توصيه به ديگران
۰
شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۱
حذف محدودیت‌ها و احتمال پیک پنجم/ روند کُند واکسیناسیون
درحالی روند نزولی تعداد موارد ابتلای جدید کرونا در سراسر ایران ادامه دارد که مسئولان وزارت بهداشت تاکید دارند بازگشایی صنوف مختلف با توجه به شرایط فعلی نباید به عادی انگاری هموطنان منجر شود.
Share/Save/Bookmark
به‌گزارش عصر امروز، روز گذشته با انتشار آمارهای رسمی از موارد ابتلای جدید کرونا در سراسر کشور امیدهای تازه‌ای در میان مردم و البته مسئولان ایجاد شد که نفس‌های پیک‌چهارم کرونا به شماره افتاده و احتمالا به زودی این معضل هم از بین خواهد رفت، اما این نگرانی همچنان وجود دارد که در شرایط فعلی نباید هموطنان با عادی انگاری دوباره شرایطی را فراهم کنند که شاهد خیز جدیدی از ویروس منحوس در سراسر کشور باشیم.

در این زمینه نکته بسیار مهم اینجاست که اگرچه روند واکسیناسیون ادامه دارد اما با درنظر گرفتن سرعت کند این فرآیند و البته بازگشایی مجدد برخی از کسب و کارها عادی انگاری و فراموشی هموطنان از خطری که سلامتی جامعه را تهدید می‌کند می‌تواند مشکلات عمده‌ای بخصوص در جریان ورود انواع ویروس جهش یافته هندی و آفریقای جنوبی را ایجاد کند.

برهمین اساس کارشناسان بهداشت و سلامت معتقدند بازگشایی کسب و کارها و آغاز فعالیت بیشتر سازمان‌ها و نهادها در این شرایط باید کاملا هوشمند و هدفمند انجام شود بخصوص اینکه مسئولان و مدیران این کسب و کارها یا نهادهای اداری باید برای جلوگیری از آغاز چرخه بیماری خانوادگی کارمندان خود نه تنها نسبت به رعایت اصول بهداشتی و پروتکل‌ها جدیت بیشتری داشته باشند بلکه درصورت لزوم آموزش‌های بیشتری به پرسنل خود ارایه کنند.

این گروه تاکید دارند با درنظر گرفتن رعایت 60 درصدی پروتکل‌های بهداشتی و همچنین کمی بیشتر از 60 درصدی تهویه هوا در اماکن سرپوشیده مثل اتاق ادارات یا سالن‌های تولید در سراسر ایران بازگشت فعالیت‌های روزانه پرسنل به شرایط نسبت عادی‌تر از گذشته پاشنه آشیل و نگرانی تازه‌ای برای نظام بهداشت سلامت و درمان کشورمان خواهد بود چون قرار گرفتن مدت زمان 8 ساعتی پرسنل در چنین شرایطی درصورت ناقل بودن یکی از افراد می‌تواند به ایجاد کلونی‌های آلودگی جدید کمک کرده و نهایتا چرخه بیماری سرعت بگیرد.

در این زمینه البته نباید فراموش کنیم که به‌استناد مدارک و شواهد رسمی موجود درشرایطی که ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی و البته هندی به کشورمان وارد شده است شناسایی این نوع ویروس سخت‌تر از نوع ویروس انگلیسی یا ویروس ووهان است هرچند در بسیاری از موارد مشخص شده بخشی از افرادی که به انواع ویروس جهش یافته آلوده‌شده‌اند بدون هرگونه علامت در واقع مثل بمب‌های ساعتی و متحرک در جامعه تردد داشته و دارند.

به این‌ترتیب شاید بهترین راهکار در شرایط فعلی رعایت کامل و سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی در سراسر کشور و البته وسایل نقلیه عمومی و مراکز ارایه خدمات به مردم است که ضامن موفقیت این موضوع نیز خود هموطنان هستند که باید در روند اجرای این پروتکل‌ها جدیت داشته باشند.

روستاها و مناطق ییلاقی را دریابیم

هرچند براساس شواهد و آمارهای موجود با توجه به آغاز فصل بهار و روند افزایشی درجه حرارت هوا در برخی مناطق گرمسیری بسیاری از هموطنان برای دوری از این شرایط به مناطق خوش آب و هواتر در استان‌های خود رفته‌اند که این روند بخصوص در غرب، جنوب‌غربی و استان‌های گیلان، مازندران و گلستان  سرعت بیشتری نسبت به سایر استان‌ها داشته از این رو نگرانی‌های تازه‌ای برای روند افزایشی ابتلا در اماکن روستایی شدت گرفته و احتمال بروز مشکلاتی در این مناطق دور از انتظار نیست.

به عنوان مثال نگاهی آماری به استان مازندران به عنوان یکی از کانون‌های نگرانی در شرایط فعلی نشان می‌دهد این استان  با 22 شهرستان ، حدود 60 نقطه شهری و چهار هزار پارچه روستا و آبادی دارد که از جمعیت حدود سه میلیون و 300 هزار نفری استان53درصد در مناطق شهری و 47 درصد در روستاها زندگی می‌کنند، اما سیر ورود افراد غیربومی به این مناطق روستایی باعث شده تا 47 درصد جمعیت روستایی مازندران اکنون در خطر ابتلا به بیماری کرونا بخصوص با انواع جهش یافته باشند.

در این زمینه کارشناسان تاکید دارند به دلیل اینکه در سنوات گذشته عمده درآمد روستاییان این منطقه از محل ورود گردشگران و افراد غیربومی تامین شده اکنون نیز شاید اهمیت جلوگیری از ورود افراد غیربومی به روستاهای مازندران زیاد در منظر اهالی بومی جدی گرفته نمی‌شود و همین موضوع احتمالا در آینده نزدیک دردسرساز شده و سیر مراجعه بیماران روستایی از استان مازندران به مراکز درمانی را صعودی خواهد کرد.

روند کند واکسیناسیون

از سوی دیگر درشرایطی که سیر نزولی نرخ ابتلا به بیماری کووید 19 در سراسر کشور آغاز شده برخی از کارشناسان معتقدند باید از فرصت استفاده کرد و برای افزایش تعداد افراد واکسینه شده نسبت به این ویروس منحوس گام‌های موثرتری برداشت؛ اما نیم نگاهی به آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نسبت به انجام این فرآیند تاکیدی براین واقعیت است که روند انجام واکسیناسیون بسیار کُند و مناسب شرایط فعلی نیست.

کارشناسان معتقدند اگرچه برخی موانع و کارشکنی‌ها در زمینه تامین واکسن وجود داشته اما با اعلام رسمی رئیس جمهور مبنی بر رفع موانع تامین واکسن در این‌بار نباید هیچ تعللی صورت گیرد و با سرعت و دقت نسبت به واکسینه کردن حداقل 70 درصد کل جامعه گام‌های مؤثرتری برداشته شود و این موضوع امروز نقشی تعیین کننده در مدیریت بحران کرونا دارد.

این درحالی است که واقعیت سرعت بسیار پایین انجام واکسیناسیون با توجه به آمار رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت مشخص می‌شود که درحال حاضر 26900 تیم واکسیناسیون در سراسر کشور فعال داریم و هر یک از این تیم‌ها می‌تواند ظرف مدت 9 دقیقه یک نفر را واکسینه کند. آماری که با یک حساب سرانگشتی مشخص می‌شود در خوشبینانه‌ترین حالت با این آمار هر تیم در یک ساعت کاری نزدیک به 8 نفر را واکسینه خواهند کرد که رقمی بسیار ناچیز نسبت به جمعیت کشورمان است، هرچند نباید فراموش کنیم این محاسبات روی کاغذ بوده و لجستیک و انجام امور ثبت اطلاعات افراد مشمول دریافت واکسن ظاهرا مشکلات خاص خود را دارد.

برای رسیدن به واقعیت تعداد واکسیناسیون انجام شده کافی است آمارهای رسمی کلی از تعداد انجام واکسیناسیون را نسبت به روز قبل مقایسه کنیم تا تفاضل موجود نشان دهد که در سراسر ایران روزانه چه تعداد واکسن در دُز اول یا دُز دوم تزریق شده است و با یک حساب سرانگشتی در مقایسه با 70 درصد جمعیت کشور برای ایجاد ایمنی جمعی مدت زمان مورد نیاز را با این روند برآورد کرد.

19بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان سمنان بستری شدند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، روند نزولی ابتلا به کرونا در استان سمنان بر اساس آمار اعلام شده همچنان ادامه دارد و بر این اساس در روز گذشته 19 بیمار جدید مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری شدند.

بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، روز گذشته 106 بیمار قطعی مبتلا به کرونا نیز در این استان شناسایی شد تا مجموع مبتلایان قطعی به کرونا در این استان به عدد 37 هزار و 891 نفر برسد.

تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا شناسایی شده در استان سمنان در روز گذشته نیز بر اساس اعلام این ستاد 87 نفر بود و به این ترتیب مجموع بیماران سرپایی شناسایی شده مبتلا به کرونا در این استان از ابتدای این اپیدمی تا کنون به 28 هزار و 448 نفر رسید.

روز گذشته همچنین 27 بیمار بستری مبتلا به کرونا با حال عمومی مساعد و پس از بهبودی کامل از بیمارستان‌های استان سمنان مرخص شدند و بر این اساس مجموع بیماران مرخص شده از بخش‌های کرونای بیمارستان‌های استان سمنان که دو روز قبل پنج رقمی شده بود؛ دیروز به 10 هزار و 41 نفر رسید.

با توجه به آمار اعلام شده همچنان تعداد 230 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان سمنان بستری‌ هستند و این رقم همچنان عدد قابل توجهی است و نشان می‌دهد که چرخه انتشار و انتقال ویروس کرونا همچنان در استان سمنان فعال است.

و اما روز گذشته نیز تعداد سه مرگ ناشی از ابتلای قطعی به کرونا در استان سمنان ثبت شد و مجموع مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری در این استان را به یک هزار و 69 نفر رساند.

سالمندی جمعیت قابل توجهی از شهروندان استان سمنان یکی از علت‌های مرگ‌ومیر بالای ناشی از ابتلا به کرونا در این استان بیان شده است.

به گفته نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان تعداد 16 بستری ناشی از ابتلا به کرونا در روز گذشته مربوط به محدوده زیر پوشش این دانشگاه بوده و بنابراین تنها سه مورد بستری ناشی از ابتلای قطعی به کووید 19 در دو شهرستان شرقی استان سمنان در این مدت به ثبت رسیده است و این مهم نشان است شیب تندتر سیر نزولی ابتلا به کرونا در شاهرود و میامی دارد.
کد مطلب : 297820