توصيه به ديگران
۰
شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۰
تاکید جهانگیری بر افزایش سرعت اینترنت
معاون اول رئیس جمهور گفت: اعتقاد دولت این است که تا زمانی که شبکه‌های اجتماعی عملا موجب زیان اخلاقی و فرهنگی نباشند نباید دسترسی به آنها را محدود کرد و این رویه در دولت ادامه خواهد داشت.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، معاون اول رئیس جمهور گفت: اعتقاد دولت این است که تا زمانی که شبکه‌های اجتماعی عملا موجب زیان اخلاقی و فرهنگی نباشند نباید دسترسی به آنها را محدود کرد و این رویه در دولت ادامه خواهد داشت.

اسحاق جهانگیری در رویداد هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات اظهارداشت: هم‌اکنون عصر اطلاعات عصر دانایی، جابجایی ثروت و قدرت و کاهش فاصله‌ها است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: ورود به این عصر نیازمند انقلابی است که در حوزه ICT رخ داده است، اگر در گذشته انقلاب صنعتی جهان را دگرگون کرد امروز انقلاب اطلاعات باعث دگرگونی جهان شده است.

وی ادامه داد: امروز اقتصاد، اشتغال، سیاست، مدیریت، دانش، هنر، زبان، فرهنگ، باورها، آداب و حتی زندگی روزمره بشر تحت تاثیر این پدیده جدید قرار گرفته است.

جهانگیری تصریح کرد: در برابر این پدیده فراگیر و پر دامنه نه می‌توان و نه باید منفعل یا بسته بود و باید قدرت انتخاب داشت و به موقع برای ظرفیت‌های مادی و معنوی و توسعه ICT بهره گرفت.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: ICT مانند هر فناوری جدیدی برای هر جامعه فرصت و البته تهدید بوجود می‌آورد بسته به اینکه از کدام زاویه به آن نگاه کنیم و از کدام در به آن وارد شویم و برای خود فرصت یا تهدید خلق کنیم.

وی ادامه داد: متاسفم که در فضایی که باید بیشترین بهره‌ها را از این فناوری برای تحول در اقتصاد، کارآفرینی، اصلاح بروکراسی، سالم سازی جریان آزاد اطلاعات و تقویت شبکه‌های اجتماعی و نظایر آن بهره ببریم عده‌ای دامنه آن را محدود می‌بینند و گمان می‌کنند می‌توانند با بستن و تنگ‌کردن فضای مجازی شهروندان، در را به روی دنیای جدیدی ببندند.

وی تصریح کرد: به صراحت اعلام می‌کنم دولت تدبیر و امید دنیای جدید ICT، فضای مجازی و اینترنت را نشانه‌های تحول در جهان کنونی می‌داند و نه صرفاً عوامل تهدید.

جهانگیری گفت: وقتی ما توسعه ایرانی اسلامی و رفاه مردم کشور را هدف‌گذاری کردیم به هیچ عنوان نمی‌توانیم چشم روی گسترش اهداف ارتباطی ببندیم.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می‌دهد تنها هدف‌گذاری دولت و برنامه‌ریزی صحیح در زمینه ICT است که می‌تواند کشور را در تمام مسیرها ارتقاء دهد در دنیای کنونی برای اصلاح هر امری و کوتاه کردن هر مسیری از نظام اداری و رفع نواقص بروکراسی تا گسترش خدمات تامین اجتماعی و حتی مبارزه هوشمند با فساد در زمینه‌های علمی و فرهنگی باید از قابلیت‌های فناوری‌های جدید از جمله اینترنت استفاده کرد.

جهانگیری تصریح کرد: توسعه‌ها در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ارتباط عمیقی با توسعه ICT دارد.اینترنت به واقع پیشران توسعه کشور است اما برای اینکه فناوری نوین ارتباطی بتواند نقش موثر خود را در توسعه کشور ایفا کند نیاز به اندیشه و درک علمی برنامه‌ریزی جامع و عزم جدی و همگانی است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: این موضوع منحصر به فناوری و محدود به وزارت ICT و صرفاً بر دوش دولت نیست و ابعاد مختلف آن نسبت تعامل دولت با نهادهای مدنی و بخش خصوصی باید نسبت به مسئولیت‌های نظام بیش از پیش شود و از پتانسیل این نهادها در این زمینه استفاده شود.

وی گفت: سازمانها باید به نقش‌های جدید ICT در مواجهه با مسائل پیش روی جامعه واقع شوند و تلاش کنند به همگام با وزارت ICT در توسعه زیرساختهای فناوری‌های جدید در ایجاد ظرفیت‌های جدید بکوشند.

جهانگیری گفت: توسعه دولت الکترونیکی ارتقاء شاخص‌های بین‌المللی به عنوان اهداف برنامه پنجم توسعه، توسعه اشتغال و کارآفرینی، توسعه شبکه مدارک، توسعه شبکه علمی کشور و شبکه سلامت از برنامه‌هایی است که لازم است با سرعت بیشتری پیگیری شوند.

وی گفت: در دولت یازدهم مصمم هستیم این حوزه‌ها را با شتاب بیشتری پیش ببریم.

مبارزه با فساد اقتصادی و اجتماعی در صدر برنامه‌های دولت است، دولت مصمم به مبارزه با فساد است که شفافیت نظارت و اصلاح ساختارهای اداری و مالی از ابزارهای آن است.

معاون اول رئیس جمهور یادآور شد: فساد امروز چهره سیستمی به خود گرفته است و با توسل به شیوه‌های پنهان‌کاری و استفاده از رانت و امتیازات ویژه انجام می‌گیرد و پیشگیری و مقابله با آن باید با به صورت سیستمی صورت گیرد.

جهانگیری اضافه کرد: ICT و سامانه‌های اطلاع‌رسانی که در بستر تحقق دولت الکترونیک بوجود می‌آیند مبارزه با فساد سازمان‌یافته را تسهیل می‌کنند.

وی گفت: توسعه دولت الکترونیک، علاوه بر خدمت‌رسانی دولت به مردم، دسترسی به حق شهروندی را آزاد می‌کند و سبب ایجاد شفافیت و امکان نظارت همگانی بر حذف زمینه‌های رانت و ارتشاء می‌شود.

وی گفت: تاکنون دولت یازدهم پورتال ارزی، فاز اول سامانه گمرکی و طرح جامع مالیاتی را راه‌اندازی کرده که این طرح‌ها میزان انحراف، سوء استفاده از ارتباطات خلاف را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: دولت به ظرفیت‌های جدید ICT در حوزه‌های کشور از جمله مسائل جدی از جمله بحران اشتغال، بحران زیست محیطی و اقلیمی با اولویت ورود پیدا خواهد کرد.

وی گفت: خوشحالم مسئله مهم زبان فارسی در فضای مجازی مورد توجه این همایش قرار گرفته است که قابلیت‌های فراوانی دارد. این روزها به مدد فضای مجازی، سطح دسترسی به اطلاعات و دانش بسیار افزایش یافته و باعث شده اخبار، اطلاعات و دانش آسانتر در اختیار افکار عمومی قرار بگیرد.

جهانگیری گفت: خوشبختانه در دولت یازدهم فیلترینگ ضابطه‌مند شده و از مسدود کردن بی‌دلیل سایتها جلوگیری شده است، البته هنوز از اقدامات انجام شده راضی نیستیم.

وی گفت: چنانکه رئیس جمهور نیز سرعت اینترنت، پهنای باند و ضوابط موجود را عقب‌تر از نیاز جامعه می‌داند، دولت بر این اعتقاد است که این شبکه‌ها تا وقتی که عملاً موجب زیان اخلاقی و فرهنگی نباشند نباید به محدودیت آنها دست زد و این رویکرد در ادامه کار دولت یازدهم ادامه خواهد داشت.

جهانگیری گفت: تلاش می‌کنیم با تدوین قوانین و مقررات لازم را به جای سلیقه‌ها بنشانیم و با تلاش برای کاهش آسیب‌ها و مخاطرات،‌جنبه‌های مثبت شبکه‌های اجتماعی را تقویت کنیم و از فناوری نهایت استفاده را ببریم.

معاون اول رئیس جمهور گفت: ما همواره دغدغه دینی داشته‌ایم و معتقدیم این دغدغه‌ها تنها خواست ما نیست. مؤمنین و مسلمانان در تمام جهان به این موضوعات حساسند و برای این حساسیت قوانین تدوین کرده‌اند، با تدبیر این قوانین حساسیت‌های واقعی را در مسیر توسعه لحاظ کرده و می‌کنیم.

وی گفت: تسهیل دسترسی به اینترنت و افزایش پهنای باند، بهبود سرعت اینترنت جزء الزامات توسعه کشور و برای کاهش مشکلات شهر نشینی پیشنهاد می‌شود، ما اکنون از مشکلات شهری و آلودگی هوا رنج می‌بریم پس چرا از امکاناتی استفاده نکنیم که نیاز به حضور فیزیکی مردم را کاهش دهد.

وی ادامه داد: یکی از دلایل حضور فیزیکی مردم این است که سازمان از نظر الکترونیکی مجهز نشده‌اند و دلیل دیگر این است که ضریب نفوذ اینترنت در ایران بالا نبوده است.

وی گفت: علاوه بر این آنهایی هم که در کشور اینترنت دارند مطمئن نیستند که کارشان با اینترنت راه بیفتد بنابراین باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که شهروندان احساس کنند نیاز به مراجعه حضوری ندارند و می‌توانند امور خود را اینترنتی دنبال کنند. حتی اگر نیاز به توضیح شفاهی باشد ابزارهای صوتی و تصویری مربوطه وجود دارد به شرطی که سرعت اینترنت مناسب باشد.

جهانگیری اضافه کرد: از وزارت ICT می‌خواهم شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که تا پایان دولت یازدهم جهش خوبی را در زمینه استفاده از اینترنت داشته باشیم.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: باید به سمتی برویم که استفاده از اینترنت زندگی را آسانتر کند، این امر شدنی است و تجربه جهانی نشان می‌دهد با استفاده از قابلیت‌های اینترنت می‌توان بسیاری از موانع را از سر راه برداشت و کیفیت زندگی مردم را بهبود داد، این هدفی است که دولت یازدهم دنبال می‌کند.

وی با ذکر مثالی در این باره گفت: هم‌اکنون اینترنت باعث توسعه تجارت الکترونیک در دنیا شده است، تجارت الکترونیک به دلیل اثرگذاری بر روند تبادل اطلاعات سبب کاهش هزینه مبادله و کاهش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی شده و رشد اقتصادی و اشتغال کشورها را به دنبال داشته است. تجارت الکترونیکی به فعالان اقتصادی اجازه داده تا با بهره‌گیری از فرصتهای الکترونیکی بر فجازی مجازی تعامل بیشتری با جهان داشته باشند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: به این ترتیب استفاده از اینترنت و فناوری‌های جدید اطلاعاتی و ارتباطی مستلزم ایجاد و تقویت زیرساختهای جدید است.

وی گفت: در حال حاضر بحث نسل ۳ و ۴ تلفن همراه مطرح است و پیوستن همراه اول و ایرانسل به ارائه دهندگان نسل ۳ و ۴ موبایل گام مهمی برای هدف‌های ویژه دولت است.

وی گفت: در عین حال همه نهادها و دستگاه‌های دولتی باید به حساسیت‌های فرهنگی و ارزش‌های دینی، ملی و اخلاقی برای کاربرد صحیح این فناوری عمل کنند. دولت قانون انتشار دسترسی آزاد اطلاعات که مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۸۵ است را به عنوان حق قانونی شهروندان به اجرا در خواهد آورد.

جهانگیری خاطرنشان کرد: اطمینان می‌دهم استفاده صحیح و بموقع از فرصتهای جدید، تهدیدها و نگرانی‌ها از ارزش‌های دینی و اخلاقی را کم خواهد کرد.
کد مطلب : 91557