توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۸
سهم "تقریبا هیچ" کارگران روغن نباتی از بیمه جهان
کارگران اخراجی روغن نباتی جهان که از بازگشت به کارخانه ناامید شدند, پس از نتیجه نگرفتن از تجمع در مقابل استانداری زنجان این بار در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی تجمع کردند تا به جای نان حاصل دست‌رنجشان، سهمی از حقوق پایمال شده را مطالبه کنند.
سهم "تقریبا هیچ" کارگران روغن نباتی از بیمه جهان
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، 80 کارگر روغن نباتی جهان که از آذر ماه سال گذشته اخراج شدند، این بار برای گرفتن حق و حقوق پرداخت نشده خود مقابل تأمین اجتماعی تجمع کردند.

 
کارگران بیکار شده روغن نباتی جهان که پس از اخراج در روزهای سرد زمستان و شب عید شرمندگی را سر سفره خانواده گذاشتند، در این روزهای گرم تابستان هم پس از تجمع مقابل استانداری دست به اعتراض در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی زدند تا به جای نان حاصل دست‌رنجشان، سهمی از حقوق پایمال شده را مطالبه کنند.

 
رشته اعتراضات کارخانه روغن نباتی جهان سر دراز دارد و هر بار به بهانه‌های مختلف این داستان ماست مالی می‌شود؛ در سال 94 که کارگران مقابل استانداری تجمع کردند مسئولان مسائلی مانند مواد اولیه را دلیل تعطیلی کارخانه عنوان کردند و با اعتراض‌های بعدی کم کم موضوع واگذاری کارخانه و ضعف‌های مدیریتی به آن اضافه شد.

 
کارگران کارخانه روغن نباتی جهان روزی 600 نفر در کنار یکدیگر کار می‌کردند اما در این کارخانه آشی برای کارگران پختند که یک وجب روغنش صدها نفر را بیکار کرد و اکنون به 130 نفر هم نمی‌رسند آن هم به شکل نیمه فعال و با تعطیلی‌های طولانی خط تولید را فرمالیته سرپا نگه داشتند.

 
پس از تعطیلی یک ماهه این کارخانه و اخراج 200 کارگر در سال گذشته ناصر فغفوری، رئیس صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با کش و قوس‌های فراوان خبر از تأمین مواد اولیه کارخانه داد و معاون سیاسی و امنیتی استاندار زنجان هم گفت که این کارخانه فعالیت خود را از سر گرفته و با 185 کارگر چرخ آن می‌چرخد.

 
80 تن از کارگران اخراج شده در آذر ماه که دیگر امیدی برای برگشت به کار ندارند و تنها خواسته آنها گرفتن حق‌شان است، از حق بیمه پرداخت نشده و سنوات خود گلایه دارند و اکنون از مسئولان می‌خواهند که دست کم به جای بدقولی در برگشت به سر کارهایشان بیمه بیکاری، بیش از یک سال بیمه پرداخت نشده آن‌ها و سنواتشان را بپردازند.

 
یکی از کارگران معترض مقابل تامین اجتماعی در این باره گفت: یک سالی است که حق بیمه از حقوق ما کسر شده اما کارفرما حق بیمه را به تامین اجتماعی پرداخت نکرده است، کارفرما طبق قرارداد موظف بود حق بیمه همه کارگران را پرداخت کند.

 
این در حالی است که کاگران برای مطالبه بیمه بیکاری خود با این پاسخ از طرف مسئولان تأمین اجتماعی روبه‌رو می‌شوند که ابتدا کارفرما باید پول بیمه آن یک سال را پرداخت کند تا بعد آن برای شما بیمه بیکاری تعلق گیرد.

 
کارگران این کارخانه که در فروردین ماه با صدور برگه عدم نیاز خود مواجه شدند، به دنبال احقای حقوق خود کمر بستند و حتی حکم توقیف اموال را هم گرفتند اما بیمه برای آن‌ها به معضلی تبدیل شده که آن‍ها به استناد ماده 36 قانون تامین اجتماعی خواستار حل آن هستند.

 
بر اساس ماده 36 قانون تامین اجتماعی کارفرما مسئول‌ پرداخت‌ حق‌ بیمه‌ سهم‌ خود و بیمه‌ شده‌ به‌ سازمان‌ بوده و مکلف‌ است‌ در موقع‌ پرداخت‌ مزد یا حقوق‌ و مزایا سهم‌ بیمه‌ شده‌ را کسر کرده‌ و سهم‌ خود را بر آن‌ افزوده‌ به‌ سازمان‌ تأدیه‌ نماید. در صورتی‌ که‌ کارفرما از کسرحق‌ بیمه‌ سهم‌ بیمه‌ شده‌ خودداری‌ کند شخصاً مسئول‌ پرداخت‌ آن‌ خواهد بود تأخیر کارفرما در پرداخت‌ حق‌ بیمه‌ یا عدم‌ پرداخت‌ آن‌ رافع‌ مسئولیت‌ و تعهدات‌ سازمان‌ در مقابل‌ بیمه‌ شده‌ نخواهد بود.

 
یکی دیگر از کارگران مدعی شده که زور تامین اجتماعی به کارفرما نمی‌رسد و این کارگر است که متضرر می‌شود، با این وضعیت اشتغال و بازار اقتصادی برای گرفتن حق بیمه بیکاری هم عاجز مانده‌ایم در حالی که از لحاظ قانونی بیمه ما باید برقرار شود، چرا در این ماه‌هایی که حق بیمه ما پرداخت نشده بود تامین اجتماعی هیچ اقدامی در این مورد انجام نداده است.

 
چند نفر از کارگران به نمایندگی از 80 کارگر اخراج شده برای بیان مشکلات خود به اتاق مدیرکل تامین اجتماعی استان زنجان رفتند که علیاری به آن‌ها این چنین پاسخ داده که تامین اجتماعی از شرکت روغن نباتی جهان شکایت کرده و مالک این کارخانه 3 میلیارد و 700 میلیون تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و کارگران هم باید به شکل دسته جمعی شکایت کنند تا تأمین اجتماعی مطالبات خود را از کارخانه روغن نباتی جهان بگیرد و بیمه کارگران را برقرار کند.

 
به نظر می‌رسد مسئولان هم به جای باز کردن گره مشکلات این کارخانه "کره را روغن می‌کنند" و هر بار مشکل تازه‌ای از این کارخانه پرماجرا سر باز می‌کند و کارگران هم برای یافتن مرهمی برای زخم‌های خود راه سازمان‌ها و اداره‌های مختلف را سپری می‌کنند.
کد مطلب : 206171