توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۵
ایجاد کارآفرینی و اشتغال پایدار برای جویندگان شغل در صنایع آشپزی
با آغاز برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی سرآشپز طلایی در کشور و فارغ التحصیلی هنرجویان در نخستین دوره آن، امکان کارآفرینی برای زنان و مردان برای اشتغال در صنعت آشپزی فراهم شد.
Share/Save/Bookmark

به گزارش عصر امروز، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین همایش اعطای مدرک سرآشپز طلایی به ۱۵۹ هنرجوی مرد و زن دوره‌های تخصصی این صنعت که برای نخستین بار پس از ثبت اختراع در ایران، در حضور مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجلس شورای اسلامی و اتاق بازرگانی، صنعت و معدن و کشاورزی ایران به آن ها اعطا شد؛ با تقدیر از تفکر توسعه ایده های کارآفرینی که نقش حایز اهمیتی در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری دارد، افزود: یک کارآفرین موفق و خلاق، همیشه نیاز جامعه را درک می‌کند و از زاویه جدید موضوعات مختلف را می‌بیند، به‌طوری‌که شاید از مسائل در ظاهر کم ‌ارزش نیز، تولید ثروت کند.

پروین داداندیش افزود: با توجه به این که زنان زیادی به هنر آشپزی علاقه مند هستند، باید پروتکل‌های جدیدی در زمینه فناوری و دانش جدید به‌ویژه برای آشپزی تعریف شود تا نگاه‌ها تغییر کرده و کارآفرینی و اشتغال زایی های درآمدزایی برای همگان، به ویژه زنانی که بسیاری از آن ها سرپرست خانوارهای خود نیز هستند، در جامعه گسترش یابد.

وی با اشاره به این که در سال ۲۰۰۵ در اروپا موجی به نام "مراکز شتاب‌دهنده " به‌وجود آمد که در سال ۲۰۱۴ نیز به ایران رسید و نمونه اخیر آن کارآفرینی بانوانی است که با استفاده از فناوری های نوین مانند اینترنت به دنبال فرصت های شغلی تازه هستند و غذاهای خانگی زنان سرپرست خانوار را به متقاضیان آن از طریق سفارش های اینترنتی ارسال می کنند، افزود: این مراکز به دارندگان ایده‌های جدید، چگونگی کسب درآمد و راه‌اندازی کسب‌وکار را می‌آموزد؛ بنابراین باید نگاه ما نیز از استخدام دولتی به سمت کارآفرینی گردش کند. البته باید در این راستا، کارگروهی درست را نیز یاد بگیریم.

متقاعد شدن سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در صورت ارائه ایده های جدید

در ادامه، عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران نیز با بیان اینکه ثروت، هیچ‌وقت به‌دنبال ایده نمی‌رود، اظهار داشت: همیشه ایده‌های خوب، جذب ثروت می‌کنند؛ بنابراین برای متقاعد کردن سرمایه‌گذاران، باید ایده‌هایی خوب و ناب داشت.

فاطمه مقیمی، سرمایه ۵۰ درصدی انسانی در جامعه را بسیار مهم تلقی کرد و ادامه داد: تفکیک زن و مرد باید بر اساس شایسته‌سالاری باشد؛ بنابراین دیگر زمان تفکیک جنسیتی تمام شده است و این موضوع می‌تواند در زمینه هنر آشپزی و تولید ایده‌های جدید در حوزه های کشاورزی و صنایع جانبی آن نیز بسیار نمود پیدا کند.

ثبت بیشترین آمار صادرات زعفران، پسته و فرش به نام زنان

بخش دیگری از این همایش به سخنرانی سهیلا جلودارزاده، نماینده مردم تهران در مجلس اختصاص داشت که بزرگ‌ترین معضل زنان کشور به‌ویژه سرپرستان خانواده را مشکل بیکاری آن ها دانست.

وی با بیان این که زنان در توسعه پایدار نقشی تعیین کننده دارند و هنوز در عرصه تولید محصولاتی مانند زعفران، پسته و فرش بیشترین آمار صادرات به نام زنان ثبت می‌شود، تاکید کرد: هنر آشپزی یکی از حوزه‌های با پتانسیل بالا در کارآفرینی است که می‌تواند همچون یک صنعت غذایی کارآفرین و جذاب، در تولید ثروت و کسب درآمد بانوان ایران زمین بسیار مؤثر باشد.

ثریا شارقی، مشاور استاندار و مدیرکل زنان و خانواده استانداری تهران نیز در ادامه این همایش با تایید آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری برای زنان کشور گفت: این آسیب‌ها نباید موجب فراموشی لزوم حضور زنان در عرصه کارآفرینی و استقلال مالی آن ها باشد. استقلالی که می تواند ضمن کمک به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده مقام معظم رهبری، به کاهش مخاطرات اجتماعی بیکاری زنان به ویژه سرپرستان خانوار بیانجامد.

شارقی، با بیان این که هم اکنون آسیب‌پذیری مردان در جامعه نسبت به گذشته بیشتر شده و همین موضوع، اهمیت آماده بودن زنان خانواده برای پر کردن چنین خلأیی را ضروری جلوه می‌دهد، تاکید کرد: بنابراین باید آموزش‌های لازم جهت کارآفرینی برای زنان فراهم باشد که یکی از همین آموزش‌ها، آموزش اصولی و تخصصی هنر آشپزی در آموزشگاه های معتبر بر اساس استانداردهای روز است.

کد مطلب : 174539