توصيه به ديگران
۱
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۱۳
نیمه شوال سالروز شهادت حضرت حمزه عموی با وفای پیامبر اکرم(ص)
جایگاه حضرت حمزه(ع) به گونه ای رفیع است که در روزهای غربت و تنهائی امیرالمؤمنین (علیه السلام) و غصب حق خلافت، آن حضرت چنین فرمودند: وا حمزتاه، و لا حمزة لی الیوم. حمزه کجاست تا یاری ام کند، من که امروز حمزه ای ندارم.
نیمه شوال سالروز شهادت حضرت حمزه عموی با وفای پیامبر اکرم(ص)
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز پانزدهم شوال سالروز جنگ احد و شهادت حضرت حمزه عموی باوفا و والا مقام پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) است.

بنا بر این گزارش جایگاه حضرت حمزه(ع) به گونه ای رفیع است که در روزهای غربت و تنهائی امیرالمؤمنین (علیه السلام) و غصب حق خلافت، آن حضرت چنین فرمودند: وا حمزتاه، و لا حمزة لی الیوم. حمزه کجاست تا یاری ام کند، من که امروز حمزه ای ندارم.

ایشان در جنگ بدر در حالی که مسلمانان در اقلیت بودند در کنار امیرالمؤمنین (علیه السلام) رشادت و جنگاوری از خود نشان داد.

حضرت حمزه ابن عبدالمطلب(ع)، عموى پيامبر گرامى اسلام، دو سال پيش از ولادت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) ديده ‏به جهان گشود. ایشان در ميان جوانان قريش در دلاورى و بزرگوارى برجسته و در آزاد انديشى، آزادمنشى و ستم ‏ستيزى سرآمد بود.

سلحشورى و توان رزمى وى همزمان با آغاز دوره جوانى نمودار شد.
آن آزادمرد، حتى پيش از پذيرش اسلام، از رسول خدا در برابر آزارهاى مشركان ‏حمايت مي ‏كرد، پس از گرويدن وى به اسلام ‏مسلمانان از انزوا بيرون آمدند و قريش با درك پشتيبانى توانا و استوار از آزارهاى خود كاستند و رفتارشان با رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و مسلمانان ‏ملايمتر شد.

حضرت حمزه (ع) همراه ديگر مسلمانان به مدينه هجرت كرد و خدمات ارزنده‏ اى بويژه درامور نظامى ارائه داد.

به گزارش عصر امروز دومین مناسبت نیمه شوال سالروز رحلت حضرت عبدالعظيم بن عبداللَّه الحسنی(ع) می باشد.

ایشان كه با پنج واسطه به امام حسن مجتبي(علیه السلام) مي‏ رسد، ازاكابر محدثين و اعاظم علما و زهاد و عُبّاد بوده و از اصحاب امام جواد و امام هادي (عليهم السّلام) به شمار مي‏ رود.

ولادت وي را در حدود سال ۱۷۳ قمری گفته ‏اند. خَفَقان دوران عباسي و دشمني سختي كه با علويان روا مي‏ داشتند، عبدالعظيم(ع) را به هجرت واداشت و ایشان راهي ري گرديد و ساكن آن ديار شد.

سرانجام اين سلاله‏ ي پاك خاندان حَسني و اين زاهد پرهيزكار در نيمه‏ ي شوال سال ۲۵۲ ق در ۷۹ سالگي در ري درگذشت. آن حضرت را شهيد و مسموم نيز مي‏ دانند. مرقد حضرت عبدالعظيم(ع) در ري، زيارتگاه مشتاقان اهل‏بيت است.

امام هادي (‏عليه السلام) به مردي از اهالي ري كه به زيارت امام حسين (‏عليه السلام) رفته بود فرمودند:
أما إنَّكَ لَو زُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظيم عِندَكمُ لَكُنتَ كَمَن زارَ الحُسَينَ‏عليه السلام
اگر قبر عبدالعظيم را در شهر خود زيارت كني، چنان است كه گويي امام حسين‏ (عليه السلام) را زيارت كرده ‏اي.
کد مطلب : 128548