توصيه به ديگران
۰
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۲۵
فرمانده ارتش اسرائیل: وقتی نصرالله حرفی می‌زند باید آن را جدی گرفت
فرمانده بخش شمالی ارتش اسرائیل، سرلشگر گرشون هکوهین که چند روز پیش این منصب را ترک گفت، در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: «فرماندهی منطقه‌ی شمالی در حال تلاشی شدید برای پیدا کردن تونل‌های زیرزمینی هستند و این یک مسئله‌ی مخفی نیست. اوری آگمون که یکی از دلاوران جنگ یوم الغفران [جنگ 1973 اعراب و اسرائیل] است و در شهرک رموت نفتالی ساکن است می‌گوید می‌شنود که آنها [حزب الله] مشغول حفر زمین هستند. فلذا ما مشغول جستجوییم. دشمن وقتی که تهدید می‌کند، مشخصا نصرالله وقتی تهدید می‌کند، باید به حرفش اعتماد کرد. وقتی که می‌گوید که آنها داخل الجلیل فعالیت خواهند کرد فلذا معلوم است که قدرت این کار را دارد و برای این باید آمادگی مناسبی داشت.»
Share/Save/Bookmark
 به گزارش عصرامروز ،رجانیوز به نقل از پایگاه خبری العهد نیوز نوشت؛ هکوهین در این مصاحبه و در جواب سؤالی دباره‌ی توانایی بازدارندگی ارتش در شمال [در مرز با لبنان] هم گفت: «بازدارندگی شباهتی به چیز دیگر ندارد. مثلا وقتی که در مورد وضعیت آب در دریاچه‌ی طبریّا صحبت می‌کنیم، آن را اندازه می‌گیریم و بررسی می‌کنیم و یک وضعیت قرمز هم تعیین می‌کنیم. سطح آب بالا می‌رود و پایین می‌آید. این یک مسئله‌ی کمّی است. اما بازدارندگی گرچه یک مسئله‌ی مادی شدیدا واضح است اما ممکن است تصمیماتی بر خلاف بازدارندگی اتخاذ شود.» [مثلا حزب الله ضد ارتش اسرائیل اقدام به عملیات کند.]
در بحث از عملکرد حزب الله و مشارکتش در نبردهای سوریه، ژنرال هکوهین ضمن تأکید بر اینکه «باید این را مد نظر داشت» ادامه داد: «من جزو کسانی هستم که بسیار به دشمن احترام می‌گذارند. به آنها احترام می‌گذارم. نه فقط به این دلیل که در کل باید به دشمن احترام گذاشت بلکه به این دلیل که آنان این قدرت را دارند که به صورت آگاهانه با نقاط ضعف خودشان روبرو شوند. آنها نقاط ضعفشان را خوب درک می‌کنند و آن را تبدیل به نقطه‌ی قوت می‌کنند. مثلا چیزی که حزب الله پیش از جنگ ۲۰۰۶ ضد ما به وجود آورده بود این بود که این گروه یک قدرت استراتژیک بود که نه سلاح هوایی داشت و نه ناوگان دریایی و نه زیردریایی ولی با این وجود یک تهدید استراتژیک بود. اگر امروز به آنچه در جهان عرب می‌گذرد نظری بیندازیم می‌بینیم که این مسئه خیلی شبیه وضع فعلی داعش است. ده هزار یا بیست هزار نفر با ماشین‌های معمولی تبدیل به تهدیدی برای ابرقدرتهای شده‌اند. به این دلیل که توانسته‌اند از قدرت‌هایی که در نقاط ضعفشان بوده استفاده کنند.»
کوهین در بخش بعدی مصاحبه‌اش به نکته‌ی دیگری هم تصریح کرد: «به صورت کلی، جنگ یک اتفاق خیلی انسانی است که نه باید فقط آن را با علم مکانیک فیزیکی سنجید. از اینجا بر‌می‌گردم به موضوع حزب الله: من بسیار بسیار به آنها احترام می‌گذارم. آنها یقینا در حال متراکم کردن تجربیات جنگی خود در سوریه هستند. تجربه و تخصصی که دارند در سوریه به دست میآوردند تجربه‌ای است در یک جنگ آشکار [کلاسیکI روی زمین در حد و اندازه‌ی چند تیپ، آن هم با حملاتی که در آن با آتش توپخانه هماهنگی وجود دارد و در آنها از تجهیزات زرهی استفاده می‌شود. از این جهت، آنها در نقطه‌ای کاملا متفاوت نسبت به هشت سال پیش [زمان جنگ ۳۳ روزه] قرار دارند.»
کد مطلب : 95167