توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۱۵
نگاهی به مرده برجام در سال 96 از پنجره اصلاح طلبان!
در دومین سالگرد اجرای برجام روزنامه های اصلاح طلب و حامی دولت که در آن زمان صفحه اصلی خود را به برداشتن تحریم ها اختصاص داده بودند و از برکات و میوه ها و دستاوردهای برجام سخن می گفتند حالا سکوت پیشه کرده و از این موضوع سخنی به میان نیاورده اند!
نگاهی به مرده برجام در سال 96 از پنجره اصلاح طلبان!
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز در دومین سالگرد اجرای برجام روزنامه های اصلاح طلب و حامی دولت که در آن زمان صفحه اصلی خود را به برداشتن تحریم ها اختصاص داده بودند و از برکات و میوه ها و دستاوردهای برجام سخن می گفتند حالا سکوت پیشه کرده و از این موضوع سخنی به میان نیاورده اند!

بنا بر این گزارش این در حالیست که طیف اصلاح طلب در طول 4 سال گذشته در موضوع برجام و بسیاری از موضوعات کشور سعی در دو قطبی سازی داشته و عنوان آن را " اعتدال- تندروی " گذاشته اند. نگاهی گذرا به تیترهای دو سال اخیر حجم بالای خوش بینی و تلاش برای قانع کردن افکار عمومی مردم پیرامون برجام را نشان می دهد توافقی که حالا به گفته خود مسئولین تبدیل به "هیچ" شده است.

به گزارش عصر امروز 27 دی 96 که سالروز اجرایی شدن برجام بود برخلاف دو سال پیش که در بین طیف اصلاح طلب بشدت مورد توجه بود و تیتر یک خبرها، حال به موضوعی حاشیه ای تبدیل شده و در هیچکدام از رسانه های اصلاح طلب سخنی از آن و رفع تحریمها به میان نیامده است.

در روز آغاز اجرایی شدن برجام، روزنامه های حامی دولت تیترهای جالبی زده بودند. این روزنامه ها پر بودند از انبوهی از گزارش ها و مصاحبه هایی که نشان می داد، گردانندگان این روزنامه ها و حامیان آنها، دوره جدیدی را در تاریخ روابط ایران و آمریکا به نظاره نشسته و منتظر گشایش هایی بودند که از سال ها قبل برای آن تئوری پردازی می کردند و مذاکرات مستقیم را سحرالباطل تمامی مشکلات کشور می دانستند.

بدون شک حجم انبوهی از سیگنال های خوشبینانه و تزریق جو آغاز عصر جدید در تاریخ ایران به افکار عمومی نقش بی بدیلی برای به وجود آمدن سطح بالای انتظارات برای تحقق وعده های برجامی از جمله رونق اقتصادی و خروج از رکود را داشت. 

کاهش بیکاری، چرخیدن چرخ کارخانه ها و تولید، افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش واردات غیرضروری و صدها معضل دیگر اقتصادی تنها بخشی از سطح انتظارات جامعه بود.

اما تکیه کامل سیاست خارجه بر برجام و نتیجه آن، نشانگر غفلت هایی بود که پس از تغییر رئیس جمهور آمریکا منجر به تحمیل هزینه های غیر قابل جبرانی برای کشور شد. طوری که حالا رسانه های اصلاح طلب و همسو با دولت بخاطر شکست برجام مجبور به سکوت شده و دیگر سخنی از این توافق که روزی از آن با عنوان دستاورد بزرگ و تاریخی یاد می کردند و بخاطر آن لقب "امیر کبیر عصر ما"  را به ظریف داده بودند به میان نمی آوردند.

روزنامه آفتاب یزد در روز اجرایی شدن برجام تیتری بزرگ باعنوان تحریم رفت زده بود اما حال با گذشت دوسال از اجرا شدن این توافق تیتر اصلی خود را به تغییر رویکرد اقتصادی پکن در قبال ایران اختصاص داده و سخنی از برجام به میان نیاورده است.



روزنامه اعتماد نیز که دوسال پیش تیتری با عنوان صبح بدون تحریم زده بود حال بدون کمتر نگاهی به برجام تیتر اصلی خود را به موافقت رئیس قوه قضاییه با درخواست نمایندگان مجلس برای بازدید از بازداشتگاه اوین اختصاص داد.



روزنامه شرق نیز همچون دیگر رسانه های هم طیف خود بدون پرداختن به این توافق در تیتر اصلی خود به نامه نمایندگان مجلس به روسای دو قوه مجریه و قضائیه پرداخته است. این رسانه اصلاح طلب در روز اجرای برجام عکسی بزرگ از ظریف و موگرینی را گذاشته و تیتری بزرگ با عنوان اینک بدون تحریم زده بود.




روزنامه آرمان که وابسته به خانواده مرحوم هاشمی رفسنجانی است نیز رویه ای همچون دیگر رسانه های همسوی خود در پیش گرفته و سخنی از برجام به میان نیاورده است. این روزنامه در 27 دی 94 تیتر "تحریم به تاریخ پیوست" را برای خود انتخاب کرده بود.



این سکوت رسانه های اصلاح طلب و عدم دفاع آن ها از برجام در حالیست که همین جماعت برجام را فتح الفتوح میدانسته و منتقدین را دلواپس میخواندند و به آن ها ناسزا می گفتند.

محمود سریع القلم که خود از مدافعان برجام بود در یادداشتی اینگونه نوشته است: «مذاکرات برجام توسط ایران براساس دانش بین‌المللی نبود، چراکه این مذاکرات دچار هیجان و احساس بود و باید مطالعات بیشتری صورت می‌پذیرفت»

کسانی که زمانی امضای کری را تضمینی برای ابقای برجام می دانستند و با قاطعیت از عدم بدقولی آمریکا سخن می گفتند حال سکوت پیشه کرده و هیچ سخنی از آن به میان آورند این در حالیست که خود مسئولان دولتی و سیاست خارجه بارها به شکست این توافق و خروج آمریکا از این تعهد و نقض فاحش روح برجام سخن گفته اند اما به نظرمی رسد که بعضی رسانه های اصلاح طلب از برجام بدون حضور آمریکا سخن می گویند اما این طرح نقض کامل ایده ایست که حل تمام مشکلات کشور حتی آب خوردن را به مذاکرات با کدخدا گره زده بود.

حال با وجود این همه مشکلات و عدم دسترسی به وعده ها و تحمیل زیان های جبران ناپذیر انتظار می رود رسانه ها دست از سکوت برداشته و از مردم عذرخواهی کنند.

صفحه اول روزنامه ی اصلاح طلب ایران در سال 94 و 96 را نیز در زیر می توانید ملاحظه نمایید:



گزارش از فائز سادات پاکزاد
کد مطلب : 227764