توصيه به ديگران
۱
شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۸
یادداشت وارده/
چگونگی تقابل برجامی ایران با ترامپ
برجامی که فرجامی برای دولت و ملت نداشته است امروز بقاء و یا انقراض آن دست کشوری افتاده است که بارها این انقلاب از او زخم های کاری خورده است هر چند آقای ترامپ این روزها وعده به نابودی برجام می دهد در آن دوران رهبر انقلاب اسلامی فرموده بودن به این مذاکرات خوش بین نیستند.
چگونگی تقابل برجامی ایران با ترامپ
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز چندی است که در محافل سیاسی جهان استکبار بحث هایی در خصوص موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران و تقابل آن با دنیا بخصوص زورگویی های آمریکا انجام می شود، آمریکایی که در چندین سال گذشته بعنوان یک قدرت سیاسی و اقتصادی در تصمیم گیری های کلان دنیا حضور دارد و تاثیر بسزایی در نوع حکومت ها ایفا می کند.

موضوع اخیر که در دولت تدبیر و امید رونق گرفت تعامل و رفتاری نرم با دنیا بود که نتیجه آن در پروژه ای بنام برجام ختم شد که پس از جلسات متعدد در کشورهای مختلف در معاهده ای بین کشورهای قدرتمند جهان تحت عنوان 1+5 منعقد گردید که با بدعهدی آمریکا روبرو شد، آمریکایی که یک طرف این معاهده بود و حالا با آنکه آن را امضاء کرده اند با تغییر در ریاست جمهوری کشورشان اقدام به ابطال آن می نمایند.

در سوی دیگر کشور جمهوری اسلامی ایران که با انجام انقلاب اسلامی در سال 57 و گذراندن 8سال جنگ تحمیلی و مشکلات بعداز آن که تجربه ها و روزهای بسیار سختی را متحمل شده است و انواع تهدید و تحریم های گوناگون را تحربه کرده بگونه ای که این تحریم و تهدید ها را به فرصتی برای توانمندسازی در برابر زورگویان و استکبار جهانی به رهبری آمریکا و اسرائیل ساخته است در این برهه از تاریخ انقلاب اسلامی با موضوعی بنام برجام در تقابل با دنیا روبرو شده است.

شاید برخی مسئولان فعلی کشور شناختی از ماهیت انقلاب اسلامی ایران ندارند و یا به دلیل روزمرگی آن را فراموش کرده اند که هدف اصلی و منظور از انقلاب چه بوده است؟

انقلاب اسلامي, انقلابي است در بستر اسلام و مكتب تشيع, و اساس آن بعثت و عاشورا و ظهور منجي است كه عليه همه حاكميت غرب قيام كرد و خواستار قدرت در جهت برقراري معنويت و عدالت در جامعه است و استقلال و آزادي را در پرتو اسلام و شريعت و احكام اسلامي معنا مي بخشد، انقلابي است كاملا اسلامي و به دور از هرگونه شائبه هاي بهره گيري از غرب و غربيان و فرهنگ مدرنيته و پس از آن، آري، انقلاب اسلامي ملت ايران انقلابي ديني است نه «انقلاب ايران» و «انقلاب 57»؛ در جهت اهداف اسلامي الهي است نه در جهت اهداف مدرنيته؛ و از نظر رهبران آن هيچ تضادي بين مفاهيم «انقلاب» و «اسلام» وجود ندارد و اسلام اصل ثابتي است كه انقلاب و حكومت برآمده و برخاسته از آن است، امري كه فهمش براي آنهايي كه در فضاي ديني-اسلامي زندگي نكرده اند بسيار مشكل و حتي محال و براي ملت مسلمان ايران و فرهيختگان و نخبگان جامعه اسلامي كاملا واضح و آشكار است.

در يك كلمه انقلاب اسلامي، كوشش در عينيت بخشيدن به اسلام و احكام اسلامي در جامعه است، تلاشي در جهت تحقق ظهور منجي آخرالزمان با ارائه چهره اي از قدرت و حكومت، كه در آن معنويت و عدالت اصل اصيل و ركن اساسي سياست و حكومت است. آري، انقلاب اسلامي اراده معطوف به معنويت و عدالت در زير سايه احكام اسلامي است.

پس با این نگاه چرا برخی مسئولان برای تحقق شعائر خود دست یاری بسوی دشمن و دشمنان قسم خورده دراز کرده اند، مگر این چند کشور نبودند که 8 سال با کمک های مادی و حمایت های کورکورانه خود خون ملت ما را ریختند و پشت دشمن ایستادند، آمریکا همان آمریکاست و عوض نشده است بلکه هدایت و رهبری آن به فردی دیوانه سپرده شده است پس باید هشیارتر از سابق ایستادگی کرد.

برجامی که فرجامی برای دولت و ملت نداشته است امروز بقاء و یا انقراض آن دست کشوری افتاده است که بارها این انقلاب از او زخم های کاری خورده است هر چند آقای ترامپ این روزها وعده به نابودی برجام می دهد در آن دوران رهبر انقلاب اسلامی فرموده بودن به این مذاکرات خوش بین نیستند.

با این حال سازمانهای مختلف و تصمیم ساز دنیا همچون آژانس و حتی دولت ترامپ طی ماه‌های گذشته پای‌بندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید کرده، اما اولاً این کار را با اکراه انجام داده و دوماً پس از هر بار تأیید، اظهارات ایران‌هراسانه قبلی و تهدیدات ضدایرانی خود را تکرار نموده است. ادعای ترامپ که رسماً گفت ایران به توافق هسته‌ای پای‌بند نبوده است را می‌توان مرحله‌ای جدید نسبت به لفاظی‌های گذشته او علیه ایران تلقی کرد.

هرچند ترامپ قطعاً تلاش خواهد کرد تا این کناره‌گیری از توافق را به گردن ایران بیندازد. از جمله اقدامات ترامپ برای مقدمه‌چینی در این‌باره، دستور به مشاوران و دست‌یارانش برای یافتن (یا حتی ساختن) نشانه‌هایی از عدم تبعیت ایران از توافق، و از سوی دیگر فشار به هم‌پیمانان کاخ سفید در ۱+۵ جهت آماده کردن خود برای یکی از این دو مورد است: مذاکره مجدد با ایران یا خروج آمریکا از توافق هسته‌ای.

در هر حال باید مسئولان کشور خود را آماده کنند برای روزهای بعد از برجام و واکنش های در حد وحدود آن تا هم دنیا را به بد عهدی آمریکا و هم پیمانانشان بشناسانند و هم این آمریکایی را به انزوای جهانی بکشانند تا کشورها برای روابط با هم نیازی به کدخدا نداشته باشند و این هم یک فرصتی دیگر برای انقلاب اسلامی است تا هم جوانان دهه سوم وچهارم انقلاب دشمنان خود را به عینه بشناسند و بدانند که در برابر زوگویان باید ایستاد و به خود و توان داخلی و جوانان ایرانی متکی شد.

 رحیم رضاخانی
کد مطلب : 219341