توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۷
والدین برای تربیت فرزندان نیاز به دانش و مهارت دارند
کارشناس مباحث تربیتی در حوزه کودکان در مراسم بزرگداشت میلاد حضرت معصومه (ع) بیان کرد: والدین برای تربیت نیاز به دانش و مهارت دارند اما متاسفانه ما تربیت کردن را نیاموخته‌ایم و بلد نیستیم که فرزندان خود را چگونه تربیت کنیم.
والدین برای تربیت فرزندان نیاز به دانش و مهارت دارند
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، مراسم بزرگداشت میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و گرامیداشت روز دختر با حضور نفیسه فیاض بخش نویسنده و استاد دانشگاه و حجت الاسلام سید علیرضا تراشیون کارشناس مباحث تربیتی در حوزه کودکان و نوجوانان روز چهارشنبه چهارم مردادماه در مسجد حضرت خدیجه (س) برگزار شد.

 
در ابتدای این نشست نفیسه فیاض بخش با اشاره به کرامات حضرت معصومه (س) گفت: حضرت معصومه (س) واسطه میان خدا و خلق است و مقام شفاعت دارد. از سه امام صادق (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) روایت است که می فرمایند: «هرکس قبر حضرت معصومه (س) را زیارت کند بهشت بر او واجب می شود و در روایت دیگری از امام صادق (ع) آمده که می فرماید: با شفاعت ایشان بهشت بر تمام شیعان ما واجب می شود.»

 
وی در ادامه گفت: پدر آیت الله مرعشی نجفی دارای علم نسب شناسی بودند و بسیاری از امامزاده های ایران رانسب شناسی کرده اند. ایشان علاقه داشتند تا نشانی قبر حضرت زهرا (س) را بشناسند . به همین دلیل چله می گیرند. در اواخر دوران چله در خواب امام باقر (ع) و امام صادق (ع) را می بینند که این دو امام به ایشا ن می گویند که باید متوسل به کریمه اهل بیت شوی. ایشان هم می گویند من به کریمه اهل بیت متوسل شده ام اما این دو امام می فرمایند منظور از کریمه اهل بیت حضرت معصومه (س) است. خداوند اراده فرموده تا قبر حضرت زهرا (س) تا ظهور امام زمان (عج) مخفی بماند اما تمام خیرات خدا که مقدر شده در عالم منتشر شود از قبر حضرت معصومه منتقل می شود.

 
وی افزود: در میان همه دختران حضرت موسی ابن جعفر (ع)، حضرت معصومه درخشیده است. ایشان الگوی زیبایی همچون آرامش را برای زنان و دختران امروز باقی گذاشتند. این در حالی است که با توجه به افزایش امکانات و رفاه بیشتر در میان مردم، اضطراب، افسردگی و عدم آرامش در میان جوانان هم بیشتر شده است. اما حضرت معصومه در چنین مواقعی به کمک ما آمده اند و آرامش را به ما هدیه داده اند.

 
فیاض اضافه کرد: از القاب حضرت معصومه (س) می توان به راضیه و مرضیه اشاره کرد که این دو لقب را حضرت زهرا (س)، حضرت زینب (س) و نرجس خاتون هم داشته اند. راه رسیدن به آرامش چیزی جز راضی بودن نیست بطوریکه انسان به مرحله ای برسد که از شرایط موجودش رضایت داشته باشد در حالیکه جوان امروز از شرایط خود رضایت ندارد.امروز میزان خودکشی در جوانان کم نیست و این به دلیل عدم رضایت به وضع موجود است.

 
اهمیت رضایت مداری در زندگی جوانان

 
وی با طرح این سوال که انسان چگونه به رضایت مداری می رسد؟ گفت: راه رسیدن به رضایت مداری عدم اعتراض به مقدرات الهی و رضا بودن به وضع موجود است. ای کاش ها باید از زندگی های مان حدف شود و از مقایسه زندگی خود با دیگران ممانعت گردد.

 
وی با طرح خاطره ای از یکی از اساتید دانشگاه گفت: یکی از استادان ما شاگرد علامه طباطبایی بود که مدتی در بستر بیماری افتاد و یکی از شاگردانش از او مراقبت می کرد. این فرد شبی در خواب دید که به او گفته شد شخصی که از او پذیرایی می کنی به مقام استجاب الدعوه رسیده زیرا راضی به رضای خداوند است.

 
این استاد دانشگاه افزود: یکی دیگر از راه های رسیدن به رضایت مداری ملاقات و صله رحم با بیماران و کسانی که در رتبه پایین تر از ما قرار دارند، است زیرا ملاقات با این افراد روحیه رضایت مداری را در ما تقویت می کند.

 
وی انتقال روحیه رضایتمندی از طریق والدین به کودکان را از دیگر راه های رسیدن به رضایت مداری دانست و گفت: فرزندان آنچه می شوند که ما هستیم نه آنچه که ما آرزو داریم، بشوند.

 
حضرت معصومه (س) دارای مقام شفاعت کبری است

 
وی در پایان سخنانش گفت: حضرت معصومه (س) دارای مقام شفاعت کبری است و عده زیادی بودند که گره های سخت زندگی شان به دست ایشان باز شده است. این بانوی بزرگ اسلام الگوی کاملی برای دختران و زنان ما محسوب می شوند.

 
در ادامه این نشست حجت الاسلام تراشیون با اشاره به ارزشمندی دختران در دین اسلام گفت: دختران در نگاه دینی وجود ریحانه و ارزشمندی هستند که خداوند هم این ارزش گذاری را بین جنس دختر و پسر به وجود دختران داده است.

 
وی با اشاره به روایتی از پیامبر (ص) گفت: از پیامبر روایت شده است که از خوش یمنی زنان این است که فرزند اول شان دختر باشد. همچنین روزی یحی ابن زکریا یکی از یاران امام هادی (ع) نامه ای به امام نوشت و گفت : «همسرم باردار است. دعا کنید که فرزندم پسر باشد. اما امام در جواب نوشتند: بهتر است فرزندت دختر شود.» و وی صاحب دختر می شود. همچنین روایت شده پیامبر یکی از یاران خود را می بینند که ناراحت است از او علت را جویا می شوند و وی می گوید سومین فرزندم به دنیا آمده و دختر است. پیامبر در جواب می گویند: دختر ریحانه است و روزی او را خدا می دهد و کسی که سه دختر دارد در بهشت جای دارد. ایشان در ادامه می گویند کسانی که دارای دو دختر و یک دختر هستند هم به بهشت می روند.

 
تراشیون با اشاره به اینکه در روایات جنس زن و دختر مبارک دانسته شده، گفت: دختران باید تربیت ویژه ای داشته باشند و نقش مادر هم در این زمینه بی بدیل است زیرا کودک تا هفت سال اول زندگی اگر ۱۲ ساعت در روز بیدار باشد، بیش از ۳۰۱۶۰ ساعت با مادر همراه است و این ساعت بیشتر از همه ساعت هایی است که انسان تحصیل می کند. بنابراین اگر مادر مشکل داشته باشد بر نسل هم تاثیر می گذارد.

 
تربیت نیاز به دانش و مهارت دارد

 
وی ادامه داد: تربیت نیاز به دانش و مهارت دارد اما متاسفانه ما تربیت کردن را نیاموخته ایم و بلد نیستیم که فرزندان خود را چگونه تربیت کنیم.

 
این کارشناس با اشاره به اهمیت سلامت جنسی در دختران گفت: در این حوزه دو رویکرد غربی و اسلامی وجود دارد که ما آنها را مطرح می کنیم.در رویکرد غربی عقیده بر این است که باید مسائل جنسی به فرزندان از ابتدا و دوران کودکی آموزش داده شود. این کار منجر به بلوغ جنسی زودرس می شود در حالیکه هنوز کودک به بلوغ فکری نرسیده است. در این رویکرد مطالبی به کودکان آموزش داده می شود که قدرت هضم و نگهداری آنها را ندارند و بیشتر کنجکاو می شوند.

 
وی اضافه کرد: امروز در آمریکا ۹۰ درصد از دختران و پسران قبل از ۱۸ سالگی تجربه رابطه غیر اخلاقی را داشته اند. دنیای غرب به جایی رسیده است که نتوانسته جلوی مشکلاتش را بگیرد. یکی از جامعه شناسان انگلیسی می گوید: اضمحلال در غرب به حدی رسیده است که باید مانند زنبور عسل زندگی کرد. زیرا در کندوی زنبور عسل یک ملکه مادر، چند زنبور نر و قریب به اتفاق زنبور کارگر وجود دارند که جنسیت نر و ماده ندارند. به عقیده این جامعه شناس باید تعداد کمی زن و مرد را نگه داشت و جنسیت مابقی افراد جامعه را از بین برد!

 
راهکار اسلام در تربیت جنسی فرزندان

 
تراشیون با اشاره به نظام تربیت دینی و اسلامی گفت: والدین باید در تربیت فرزندان مسئولیت پذیر باشند و برای این مساله چهار راهکار وجود دارد. اول اینکه در تربیت اسلامی نباید فرزندان در مکانی تنها باشند زیرا بعد از ۳ و ۴ سالگی کنجکاوی کودکان بیشتر می شود. دوم اینکه اگر ما برای کودکان برنامه نداشته باشیم کودکان برای خود برنامه ریزی می کنند. در تربیت اسلامی برای هر دوره ای از زندگی کودکان، کاری تعریف شده است.

 
وی در ادامه افزود: سوم: محیط هایی که کودکان به آنجا رفت و آمد می کنند باید سالم باشند و در انتخاب دوستان فرزندان باید دقت شود. بچه ها نباید با هر شخصی ارتباط برقرار کنند زیرا گاهی نقش دوست از والدین بیشتر می شود. مساله چهارم توجه والدین به رسانه ها است. یکی از ظلم های بزرگ در تربیت جنسی فرزندان ورود ماهواره به خانه است زیرا ماهواره ها ارتباط میان دختران و پسران را طبیعی جلوه می دهد. هنگامی که این نوع دوستی از طریق ماهواره ترویج می شود مشکلات هم بوجود می آید.

 
وی در پایان سخنانش گفت: تضمین سلامت جنسی در تربیت دینی و آموزهای اسلامی، مترقی و دقیق و بی بدیل است.
کد مطلب : 211258