توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۷
مراقد انبیاء الهی/ زخم هایی که به این زودی ها التیام نمی یابد
گروه تروریستی داعش پس از 37 ماه ، از موصل پاکسازی شد، اما زخم های کاری این گروه تروریستی بر مراقد انبیاء الهی چون 'یونس' (ع)، 'شیث' (ع) و 'جرجیس' (ع) و کاخ نمرود از کاخ های معروف تمدن آشوری، هنوز پاک نشده است.
مراقد انبیاء الهی/ زخم هایی که به این زودی ها التیام نمی یابد
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، به دنبال آزادی شهر موصل از چنگ داعش تکفیری، تروریستی با سفر به این شهر، از مزارهای انبیاء الهی یونس (ع) و 'شیث' (ع) و همچنین کاخ تاریخی نمرود و محله 'نبی جرجیس (ع)' که مسجد تاریخی النوری - مقر اعلام خلافت خرافه ای داعش – در آن واقع است، بازدید کردند که گزارش آن در پی می آید:

از مرقد و مسجد نبی شیث یا آنگونه که عراقی ها تلفظ می کنند، 'نبی شیت' (ع)، جز یک زمین هموار چیزی باقی نمانده و مقبره این نبی خدا (ع) با خاک یکسان شده است.

نبی شیث، فرزند سوم حضرت آدم ابوالبشر (ع) است که بعد از کشته شدن هابیل به دست قابیل، به عنوان اولین پیامبر بعد از پدرش انتخاب شد و بر او لقب 'هبه الله' (هدیه خداوند) نهاده شد.

علاوه بر عراق در کشور لبنان نیز منطقه ای وجود دارد که در آن مرقد و مسجدی به نام این پیامبر الهی وجود دارد که آن مکان نیز هم اکنون در لبنان از زیارتگاه های مهم این کشور محسوب می شود، اما عراقی ها اعتقاد دارند که مرقد این پیامبر در همین بخش غربی موصل قرار دارد.

حالا تعدادی از نیروهای نظامی عراق بر مکان قبر این پیامبر الهی در محله قدیم شهر موصل در ساحل غربی رود دجله، برای نشانه گذاری موضع قبر، یک باربند وانت گذاشته اند و تعدادی از پرچم های ائمه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) آن را احاطه کرده اند تا نشانه ای بر مکان این قبر شریف باشد.

در کنار این باربند وانت، یک قطعه از سنگ قبر که از آن فقط دو عبارت 'یا عبدالله' و 'یا اکرم الخلق' باقی مانده ، گذاشته شده و بر روی یک لوح فلزی مظلومانه نوشته شده است: 'قبر شیت.'

گروه تروریستی تکفیری داعش در 25 ژولای 2014 به ادعای اینکه این بیت نبی خدا (ع)، بیت شرک است، آن را منفجر کرد و از آن اثری برجای نگذاشت.

در نزدیکی این مکان، محله نبی جرجیس (ع) که مسجد تاریخی النوری در آنجا واقع شده، قرار دارد.

از این مرقد شریف نیز اثری دیده نمی شود و نیروهای نظامی عراق که در منطقه حضور دارند گفتند که گروه تروریستی داعش در همان ایام انفجار مرقد نبی شیت (ع)، مرقد این نبی خدا و مسجدی را که به نام او نامگذاری شده بود نیز منفجر کردند.

در مقابل گروه تروریستی داعش، مسجد النوری را به عنوان مقر اعلام خلافت خود در شهر قدیم موصل حفظ کرد اما در آخرین روزها قبل از آزادی کامل موصل، در تکمیل اقدامات جنایتکارانه خود این مسجد تاریخی را نیز با خاک یکسان کرد.

مرقد نبی یونس (ع) نیز که بر بالای یک تپه زیبا در بخش شرقی موصل بنا شده و جزو آثار دیدنی شهر موصل به شمار می رود، یک روز قبل از انفجار مراقد مطهر نبی شیث و جرجیس (ع)، منفجر و ویران شد.

گرچه مکان قبر نبی شیث با نشانه ای، علامت گذاری شده اما مرقد نبی یونس هنوز به دلیل برداشته نشدن آوارهای ناشی از انفجار داعشی ها، به درستی پیدا نیست و بارگاه زیبایی که بر بالای این تپه بر روی قبر بنا شده بود نیز به شدت آسیب دیده است.

جدا از بیوتات انبیاء اللهی که داعش منفجر کرد، این گروه تروریستی آثار تاریخی دیرینه این کشور را نیز ویرانه کرد که بهترین گواه بر این جنایت، کاخ تاریخی نمرود است که در فاصله 30 کیلومتری از جنوب موصل در بخش نمرود واقع شده است.

این کاخ بزرگ بر روی یک تپه واقع شده که عناصر داعش در مارس 2015 با استفاده از بیل و کلنگ و بلدوزرها آسیب های جدی به این کاخ تاریخی وارد کردند و سنگ نبشته ها و کتیبه های آن را درهم شکستند.

بعد از آزادی بخش نمرود در نوامبر 2016، دولت عراق با همکاری سازمان جهانی یونسکو یک دیوار فلزی دور تا دور کاخ نمرود کشید که دولت ژاپن نیز در این طرح با یونسکو در این کار همکاری کرد.

در حال حاضر دو نیروی نظامی ارتش عراق به صورت شیفتی، مسوولیت حمایت از این اثر تاریخی را که چند صد مترمربع مساحت دارد، بر عهده دارند.

یکی از نیروهای نظامی که در حین بازدید ایرنا از این محل تاریخی، حضور داشت، از نبود امکانات لازم از جمله مکان خواب مناسب و وسایل خنک کننده و نبود سوخت برای روشن کردن موتور برق گلایه داشت.

کاخ تاریخی نمرود بوسیله یک دیوار به طول 8 کیلومتر احاطه شده است و بخشی از تمدن آشوری ها را در سرزمین بین النهرین به نمایش می گذارد.

گفته می شود نمرود پادشاه قدرتمند آشوری که در دوره حضرت ابراهیم (ع) زندگی می کرد و قصد سوزندان این پیامبر الهی (ع) را داشت در این کاخ زندگی کرده است.

'فالح الشمری' مدیر اداره کل آثار تاریخی استان نینوا پیشتر در اظهاراتی گفته بود که گروه تروریستی داعش در طول سه گذشته به تاریخ شهر موصل آسیب جدی وارد کرد و 360 مکان تاریخی که در بین آنها 300 مسجد تاریخی و مرقد و مکان مقدس وجود دارد، ویران کرد.

به گفته وی، این گروه تروریستی بسیاری از اشیاء قیمتی تاریخی را به خارج از عراق قاچاق کرده و به فروش رسانده است.

به اعتقاد کارشناسان مسائل تاریخی، آسیب های جدی و ویرانگری که گروه تروریستی داعش به آثار تاریخی استان نینوا عموما و بویژه شهر موصل ، وارد کرده، قابل جبران نیست و به نظر نمی رسد زخم هایی که بر آن وارد شده، به این زودی ها التیام یابد.
کد مطلب : 210249