که اجرای آن‌ها از محل این بودجه انجام می‌شود.»

دقیقاً هشت ماه پس از این بازدید و سخنرانی، استان گلستان یکی از یزرگ‌ترین قربانیان سیل و سیلاب بود و از این مقام مسئول هم خبری نبود تا از نحوه هزینه‌کرد آن ۲۰۰ میلیون دلار و منفعل بودن دیگر پروژه‌های آبخیزداری به مردم گزارش دهد.
مرجع : روزنامه جوان
کد مطلب : 260313