توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۴۳
اغلب فعالان بورس زیان دیده اند
کارشناس بورس: اغلب سهامداران بورس در یک سال اخیر زیان کردند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز؛ امیر افسر گفت: اغلب سهامداران بورس در یکسال اخیر زیان کردند؛ شرایط رکودی، بورس را به این روز انداخته است؛ از این به بعد دچار نوسان شدیدی در بورس نخواهیم بود.

اوضاع نابه سامان روزها و هفته های اخیر بازار سرمایه باعث شد تا به سراغ یکی از کارشناسان بورس تهران برویم و از او بپرسیم چرا بورس این گونه شده است؟ بورس تهران که پس از انتخابات ریاست جمهوری با رشد قابل توجهی مواجه شده بود و رکوردهای خوبی میزد، حالا این روزها به نفس نفس افتاده و روزانه با تنزل های قابل توجهی مواجه میشود ؛ به گونه ای که بسیاری از سهامداران را وادار کرده تا از بازار سرمایه شوند. نسیم برای بررسی بیشتر وضعیت بورس تهران و رفع نگرانی سهامداران خرد و بزرگ بازار سرمایه به سراغ یکی از کارشناسان بازار رفته و از او دلایل نوسانات بورس تهران را جویا شده است.

وضعیت بازار سهام را چگونه ارزیابی می‌کنید ؟

متاسفانه شرایط بازار خوب نیست و همانطور که شاهد هستید ارزش و حجم معاملات بسیار پایین آمده که آن هم بدلیل شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور است. در حال حاضر ارزش بسیاری از سهم‌ها به قدری پایین آمده که سهامداران مایل به عرضه سهم‌های خود نیستند؛ در مقابل چون حجم نقدینگی در سطح جامعه کاهش یافته، خریداری هم برای سهم‌ها وجود ندارد و از این رو وضعیت بازار سرمایه به هیچ عنوان خوب نیست.

دلایل نوسانات شدید بازار از منظر شما چیست ؟

سال گذشته شرایط ویژه‌ای برای بازار رقم خورد که شاید تا مدت‌ها تکرار نشود. اواخر سال ۹۱ و تا میانه‌های سال ۹۲ به دلیل افزایش یک‌باره نرخ ارز، ارزش دارایی‌های برخی شرکت‌ها افزایش یافت و در نتیجه ارزش سهم نیز افزایش یافت. این اتفاق و رفتارهای هیجانی سهام‌داران به حبابی شدن بازار دامن زد و در نهایت باعث ریزش بازار شد. در این بین تصمیمات اقتصادی و سیاسی دولت نیز تاثیرگذار بود به طوریکه بیشترین ریزش‌ها را در زمان تصویب بودجه سال گذشته داشتیم و برخی تصمیم‌گیری‌های دولت و مجلس باعث تشدید ریزش‌ها شد. افزایش قیمت حامل‌های انرژی و ابهام در توافقات هسته‌ای نیز، باعث عدم ثبات بازار در سال جدید گشت.

دولت یازدهم چقدر در وضعیت کنونی بازار تاثیرگذار بوده ؟

سیاست‌های اقتصادی هر دولتی قطعا متفاوت است. در دولت آقای احمدی‌نژاد مقداری سرمایه قابل ملاحظه بین چند شرکت بورسی بزرگ توزیع شده بود تا ارزش بازار را حفظ کرده و از بازار حمایت کند و با خرید سهم‌های گوناگون باعث رونق بازار شود که البته اگر همان رویه ادامه می‌یافت و شاخص از مرز ۱۰۰ هزار واحد می‌گذشت، فاجعه اقتصادی شدیدی به بار می‌آورد و ممکن بود شاخص از وضعیت فعلی نیز بدتر می‌شد. اما سیاست دولت آقای روحانی کنترل نرخ تورم و کنترل نقدینگی و پرهیز از دستکاری قیمت‌هاست؛ چون مدیران همان شرکت‌هایی که در دولت قبلی از بازار حمایت می‌کردند، دولتی بودن، در نتیجه با تغییر دولت و تغییر مدیران، رویکرد این شرکت‌ها تغییر کرد و حمایت‌های دستوری نیز کاهش یافت؛ با این حال ماحصل این اتفاق، ایجاد رکود در بورس بود.

کدام شرکت‌های بورسی در چند ماه اخیر زیان کردند؟

اکثر صنایع و شرکت‌های بورسی در یک‌سال اخیر متضرر شده و ارزش‌ سهم‌های آنها کاهش یافته است. حتی برخی از شرکت‌ها در حال حاضر ۵۰ درصد ارزش جایگزینی خود را دارند. به اعتقاد من در حال حاضر قیمت‌ها متعادل است و به واقعیت‌های اقتصادی کشور نزدیک است.

راهکار پیشنهادی شما برای خارج شدن از این وضعیت چیست ؟

به اعتقاد من کاهش نرخ بهره بانکی چه در بخش تسهیلات و چه در بخش سپرده، می‌تواند تاثیر بسزایی در احیای دوباره این بازار بگذارد. زیرا در شرایط فعلی که نرخ سود سپرده‌ها از بورس بیشتر است سرمایه‌گذاران دارایی‌های خود را در بانک‌ها نگه می‌دارند و با کاهش نرخ بهره امکان بازگشت سرمایه به بورس وجود دارد. همچنین کاهش سود تسهیلات به سرمایه‌گذاران این انگیزه را می‌دهد تا برای دریافت وام به بانک‌ها مراجعه کنند و در نتیجه نقدینگی تازه‌ای به بازار تزریق شود.

پیش‌بینی شما از آینده بورس چیست ؟

اعتقاد من این است که دیگر شاهد نوسانات شدید چه به صورت صعودی و چه به صورت نزولی نخواهیم بود و بازار به صورت با ثباتی به مسیر خود ادامه خواهد داد.

توصیه‌ای برای سهامداران دارید ؟

در حال حاضر و در وضعیت مبهم بازار، توصیه خاصی برای سهامداران ندارم، زیرا هر اظهارنظری منوط به شفافیت در سیاست‌های اقتصادی و سیاسی کشور دارد.
کد مطلب : 92565