توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۰۴
تهران در مرز خفگی/خانم ابتکار در دسترس نیست
تداوم روزهای آلوده هوای تهران در شرایطی است که نه تنها خبری از اثرات مثبت بنزین وارداتی بر بهبود شرایط کیفی پایتخت مشاهده نمی‌شود، بلکه «ابتکار» نیز به عنوان مسئول سازمان محیط زیست برای پاسخگویی به شرایط حاضر در دسترس نیست.
تهران در مرز خفگی/خانم ابتکار در دسترس نیست
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، نبض پایتخت طی روزها و هفته‌های گذشته به شماره افتاده بود چرا که هوای تهران تقریبا در تمام روزهای پاییز امسال به طور مداوم در شرایط ناسالم قرار داشت. آلودگی هوای این کلانشهر در شرایطی تداوم یافته که مسئولان سازمان محیط زیست به عنوان متولی امر سلامت جامعه در دسترس نیستند و در خصوص علل تشدید آلودگی هوا سکوت پیشه کرده اند.

وجود چنین شرایطی به لحاظ تبعات منفی که برای یکایک افراد جامعه به خصوص گروه‌های حساس از جمله کودکان، سالمندان، مبتلایان به بیماری‌‌های تنفسی، ریوی و قلبی و همچنین زنان باردار دارد با نگرانی بسیاری از سوی صاحبنظران همراه شده است.

محمدجواد نظری‌مهر با بیان اینکه موضوع کنترل آلودگی هوای تهران از مجلس هشتم در حال پیگیری است، اظهار داشت: آلودگی هوای تهران ناشی از ریزگردها، آلودگی خودروها، آلودگی ناشی از بنزین، استقرار صنایع آلاینده و ... می‌شود.

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید برای کنترل آلودگی هوای تهران به تمامی عوامل توجه شود، افزود: متأسفانه اراده کافی برای این امر وجود ندارد.

عباس صلاحی با بیان اینکه بحث آلودگی هوای تهران به مسئله‌ و معضل ملی تبدیل شده است، گفت: با توجه به عملکرد سازمان محیط زیست در خصوص کنترل آلودگی هوا، تحقیق و تفحص از این سازمان توسط مجلس می‌تواند کلید بخورد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تداوم روزهای آلوده هوای تهران، اظهار داشت: در کاهش آلودگی هوای تهران سازمان‌های و نهادهای مختلفی مسئول هستند که از جمله می‌توان به سازمان حفاظت محیط زیست، شهرداری تهران، وزارت صنایع و معادن،وزارت نفت و ... اشاره کرد.

وی با انتقاد از اینکه محیط زیست بنزین تولید داخل را زیر سؤال برده است، گفت: سازمان‌های محیط زیست و استاندارد با نگاه مثبت به خودروسازان مجوز می‌دهند در حالی که خودروهای داخلی استاندارد لازم را ندارند.

همچنین عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از تشدید آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور، گفت: تا زمانی که اراده قوی در قوه مجریه برای رفع این معضلات وجود نداشته باشد، این شرایط ادامه خواهد داشت.

کمال‌الدین پیرمؤذن عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش از برطرف شدن آلودگی هوای تهران توسط باد و باران انتقاد کرد.

خروج سازمان محیط زیست از بار مسئولیت در خصوص مسائل زیست محیطی فقط موضوع آلودگی هوا را شامل نمی‌شود و این موضوع به آلودگی آب نیز سرایت کرده است.

آب که وارد لوله‌ها می‌شود دیگر مسئولیت آلودگی‌اش با محیط زیست نیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بررسی آلودگی آب شرب تهران در حیطه مسئولیت سازمان محیط زیست نیست، گفت: از زمانی که ‌آب شرب در لوله قرار می‌گیرد، باید وزارت نیرو و بهداشت پاسخگو باشند.

معصومه ابتکار درباره آلودگی آب شرب تهران، اظهار داشت: بررسی و ارائه گزارش در خصوص آلودگی شرب تهران در حیطه مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست نیست.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در ادامه افزود:‌ از زمانی که ‌آب در لوله قرار می‌گیرد، مسئولیت بررسی و ارائه گزارش در خصوص آلودگی آب در حیطه وظیفه وزارت نیرو و وزارت بهداشت و درمان قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تا قبل از اینکه آب در لوله قرار بگیرد سازمان محیط زیست پیگیر مسائل خواهد بود، بیان داشت: بر همین اساس محیط زیست نظارت و برخوردهای قانونی خود را در رودخانه‌ها و حتی آبهای جاری اعمال می‌کند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، تصریح کرد: آب که در لوله رفت دیگر باید وزارت نیرو و وزارت بهداشت جوابگو باشند.

ابتکار هر چند در آغازین روزهای سال بهبود هوای تهران را به توزیع بنزین وارداتی نسبت داده است، این روزها که هوای تهران مداوم در شرایط ناسالم قرار دارد خبری از اظهارنظرهای غیرکارشناسانه مسئولان محیط زیست کشور نیست تا علت آلودگی هوای تهران را بررسی کنند.
کد مطلب : 100782