توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۰
واکنش مقامات اروپایی به تشریح استراتژی برگزیت
مقامات اروپایی واکنش های همراه با شک و تردید و نگرانی و بعضا خوش بینانه ای را به سخنرانی مهم اخیر نخست وزیر انگلیس که استراتژی لندن برای خروج را شرح داده بود نشان دادند.
واکنش مقامات اروپایی به تشریح استراتژی برگزیت
Share/Save/Bookmark

 به گزارش عصر امروز به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، "ترزا می" نخست وزیر انگلیس امروز طی یک سخنرانی استراتژی انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا را تشریح کرد.

 
وی در سخنانش تاکید کرد که بازار واحد اروپایی را ترک خواهد کرد، اما در عین حال ابراز امیدواری کرد که همچنان به صورت شریکی تنگاتنگ با دوستان اروپایی خود همکاری کند.

 
ترزا می از پایان ماه مارس درباره خروج از این اتحادیه  با بروکسل مذاکره خواهد کرد اما در پایان پارلمان انگلیس در این باره تصمیم گیرنده است.

 
وی درباره نحوه خروج گفت: توافق نهایی برگزیت را به مجلس عوام و مجلس اعیان بریتانیا خواهیم برد تا به رای گذاشته شود.

 
نخست وزیر انگلیس برای نخستین بار از "بریتانیای جهانی" سخن گفت و اعلام کرد که این کشور "دوست خوب و همسایه" اتحادیه اروپا باقی خواهد ماند، اما همچنین به دنبال روابط بیشتر با کشورهای قاره‌های دیگر خواهد بود.

 
اولین واکنش های مقامات اروپایی به سخنرانی ترزا می واکنش هایی همراه با شک و تردید، بعضا محتاطانه و یا خوش بینانه درباره آسیب های احتمالی این خروج برای اتحادیه اروپا بوده است.

 
"جرمی کوربین"، رهبر حزب اپوزیسیون کارگر انگلیس در تمام سخنرانی ترزا می  یک تهدید ضمنی را می بیند و آن اینکه اگر امیدهای خوش بینانه ترزا می برای یک توافق خوب با اتحادیه اروپا محقق نشود ما به بهشت مالیاتی برای شرکت ها و اقتصادی آشغال در حاشیه اروپا تبدیل خواهیم شد.

 
"نیکولا استورجن"، وزیر اول اسکاتلند هم در واکنش به سخنان "ترزا می "تاکید کرد که جدایی سخت اعلام شده از اتحادیه اروپا از نظر دولت اسکاتلند یک فاجعه اقتصادی خواهد بود. اسکاتلند موافق چنین روندی نیست. دولت انگلیس نباید اسکاتلند را از اتحادیه اروپا خارج کند بدون اینکه به اسکاتلندی ها اجازه داده شود درباره آینده ای متفاوت تصمیم بگیرد.

 
"دونالد تاسک"، رئیس شورای اروپایی هم در واکنش به تشریح استراتژی خروج ترزا می از وقوع رویدای غم انگیز، اما در هر صورت یک ارزیابی واقع بینانه تر درباره خروج سخن گفته و تاکید کرد که 27 عضو اتحادیه اروپا آماده مذاکرات با انگلیس بر اساس بند 50 معاهده لسیبون هستند.

 
"میشل بارنیر"، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا در مذاکرات آتی برگزیت نیز تاکید کرد که توافق درباره یک خروج منظم پیش شرطی برای مشارکت ما در آینده با انگلیس است. اولویت اول من دستیابی به یک توافق درست برای 27 عضو این اتحادیه در این باره است. وی اعلام کرد که به محض اعلام آمادگی انگلیس برای این منظور آماده است. تنها یک اطلاع رسانی از طرف انگلیس می تواند مذاکرات را به جریان بیندازد.

 
توماس پروزا، مسئول امور اروپای دفتر نخست وزیری جمهوری چک نیز تاکید کرد که با این سخنرانی جامع توسط ترزا می حالا ما می دانیم که وی یک خروج سخت را می خواهد، تصمیم انگلیس در این باره به نظر بلند پروازانه می آید. وی خواهان تجارت آزادانه و کنترل کامل مهاجرت است. لندن در قبال آن همه چیزهایی که می خواهد بگیرد چه می دهد؟

 
"کارل بیلدت"، وزیر امور خارجه سوئد نیز در واکنش به سخنان ترزا می درباره رویکردی که انگلیس انتخاب کرده ابراز تاسف کرده و با تاکید بر اینکه برای اکثریت در اتحادیه اروپا ارتباط نزدیکتر با انگلیس بهتر است در عین حال سخنرانی می را نشان دهنده عقب نشینی از اتحادیه اروپا دانست.

 
دولت ایرلند نیز به سخنان "می" واکنش نشان داده و اعلام کرد که نخست وزیر انگلیس اولویت های خود را اعلام کرده است از جمله ایجاد یک منطقه سفر مشترک که می تواند از یک بازگشت به مرزهای نفوذ ناپذیر با شمال ایرلند جلوگیری کند. دولت ایرلند از این رویکرد لندن استقبال کرده و تاکید کرد که راه انگلیس حالا آشکارا راه کشوری است که اتحادیه اروپا را ترک کرده و سعی می کند یک شراکت تنگاتگ جدید با این اتحادیه را به مذاکره بگذارد.

 
"زیگمار گابریل"، معاون مرکل و وزیر اقتصاد آلمان نیز تصمیمات "ترزا می" را منطقی ارزیابی کرده و اینکه بالاخره در این باره که انگلیس به کجا می رود شفافیت بیشتری ایجاد شد را خوب دانست. وی همچنین دادن امتیازت ویژه به انگلیس بعد از خروج از این اتحادیه را رد کرد.

 
"فرانک والتر اشتاین مایر"، وزیر امور خارجه آلمان نیز اعلام کرد که دولت آلمان از این مسئله استقبال می کند که ترزا می بالاخره هفت ماه بعد از برگزاری همه پرسی خروج  در کشورش شفافیت بیشتری درباره برنامه های لندن ایجاد کرد. وی در عین حال گفت: اما خط و مشی ما همچنان این باقی می ماند که مذاکرات تازه زمانی شروع می شود که انگلیس درخواست خروج خود را رسما ارائه دهد.

 
"راینهارد بوتیکوفر"، رئیس سبزهای پارلمان اروپا نیز درباره مذاکرات پیش رو با لندن درباره خروج گفت: بدون شک دو سال سخت مذاکرت در پیش روی ما قرار دارد. ترزا می البته نمی تواند با این کلمات دوستانه این واقعیت که سیاستی افراطی را دنبال می کند بپوشاند.

 
وی انتظار درگیری ها و اخلافات سیاسی بسیار جدی بین اتحادیه اروپا و انگلیس را دارد.
کد مطلب : 187011