توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۶
آمریکا به‌ناچار جمع‌ بندی ایران را پذیرفت
آمریکا اساساً چاره دیگری جز همراهی با این روند نداشت و ایران گزینه دیگری برای آمریکا باقی نگذاشته بود. بنابر این این‌ گونه نیست که ایران و آمریکا به یک جمع‌بندی واحد رسیده باشند بلکه تعبیر درست این است که گفته شود آمریکا به‌ناچار جمع‌بندی ایران را پذیرفته است.
آمریکا به‌ناچار جمع‌ بندی ایران را پذیرفت
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز طی روزهای گذشته منابع غربی گزارش‌های فراوانی در این‌باره منتشر کرده‌اند که ایران و آمریکا در عراق هم سو شده‌اند.

بنا بر این گزارش، این گزارش‌ها بر دو نکته تأکید می‌کند. نخست اینکه حیدرالعبادی گزینه مشترک ایران و آمریکاست و دوم اینکه، ایران و آمریکا بر سر کنار گذاشتن مالکی از قدرت در عراق به اشتراک نظر رسیده بودند.

به گزارش خبرنگار ما منابع غربی در حال گرفتن این نتیجه هستند که زمینه‌های جدیدی برای همکاری منطقه‌ای ایران و آمریکا به وجود آمده است و این زمینه‌ها می‌تواند پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای توسعه هم پیدا کند! به همین دلیل هم هست که اخیراً دولت ادبیات تعامل با آمریکا را به نحو پررنگ‌تری مطرح کرده است.

به گزارش عصر امروز در این خصوص نخستین مطلبی که باید عنوان شود این است که طرفی که معادله سیاسی و میدانی در عراق را تغییر داد ایران بوده است. ایران با وارد کردن کردها به نبرد با داعش معادله میدانی را تغییر داد و با تشکیل یک فراکسیون جدید در پارلمان به رهبری ابراهیم جعفری توانست گره سیاسی در عراق را باز کند. بنابر این در هفته‌های گذشته این ایران بوده که در بغداد ابتکار عمل را در دست داشته و بقیه طرف‌ها تماشاچی بوده‌اند.
 
نکته دوم اینکه آمریکا اساساً چاره دیگری جز همراهی با این روند نداشت و ایران گزینه دیگری برای آمریکا باقی نگذاشته بود. بنابر این این‌ گونه نیست که ایران و آمریکا به یک جمع‌بندی واحد رسیده باشند بلکه تعبیر درست این است که گفته شود آمریکا به‌ناچار جمع‌بندی ایران را پذیرفته است.

مسئله بعدی این است که بدون تردید آمریکا هیچ نفوذی روی مالکی نداشته که بخواهد وی را راضی به کنار رفتن از قدرت و همکاری با العبادی بکند! این اقدام کاملاً از سوی ایران مدیریت‌شده است. مسئله مهم هم این است که ایران به‌گونه‌ای این فرآیند را اداره کرده است که مالکی هم به عنوان یک بازیگر مؤثر و همراه ایران درصحنه سیاسی عراق باقی بماند.
 
نکته چهارم که باید تأکید نماییم این است که نام العبادی در برخی محافل در ایران بیش از دو ماه است که مطرح است چیزی که آمریکایی ها هرگز گمانش را هم نمی کردند!
کد مطلب : 90386