توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۲
روایتی عجیب از امام رضا (ع) درباره کسی که گناه نمی‌کند
امام رضا(علیه السلام)می‌فرمایند: اگر دیدید کسی اهل نماز و روزه است، گناه نمی‌کند و کارهای خوب هم انجام می‌دهد، عجله نکن، گولش را نخور، ممکن است عُرضۀ گناه کردن نداشته باشد.
روایتی عجیب از امام رضا (ع) درباره کسی که گناه نمی‌کند
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز حضرت امام علی ‌بن موسی‌الرضا (علیه السلام) هشتمین امام شیعیان از سلاله پاک رسول خدا می‌باشند.

حضرت علی ابن موسی الرضا (علیه السلام) در یازدهم ذیقعدﺓ الحرام سال 148 هجری در مدینه منوره دیده به جهان گشودند. از قول مادر ایشان نقل شده است که: "هنگامی‌که به حضرتش حامله شدم به هیچ وجه ثقل حمل را در خود حس نمی‌کردم و وقتی به خواب می‌رفتم، صدای تسبیح و تمجید حق تعالی و ذکر "لااله‌الاالله" را از شکم خود می‌شنیدم.

نام، لقب و کنیه امام

نام مبارک ایشان علی و کنیه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترین لقب ایشان "رضا" به معنای "خشنودی" می‌باشد. حضرت رضا (علیه السلام) تا قبل از هجرت به مرو در مدینه زادگاهشان، ساکن بودند و در آنجا در جوار مدفن پاک رسول خدا و اجداد طاهرینشان به هدایت مردم و تبیین معارف دینی و سیره نبوی می‌پرداختند.

اوضاع سیاسی

مدت امامت امام رضا (علیه السلام) در حدود بیست سال بود ایشان در سن ۳۵ سالگی عهده‌دار مسئولیت امامت و رهبری شیعیان گردیدند و حیات ایشان مقارن بود با خلافت خلفای عباسی که سختی‌ها و رنج بسیاری را بر امام رواداشتند که می‌توان آن را به سه بخش جداگانه تقسیم کرد:

1- ده سال اول زعامت آن حضرت، که همزمان بود با زمامداری هارون.
2- پنج سال بعد از‌ آن که مقارن با خلافت امین بود.
3- پنج سال آخر امامت و زعامت آن بزرگوار که مصادف با خلافت مأمون و تسلط او بر قلمرو اسلامی آن روز بود.

حدیث عجیبی از امام رضا (علیه السلام)
 
امام رضا(علیه السلام) در کلامی شریف و البته طولانی از امام سجاد‌(علیه السلام) نقل می‌فرمایند: اگر دیدید کسی اهل نماز و روزه است، گناه نمی‌کند و کارهای خوب هم انجام می‌دهد، عجله نکن، گولش را نخور، ممکن است عُرضۀ گناه کردن نداشته باشد.
بعد می‌فرماید: اگر کسی عرضۀ گناه کردن داشت، اما گناه نمی‌کرد، آرام باش، فریب نخور، ممکن است گناهی را ترک می‌کند، اما مرتکب گناه دیگری می‌شود. زیرا شهوات مردم مختلف است؛ یکی شهوت مال دارد، اما شهوت جنسی ندارد، یکی شهوت جنسی دارد، اما حرام نمی‌خورد.

سپس می‌فرماید: اگر کسی هیچ گناهی نکرد، عجله نکن، گولش را نخور، ممکن است عقل درست و حسابی نداشته باشد. بعد می‌فرماید: اگر کسی عقل درست و حسابی هم داشت، فریب نخور، ببین آیا هوای نفسش مسلط بر عقلش است، یا عقلش مسلط بر هوای نفس است؟

حضرت در انتهای بحث مثال می‌زند و می‌فرماید: مانند کسی که حبّ‌مقام دارد، یک دفعه‌ای با یک هوس و هوای حبّ‌مقام، کلّ مراتب ایمانی قبلش را نابود می‌کند.

حدیث عجیبی است. امام علیه‌السّلام در ادامه می‌فرماید وقتی به چنین آدمی می‌گویی: «إتَّقِ الله»؛ از خدا بترس، ناراحت می‌شود. «اَخَذَتهُ العِزَّة»؛ به غرورش برمی‌خورد، می‌گوید «به من می‌گویی با تقوا باشم؟ تا حالا کسی از من گناه ندیده.» بعد امام(ع) می‌فرماید: اینها دیگر آدم هم نمی‌شوند و دچار لعن خداوند می‌شوند.( وسائل الشیعه، ج 8، ص 317)

نکاتی گوهربار از علی ابن موسی الرضا(علیه السلام)


1ـ سه ويژگى برجسته مومن

 
لايكـون المـومـن مـومنـا حتـى تكـون فيه ثلاث خصـال : 1ـ سنه من ربه . 
2ـ وسنه من نبيه. 
3ـ و سنه من وليه. 
فـاما السنه مـن ربه فكتمان سـره. و امـا السنه من نبيه فمـداراه الناس . و امـا السنه مـن وليه فـاصبـر فـى البـاسـاء و الضـراء.(1) 
مـومـن، مـومـن واقعى نيست, مگـر آن كه سه خصلت در او بـاشــد: 
سنتـى از پـروردگـارش و سنتـى از پيـامبـرش و سنتـى از امـامـش. 
اما سنت پروردگارش , پـوشاندن راز خود است, اما سنت پيغمبرش , مدارا و نرم رفتارى با مردم است, اما سنت امامـش صبر كردن در زمان تنگدستـى و پريشان حالى است.
 
2ـ پـاداش نيكـى پنهانـى و سزاى افشـا كننـده بــدى

 
الـمستتر بـالـحسنه يـعـدل سبعين حسنه, و المذيع بالسيئه مخذول, و المستتر بالسيئه مغفور له.(2) 
پنهان كننده,كار نيك (پاداشش) برابر هفتاد حسنه است, و آشكار كننده كار بد سـر افكنـده است, و پنهان كننـده كـار بـد آمـرزيـده است.
 
3ـ نظافت
 
من اخلاق الانبياء التنظف.(3) 
از اخلاق پيـامبـران, نظافت و پـاكيزگــى است.
 
4ـ امين و اميـن نمـا
 
لـم يخنك الاميـن و لكـن ائتمنت الخــائن.(4) 
امين به تو خيانت نكرده(و نمى كند) و ليكن (تو) خائن را امين تصور نموده اى.
 
5 ـ مقام برادر بزرگتر
 
الاخ الاكبر بمزله الاب.(5) 
برادر بزرگتر به منزله پدر است.
 
6ـ دوست ودشمن هر كس
 
صديق كل امرء عقله و عدوه جهله.(6) 
دوست هركس عقل او, و دشمنش جهل اوست.
 
7ـ دوستى با مردم
 
التودد الى الناس نصف العقل.(7) 
دوستى با مردم, نيمى از عقل است.
 
8ـ بدى قيل و قال
 
ان الله يبغض القيل والقـال واضـاعه المـال و كثـره السـوال.(8) 
به درستى كه خداوند,داد وفرياد وتلف كردن مال و پرخواهشى را دوشمن مى دارد.

1 ـ اصـول كـافـى, ج 3,ص 339 و تحف العقـــول, ص 442. 
2 ـ اصول كافى,ج 4,ص 160. 
3 ـ تحف العقول, ص 442. 
4 ـ همان, ص 442. 
5 ـ همان, ص 442. 
6 ـ همان, ص 443. 
7 ـ همان, ص 443. 
8 ـ همان,ص 443.
کد مطلب : 92052