توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۰
ورود وزارت اطلاعات به پرونده بابک زنجانی
سال گذشته وقتی بابک زنجانی در فهرست تحریمی های آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت، کسی فکرش را نمی کرد که مدتی بعد ثروت افسانه ای و سرمایه گذاری های مالک سورینت راه آهن، سوژه اصلی رسانه ها شود .
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز کمیته نفت و گاز کمیسیون انرژی، با بابک زنجانی تاکنون چند جلسه جدی داشته است و برخلاف این صحبت‌هایی که در بسیاری از رسانه‌ها در مورد تحریم بانک مرکزی و موجه بودن توضیحات زنجانی گفته می‌شود، حرف‌ها و ناگفته‌ها و اسناد مهم دیگری وجود دارد که پرده‌برداری از آنها نشان می‌دهد، موضوع فروش نفت توسط بابک زنجانی به همین سادگی‌ها نبوده است.

سال گذشته وقتی بابک زنجانی در فهرست تحریمی های آمریکا و اتحادیه اروپا قرار گرفت، کسی فکرش را نمی کرد که مدتی بعد ثروت افسانه ای و سرمایه گذاری های مالک سورینت راه آهن، سوژه اصلی رسانه ها شود .

اختلاف بر سر تقلب بابک زنجانی است
در همین زمینه علی مروی، نایب رییس اول کمیسیون انرژی می گوید: «در رابطه با نفت با بابک زنجانی جلسه داشتیم و این جلسات هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده است. اصل موضوع این است که بابک زنجانی که مورد تایید دستگاه های مختلف بوده است محموله های نفت را خریداری می کند یعنی نفت به ایشان فروخته می شد تا وی این نفت را در خارج به فروش برساند و پولش را به ایران بازگرداند.»

آنطور که مروی تعریف می کند، «زنجانی قسمتی از این محموله را می فروشد و پولش را نیز برمی گرداند. باقیمانده محموله را که می فروشد بانکی را که وی پول نفت را به آن واریز می کرده مورد شناسایی می شود، سوئیفت بانک قطع شده و درنتیجه وی نمی تواند پول را به داخل ایران منتقل کند. اختلاف مجلس با وی بر سر این موضوع است . یک مقداری از نفت هم در نزد وی می ماند که او این میزان نفت باقی مانده را به وزارت نفت بازمی گرداند.»

نایب رییس اول کمیسیون انرژی تصریح می کند: «الان اختلاف بر سر تقلب کردن یا نکردن بابک زنجانی است. عده ای معتقدند زنجانی پول را بر می گردانده است تا زمانی که بانک تحریم شد اما پس از تحریم بانک مربوطه دیگر نتوانست پول را برگرداند. در مقابل عده ای دیگر معتقدند زنجانی قادر به بازگرداندن پول های نفتی بوده است اما آگاهانه پول ها برنگردانده است یا برگردانده و درجای دیگری پول ها را هزینه و سرمایه گذاری کرده است.»

به بیان وی «کمیسیون انرژی این موارد را بررسی کرد و به نتایجی نیز رسید مبنی بر اینکه زنجانی تا زمانی که می توانسته است پول های نفتی را به خزانه بر می گردانده است اما از بعد از تحریم بانک مربوطه دیگر وی قادر به بازگرداندن پول ها نبوده است.»

اموالم را به نام دولت می کنم!
علی مروی، نایب رییس اول کمیسیون انرژِی می گوید: «زنجانی خودش گفته حاضر است در ازای پول باقیمانده دولت که در نزد بانک خارجی مسدود شده است املاک، زمین و خانه خود را به نام وزارت نفت سند بزند و اموال خود را به نام دولت کند. این نشان می دهد که زنجانی در این قضیه خود حسن نیت دارد.»

وقتی از نایب رییس اول کمیسیون انرژی در مورد احتمال ورود قوه قضاییه به ماجرا سوال می کنیم، می گوید: « وقتی زنجانی در ازای این پول ها ملک و املاک خود را به دولت واگذار می کند، دیگر نیازی نیست که پای پرونده به قوه قضاییه باز شود ولی اگر غیر از این باشد به قوه قضاییه هم کشیده می شود.»

سلطانی یکی از اعضای کمیته نفت و گاز است که پرونده کاری زنجانی را بررسی می کند. وی معتقد است تیمی مافیایی پشت سر زنجانی قرار دارد. «زنجانی در جلساتی که در کمیسیون برقرار شد دولت و وزارت نفت را هم بدهکار کرد و معتقدست که از خود گذشتگی کرده است.»

سلطانی تاکید می کند: «بانک مرکزی، بانک ها و دستگاه هایی که با زنجانی همکاری داشته اند، هنوز شفاف سازی نکرده اند و واقعیت ها رانگفتند اما آنچه مسلم است بحث ۱۳هزار میلیارد پول است و زنجانی فرار به جلو را انتخاب کرده است. وی صورت مسئله را پاک کرده است و به نوعی توپ را در زمین دولت انداخته اند. »

این عضو کمیته نفت و گاز از کشیده شدن پای وزرات اطلاعات به این پرونده خبر می دهد: «علیرغم اینکه خیلی ها تمایلی ندارند این پرونده پیگیری شود، وزارت اطلاعات و دفتر نظارتی بانک ها ادعای بابک زنجانی را استعلام کرده است و کمیته منتظر است تا جواب استعلام بیاید و کمیته به یک نتیجه نهایی برسد. »

رابطه زنجانی با مرتضوی در ۳موضع متفاوت!
سلطانی در گفتگو با افکارنیوز در مورد رابطه زنجانی و مرتضوی می گوید: «به باور من وی به دنبال آن بود تا با پول های نفتی برگردانده نشده، با شرکت شستا وارد مذاکره شده تا شرکت هایی خریداری شود. زنجانی حتی با مرتضوی قرارداد هم می بندد ولی در نهایت این قرارداد به مرحله اجرا در نمی آید. آنطور که اقایان می گویند نه پولی رد و بدل شده است و نه ملک و زمینی.»

موسوی نژاد، عضو کمیسیون انرژی نیز در مورد رابطه زنجانی و شستا تصریح می کند: «ارتباطاتی داشته اند ولی خود بابک زنجانی می گوید که قراردادش را با شستا و آقای مرتضوی لغو کرده است. در پرونده بابک زنجانی پای بسیاری از وزراتخانه ها و دستگاه ها در میان است که کمیته تشکیل شده باید آنها را تطبیق دهد که این مقداری زمان می برد.»

در مقابل آنطور که خود زنجانی اعتراف کرده است در رابطه او با مرتضوی ۴میلیارد دلار پول جابجا شده است. ظاهرا « بابک زنجانی در دوره‌ای مدعی شده بود باید راهکاری پیدا می‌کرد که در شرایط تحریم، پول حاصل از فروش نفت را به داخل کشور منتقل کند. به همین دلیل در دوره‌ای به دنبال یک شرکت خصوصی بوده است تا با پیشنهاد تامین اجتماعی مواجه می‌شود.

به همین دلیل قرار می‌شود که سازمان تامین اجتماعی واسطه شود. بابک زنجانی در روایت دومی که در تناقض با روایت اولش است، می‌گوید قرار شد ما پول را به حساب تامین اجتماعی واریز کنیم. به گفته زنجانی، چهار میلیارد دلار به حساب تامین اجتماعی ریخته می‌شود و قرار شد، تامین اجتماعی دو میلیارد دلار بدهد به وزارت نفت و دو میلیارد دلار هم زنجانی از شرکت‌های تامین اجتماعی خرید کند. حتی زنجانی در اینجا مدعی می‌شود چکی را از تامین اجتماعی گرفته است. اما از آن طرف تامین اجتماعی همه این سخنان را تکذیب می‌کند.» اینها را احمد سجادی در گفتگو با تجارت فردا بیان کرده است.

سلطانی در مورد اینکه زنجانی چگونه به این ثروت افسانه ای رسیده است اینگونه توضیح می دهد: «بحث جدی ما در حال حاضر نفت است. اما آدمی با این سن تحت هیچ شرایطی نمی تواند تا این اندازه ثروت داشته باشد. فردی که کارمند بانک بوده است امکان نداشته است به این درجه از ثروت برسد. به نظر من تیمی قوی تر پشت سر وی قرار دارد . کمیته به این موضوع زیاد نپرداخته است. بعد از شفاف سازی ها و رسیدن پرونده به صحن علنی مجلس بحث مصادره اموال و چگونگی برگرداندن آنها مشخص خواهد شد. »
مرجع : افکار نیوز
کد مطلب : 69750