توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۳۰
شب رحلت امام(ره) در نهاد ریاست‌جمهوری چه گذشت؟
تولیت حسینیه آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای: زمانی که رهبری رئیس جمهور بودند، بنده هم در نهاد ریاست ‌جمهوری مسؤول حفاظت از اتاق‌ها بودم، شب رحلت امام خمینی(ره) شب بسیار سختی بود، آن شب همگی دعای توسل می‌خواندیم، مقام معظم رهبری نیز مدتی خلوت کرده‌ بودند و بعد به مجلس رفتند و اتفاق‌های بعد رخ داد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، در آخرین ماه فصل بهار راهی کوچه‌ای پر از خاطرات ناب می‌شوم، کوچه‌ای که یادگاری‌های کودکی و جوانی رهبر فرزانه انقلاب را در آغوش دارد،کوچه شهید اندرزگو۱۴ همچون صدفی می‌ماند که نگین درونش حسینه مرحوم آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای است، این حسینیه برای مشهدی‌ها خاطرات ارزشمند و فراوانی دارد چرا که روایتگر زندگی زاهدانه و مجاهدانه آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای و پدر بزرگوارشان است.

از پله‌ها بالا می‌روم دقیقا پشت درب چوبی که نیم باز است اتاقک شیشه‌ای حاج علی نمایان می‌شود، آب دهانم را قورت می‌دهم و بعد از گذشتن از درب داخلی حسینیه با به تق‌تق در آوردن اتاقک شیشه‌ای توجه حاج علی را به خود جلب می‌کنم، بعد از سلام و احوال پرسی خودم را معرفی می‌کنم همان‌طور که انتظار داشتم از مصاحبه کردن طفره می‌رود، برایش توضیح می‌دهم که می‌خواهم برای من و جوانانی که تنها روایت‌هایی را از انقلاب شنیده‌اند صحبت کند، وقتی اصرارهای زیادم را می‌بیند من را به نشستن بر روی صندلی کنج اتاقکش دعوت می‌کند.به درب حسینیه که می‌رسم برای رفتن به داخل تعلل دارم، حاج علی شمقدری یار دیرینه ولی‌نعمتم است، حاج‌علی جزو محورهای بازاریان زمان خوده بوده که از همان ابتدا نقش تأثیرگذاری را در مبارزه و قیام نهضت امام خمینی(ره) ایفا کرده است، شنیده‌ام که زیاد اهل مصاحبه‌کردن نیست و علاقه‌ای به بازگو کردن اسرار درون قلبش ندارد، اما مگر بهتر از او را می‌توانم برای گفت‌وگو پیدا کنم؟ چگونه راضی‌اش کنم؟ حتی از قبل هماهنگ هم نکرده‌ام، بالاخره موفق می‌شوم افکارم را پس بزنم و وارد حسینه شوم.

گفت‌وگویم با حاج علی شمقدری، تولیت حسینه آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای طولانی نبود، زیرا بازگو کردن خاطرات برایش سخت بود، اما از لحن گرم صبحت‌هایش و عاشقانه نگهداری‌کردن از خانه پدری مقام معظم رهبری که در واقع موزه عبرتی برای نسل جوان است به خوبی می‌توان ارادت ویژه‌اش را نسبت به رهبری لمس کرد.

ماجرای اولین آشنایی با مقام معظم رهبری

ابتدا کنجکاوم که بدانم متولد چه سالی است و اولین آشنایی‌اش با رهبری به چه زمانی بر می‌گردد؟ بعد از پرسیدن سوالم ابتدای آیاتی از قرآن را قرائت می‌کند و پاسخ می‌دهد: متولد ۱۳۱۳ هستم، اولین آشنایی چهره به چهره‌ام با رهبری به سال ۱۳۴۳ در جلسه تفسیر قرآن برمی‌گردد و در سال‌های ۱۳۴۹ به بعد ارتباطمان نزدیک‌تر شد.

می‌پرسم راجع به انقلاب و حال و هوای آن زمان برایم صحبت کنید، بعد از کشیدن نفسی عمیق می‌گوید: بعد از تقریباً ۴۰ سال حرف زدن از آن زمان کمی سخت است، وقتی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حرف می‌زنیم یعنی شخصی که در مقابل قدرت شیطانی نظام شاهنشاهی ایستاد و زمانی که از دنیا رفتند انگار زلزله‌ای به پا شد، انقلاب درس بزرگی به ما داد و این بود که اگر کسی در راه حق ایستادگی کند خداوند کمکش می‌کند.

خودم را نجات‌یافته حضرت امام در ۱۵ خرداد می‌دانم

می‌پرسم چه شد که در این مسیر پر فراز و نشیب قرار گرفتید؟ با صلابتی وصف‌ناشدنی پاسخ می‌دهد: برای دین در این مسیر قرار گرفته‌ام، بنده خودم را نجات یافت حضرت امام در ۱۵ خرداد می‌دانم زیرا مسیر زندگی و کاری‌ام بعد از ۱۵ خرداد تغییر کرد.

۲ بار توسط ساواک دستگیر شدم

می‌گویم آیا در بحبوحه انقلاب توسط ساواک دستگیر و شکنجه شده‌اید؟ که یادآور می‌شود: شکنجه‌های سختی را دولت ستم‌شاهی انجام می‌داد در سال ۱۳۵۲ تقریباً یک سال زندانی شدم، سال ۱۳۵۶ نیز که برای دیدن مقام معظم رهبری که در تبعید بودند می‌رفتم، مدت‌ کوتاهی زندانی شدم.

از حاج علی شمقدری که جزو محورهای بازاریان بوده، می‌خواهم نقش بازار و بازاریان در زمان انقلاب را برایم تشریح کند که تصریح می‌کند: بازار بزرگ‌ترین نقش را در انقلاب اسلامی داشته و دارد، بازاریان از نظر تدیین، حساب آخر سال و امثالهم زبان‌زد هستند، بازاری که کنارش مسجد گوهرشاد و حرم امام هشتم است، مهم‌ترین نقش را در مسائل انقلاب داشته و دارد.

شب رحلت امام در نهاد ریاست‌جمهوری چه گذشت؟

می‌پرسم حال و هوایتان در ۱۴ خرداد ۶۸ چگونه بود، آن زمان مشغول چه کاری بودید؟ گویی در خاطراتش غوطه‌ور شده بعد از کمی مکث می‌گوید: زمانی که رهبری رئیس جمهور بودند، بنده هم در نهاد ریاست‌جمهوری مسؤول حفاظت از اتاق‌ها بودم، شب رحلت امام خمینی(ره) شب بسیار سختی بود، آن شب همگی دعای توسل می‌خواندیم، مقام معظم رهبری نیز مدتی خلوت کرده‌ بودند و بعد به مجلس رفتند و اتفاق‌های بعد رخ داد.

تولیت حسینیه آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای ادامه می‌دهد: بنده اعتقاد دارم این نظام توسط یک دست غیبی حفظ شده است، افراد زیادی مقابل نظام و انقلاب ایستادند و توطئه‌ چینی کردند، این توطئه‌ها همچنان هم هست، چرا که جنگ بین حق و باطل ادامه دارد و حق پیروز نهایی است.

می‌خواهم از خصوصیات بارز مقام معظم رهبری برایم بگوید که پاسخ می‌دهد: خصوصیات مقام معظم رهبری در زندگی ساده و زاهدانه ایشان مشخص است، ایشان اعتقاد زیادی به خداوند و مردم دارند، بنده در جایگاهی نیستیم که بتوانم راجع به ایشان اظهارنظر کنم، در و دیوار این حسینیه عبرت است، اما به عنوان مثال بنده از نظر عاطفی، هنرشناسی و امام شناسی کسی را بهتر از رهبری سراغ ندارم، شناخت ایشان از زندگی ائمه در کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» گواهی این مطلب است.

دلداری جالب مقام معظم رهبری

از حاج علی می‌خواهم یک خاطره شیرین از مقام معظم رهبری برایم تعریف کند با خنده‌ای کوتاه می‌گوید: قبل از انقلاب کلاس‌های خصوصی با رهبری داشتیم، تقریبا هفت الی هشت نفر بودیم که به جز بنده مابقی دانشجو و حوزوی بودند، ایشان توحید را درس می‌دادند، برداشت عوامانه‌اش یعنی اینکه دین باید بر انسان حاکم باشد، در کنار این جلسات به کارهای سیاسی مانند پخش اعلامیه هم مشغول بودیم، یک روز یکی از دوستان دانشجوی ما به زندان افتاد، نگران بودیم که مبادا ما رو لو بدهد، وقتی به اتفاق دوستان به منزل رهبری رفتیم و ماجرا را تعریف کردیم، ایشان ما را دلداری دادند و گفتند؛ آدم وقتی دم خزینه داغ نشسته جرئت نمی‌کند وارد شود اما وقتی رفت، سرش را کرد زیر آب راحت می‌‌شود.

می‌پرسم چه شد که تولیت حسینه آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای را عهده‌دار شدید که می‌گوید: دوستان‌ رهبری به این نتیجه رسیدند که خانه پدری ایشان به همین شکل حفظ شود‌، بنده هم سال‌های زیادی است که مسؤول حسینیه هستم.

توصیه حاج علی شمقدری به جوانان!

از حاج‌علی می‌پرسم چه توصیه‌ای برای جوانان دارید؟ هم‌نسل‌های من چگونه می‌توانند به شناخت درستی از انقلاب برسند؟ در پاسخ به سؤالم می‌گوید: به جوانان توصیه می‌کنم حتماً مطالعه کنند، برای شناخت بیشتر انقلاب باید قبل و بعد انقلاب را بشناسند، به عنوان مثال خواندن کتاب‌های «خاطرات فردوس»، «خاطرات آخرین سفیر آمریکا در ایران»، «شرح اسم» و«خون دلی که لعل شد» تا حدودی می‌تواند شرایط زندگی مردم و اصل حکومت ستم‌شاهی را برای جوانان تبیین کند، مهم‌ترین شناختی که لازم است جوانان ابتدا به دست آورند، مسئله دین‌شناسی است، که برای شناخت دین باید قرآن کریم را زیاد مطالعه کنند، چرا که قرآن واقعیت‌هایی را روایت‌ می‌کند که بسیار پندآموز است.

گفت‌وگویم با حاج علی شمقدری تمام می‌شود، حقیقتا دل کندن از صحبت‌های یارار وفادار رهبری کمی سخت است، نمی‌دانید دیدن تلفن انگشتی، رادیو قدیمی و وسایلی که نیم قرن عمر دارند چقدر لذت‌بخش است، با اجازه حاج علی قبل رفتن سری هم به اندرونی حسینیه می‌زنم با این شرط که عکس و فیلم نگیرم این اجازه را به من می‌دهد.

از پله‌ها بالا میروم، اتاق مهمان‌ را می‌بینم بعد به سراغ آشپزخانه و اتاق مخصوص مادر امام و همچنین حیاط کوچک و حوض آبی رنگ وسط حیات می‌روم و تمام جزئیات را به خاطر می‌سپارم، برایم لذت‌بخش بود که لحظاتی را در خانه پدری شخصی گذراندم که نام و آوازه‌اش مرزهای جهان را درنوردیده، محبوبیت و تدبیرش مرز نمی‌شناسد و مغناطیس وجودی‌اش عالمی را مجذوب خود ساخته است.

==================

گفت‌وگو از: حمیده طاهری
مرجع : خبرگزاری فارس
کد مطلب : 283239