توصيه به ديگران
۰
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۵۶
خلاصه مجلس کاری بکند یا نکند؟!
یکی از "حامیان روحانی" از مجلس یازدهم خواست برای گرانی‌های فکری بکند و با ندانم‌کاری، اینقدر کشور را به دردسر نیاندازد!
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم با ما همراه باشید.

***

"شارل دوگل" نظامی چگونه مشکلات فرانسه را حل کرد؟

بگومگوی چپ‌های ستادی درباره نیاز جامعه به "کاندیدای مقتدر"

برخی رجال اصلاح‌طلب در هفته‌های اخیر پالس‌های مثبتی را نسبت به حضور یک "کاندیدای مقتدر" با سابقه نظامی‌گری در عرصه انتخابات نشان داده‌اند.

"احمد زیدآبادی"، از فعالان چپ، مدتی قبل در همین رابطه طی یادداشتی که البته مورد اعتراض شدید اصلاح‌طلبان قرار گرفت خواستار حضور یک چهره کارآمد با سابقه نظامی در انتخابات ۱۴۰۰ شد.

مضمون تئوری زیدآبادی خطاب به اصلاح‌طلبان نیز این بود که اگر قرار است یک گزینه نظامی کارآمد بیاید و مشکلات کشور را حل کند؛ این مسئله نباید قاعدتا از نظر چپ‌ها که خود را مقید به پیشرفت ایران معرفی می‌کنند؛ اشکالی داشته باشد.

این یادداشت موجب شکل‌گیری یک مناظره تند رسانه‌ای بین مصطفی تاجزاده و زیدآبادی نیز شد!

در ضلع بعدی ماجرا، مرتضی مبلغ، از دیگر چهره‌های اصلاح‌طلب نیز طی مصاحبه‌ای در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه ملی گفته است:

"در مورد حضور نظامیان در انتخابات باید دو امر را از هم تفکیک کنیم. زمانی ممکن است کسانی برای انتخابات نامزد شوند که سابقه نظامی دارند اما سالیان سال است که از چارچوب نظامی‌گری خارج شده و به عرصه‌های سیاسی و مدیریتی آمده‌اند. نمی‌توان اسم این افراد را نیروی نظامی گذاشت و این افراد نظامی محسوب نمی‌شوند. در نقطه دیگر، افرادی که حقیقتا نظامی بوده و می‌خواهند به انتخابات ورود کنند، بحث متفاوتی دارند."[۱]

*باید دانست که رجال اصلاح‌طلب و مخالفان گزینه "کاندیدای مقتدر" قاعدتا نمی‌توانند از منطق کارآمدی و نقش اقتدار در حل مشکلات فعلی کشور عبور و یا آنرا کتمان کنند.

منطقی که همانطور که دیده می‌شود تسلیم در مقابل آن گویا به افکار تنی چند از همین رجال اصلاح‌طلب نیز رسوخ کرده است و مشغول صحبت از آن هستند.

جالب است که تجربه تاریخ از حضور یک کاندیدای مقتدر نیز مثبت است و می‌توان در این زمینه به کارنامه "شارل دوگل" در کسوت رئیس‌جمهور فرانسه اشاره کرد.

تاریخ اذعان می‌کند که کارآمدی و اقتدار دوگل که سابقه‌ای نظامی هم داشت، چگونه توانست فرانسه جنگ‌زده و آسیب دیده از جنگ‌های اول و دوم جهانی را به یک کشور پیشرفته و آباد تبدیل کند.

این در حالی است که وجود سابقه نظامی‌گری در نزد یک کاندیدای مقتدر اتفاقا "منطق پاسخگو بودن قدرت و مردمگرایی قدرت اجرایی" را نیز پویاتر می‌کند زیرا یک کاندیدای با سابقه نظامی‌گری به دلیل ذهن سلسله‌مراتبی و ملزم به پاسخگویی به فرماندهی که دارد؛ هرگز نمی‌تواند از پاسخگویی نسبت به نهادهای ناظر خود بری باشد.

در بحث مردمگرایی نیز همه می‌دانند که یک نظامی مذهبی جدای از انگاره‌های اعتقادی خود اما همواره فدایی مردم و کشور خویش نیز هست و رسوب این انگیزه در ذهن یک نظامی سیاسی شده و وارد شده به عرصه‌های دموکراتیک و اجرایی می‌تواند مردمگرایی و خدمت‌مداری را بیشتر در چشم مردم پدیدار کند.

زیرا یک سیاستمدار با سابقه نظامی اتفاقا به مردم به چشم امر مقدسی نگاه می‌کند که حتی باید جان خویشتن را نیز فدای آن کرد.

من‌حیث‌المجموع "کاندیدای مقتدر" به لحاظ ژنتیکی خصلت‌هایی دارد که اگر با سابقه کارآمدی همراه باشد و مردم نیز با "رأی خوب" به آن اقبال کنند؛ نوشداروی بزرگی برای مشکلات فعلی ایران پدیدار خواهد شد.

***

کینه‌توزی علیه سازمان اطلاعات سپاه به بهانه یک ترور!

علی صنیع‌خانی، فعال اصلاح‌طلب و از کادرهای سابق سپاه در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران پیرامون ترور شهید فخری‌زاده اظهار کرده است:

"اگر سپاه به فکر ایجاد سازمان اطلاعات مستقلی به موازات وزارت اطلاعات نمی افتاد و در کنار آن ها قرار می گرفت و تقویتشان می‌کرد، قطعا شاهد چنین اتفاقاتی نمی‌بودیم. اگر در زمانی که آقای احمدی نژاد وزارت اطلاعات را از هم پاشاند و بهترین و توانمندترین نیروهای مجرب آنجا را کنار گذاشت، سپاه با این کار مخالفت می کرد با عملکرد بسیار چشمگیرتری مواجه می بودیم. شما فکر نکنید انجام یک ترور کار یکی دو نفر است. در این عملیات و در عقبه آن شبکه ای برنامه ریزی و سازماندهی تروریست‌ها را بر عهده داشته است! "[۲]

*این از مظلومیت سربازان گمنام امام زمان(عج) است که فردی با انگیزه‌ای سیاسی؛ اینچنین علیه یک سازمان امنیتی خدوم دست به انتقام‌گیری می‌زند.

آقای صنیع‌خانی حتما بهتر از هرکسی می‌دانند که دنباله‌های داخلی دشمن که قرار است اهداف روانی خرابکاری و ترور را عملی کنند حتما در بارزترین وجه مأموریت خود به سازمان‌های امنیتی کشور که جملگی حلقه‌های پولادین یک زنجیر مستحکم هستند حمله خواهند برد.

و اکنون سوال اینجاست که تحلیل ناصحیح آقای صنیع‌خانی چرا با این هدف شوم منطبق است!؟

از سوی دیگر آیا رواست که اینهمه خدمات امنیتی سپاه پاسداران به مردم و نظام در کشف جواسیس، در شکار عناصر عنود در خارج از کشور، در حفاظت از شخصیت‌ها، در جبهه مبارزه با اشرار و... نادیده گرفته شود و در ادامه نیز تهمتی چنین ناجوانمردانه به این سازمان روا داشته شود؟

"محاسبه غلط" و تحلیل ناصحیح در ذهن کسانی از خواص جامعه یکی از اهداف بزرگی است که دشمن به آن امید بسته است.

***

راهکارهای قالیباف برای رفع گرانی چیست؟

درخواست جالب "حامیان روحانی" از مجلس یازدهم

احمد نقیب‌زاده، فعال چپ و از استادان اصلاح‌طلب در بخشی از یک یادداشت در شماره پنجشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی در واکنش به طرح مجلس برای اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها و نیز تأکید برخی محافل سیاسی و رسانه‌ای بر انتقام سخت از اسرائیل پس از ترور شهید فخری‌زاده نوشته است:

"باید از روی عقل تصمیم گرفت، نه از روی احساسات. نمایندگان به‌دنبال راهکاری برای مشکلات مردم باشند. حضرات برای گرانی مرغ و دیگر کالاهای اساسی مردم چاره‌ای بیندیشند. چرا این نمایندگان با ندانم‌کاری این‌قدر کشور را به دردسر می‌اندازند!؟ اگر نمایندگان فکر می‌کنند که مشکل گرانی‌ها تقصیر دولت است، خوب برای دولت راهکار تعیین کنند. برخی بازی‌های سیاسی و حزبی در آستانه انتخابات ۱۴۰۰ برای گرفتن کرسی ریاست‌جمهوری اکنون باعث شده است که منافع اصلی ما به حاشیه کشیده شود و حتی قربانی این بازی‌های سیاسی شود."

نقیب‌زاده در این یادداشت پیرامون بحث انتقام نیز تأکید می‌کند که انتقام نبایستی موجب هزینه‌سازی بشود. [۳]

*اینکه یک رجل سیاسی که می‌داند بیش از ۹۵ درصد از بودجه و اجرائیات کشور در اختیار دولت است اما در اشاره به مسئله گرانی پای مجلس را به میان بیاورد! یعنی عملا در حال اجرای یک نمایش سیاه‌بازی علیه مردم است.

نمایشی که البته اپیزودهای تلخ دیگری هم دارد... از جمله اینکه دولت فعلی و ناکارآمدی‌های آن ثمره گفتمان‌سازی، رأی‌سازی و تبلیغات همین افراد است. که آقای روحانی را در دامن رأی مردم گذاشتند و اکنون به جای عذرخواهی از مردم و مطالبه‌گری از دولت؛ اما پای مجلس را به گرانی‌ها باز می‌کنند.

در سمت دیگر ماجرا باید دانست که بر خلاف آنچه که نقیب‌زاده ابراز کرده اتفاقا مجلس راهکارهای بسیاری پیش پای دولت گذاشته است!

مثل مصاحبه تلویزیونی اخیر دکتر قالیباف که بر رفع سوء مدیریت‌ها در بازار بورس و در بازار توزیع کالا تأکید کرد [۴]، مثل طرح مجلس برای "اخذ مالیات از خانه‌های خالی" که منجر به کاهش قیمت مسکن خواهد شد و قس علی هذا!

اما مردم شاهد بی‌عملی و قهر قابل پیش‌بینی دولت نسبت به این راهکارهای مؤثر و جهادی رئیس مجلس هستند.

در واقع مخاطب نقیب‌زاده بایستی دولت باشد که چرا راهکارهای مشخص مجلس و قوانین آنرا اجرا نمی‌کند نه مجلسی که اثبات کرده معیشت مردم را در اولویت دارد.

به گزارش مشرق در بحث انتقام ترور شهید فخری‌زاده نیز لازم به ذکر است که برخی اصلاح‌طلبان نگران چیزی هستند که البته رخ خواهد داد و این افراد باید بدانند که خارج کردن "گزینه پاسخگویی امنیتی به دشمن" از دستور کار قوه عاقله کشور ممکن نیست!

***

1_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/302798

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1484708

3_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/302832

4_ mshrgh.ir/1151526
کد مطلب : 291015