توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۱۳
محبت پيامبر(ص) محبتی از جنس خدا به تمام مخلوقات
امشب شب مبعث شخصیتی است که خداوند متعال در سوره مبارکه انبياء سیمای وی را برای جهانیان با این فراز نمایان ساخته است وَما أَرسَلناكَ إِلّا رَحمَةً لِلعالَمينَ « ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم.»
محبت پيامبر(ص) محبتی از جنس خدا به تمام مخلوقات
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز امشب شب مبعث شخصیتی است که خداوند متعال در سوره مبارکه انبياء سیمای وی را برای جهانیان با این فراز نمایان ساخته است وَما أَرسَلناكَ إِلّا رَحمَةً لِلعالَمينَ « ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم.»

بنا بر این گزارش مطمئناً اگر پیامبر خوبی ها صلی الله و علیه و آله مهربان و دلسوز نبود؛ نمی توانست دل های سخت و سنگ مردمان آن روزگار را نرم کند. لذا باید پیامبر صلی الله و علیه و آله، مهربانی را از نسخه ها و سفارش های خداوند دریافت کرد. مهربانی ای که وظیفه رسالت ایشان به شمار می رفت و از جنس محبت خدا به تمام مخلوقات بود. برخی از آن سفارش ها اینچنین است: «فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَحْ (مائده/13) پس از آنان درگذر و چشم پوشى کن.»

مهربانى و اخلاق نيكوى پيامبر (صلی الله و علیه و آله) در حدى بود كه امام صادق (علیه السلام) فرمودند: روزى رسول خدا (صلی الله و علیه و آله) نماز ظهر را با جماعت‏ خواند، مردم بسيارى به ‏او اقتدا كردند، ولى آن حضرت بر خلاف معمول‏ دو ركعت آخر نماز را با سرعت تمام كردند آنها پس از نماز از پيامبر (صلی الله و علیه و آله) پرسيدند: «مگر چه شده؟ كه شما اين گونه نماز را بدون مستحبات به پايان بردند؟» پيامبر (صلی الله و علیه و آله) در پاسخ فرمودند:« اما سمعتم صراخ الصبى؛ آيا شما صداى گريه كودك رانشنيديد؟» معلوم شد كه كودكى در صف نمازگزاران‏ گريه مى‏ كرده، و كسى نبود كه او را آرام كند، صداى گريه او دل‏ مهربان و رئوف پيامبر (صلی الله و علیه و آله) را به درد آورد، از اين رو نماز را با شتاب‏ تمام كرد، تا كودك را از آن وضع بيرون آورده، و نوازش نمايند.
پیامبر اسلام(صلی الله و علیه و آله) آن قدر به مردم دلسوز بود و در صدد هدایت آن‌ها بود که قرآن آن را این گونه بیان می‌فرماید: «فَلَعَلَّکَ باخِعٌ نَفْسَکَ عَلى آثارِهِمْ إِنْ لَمْ یُؤْمِنُوا بِهذَا الْحَدِیثِ أَسَفاً»، شاید جان خود را به دنبال آنان، آن گاه که به رسالت تو ایمان نیاوردند از دست بدهی.
 
این نشان از سعی و تلاش پیامبر اسلام (صلی الله و علیه و آله) در هدایت امت دارد تا جایی که خود را در پرتگاه هلاکت و نابودی قرار می‌دهد تا مردم را هدایت کند.رحمت و رأفت از صفات خداوند است، رسول خدا(صلی الله و علیه و آله) مظهر این صفات الهی است وقتی که پیامبر از مردم زکات می‌گیرد، خداوند به پیامبر(صلی الله و علیه و آله) می‌فرماید: «وَصَلِّ عَلَیْهِمْ إِنَّ صَلاتَکَ سَکَنٌ لَهُمْ»، ای پیامبر(صلی الله و علیه و آله) برای آن‌ها دعا کن، زیرا تو برای آن‌ها آرامشی.
 
به همین جهت خود پیامبر(صلی الله و علیه و آله) می‌فرماید: «حیوتی خیرة لکم ولی نی خیر لکم»، زندگی من برای شما خیر است مرگ من هم برای شما خیر است.

صلی الله علیک یا رسول الله یا خاتم النبین
کد مطلب : 198093