توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۳
پرده برداری استراتژی "زنونابین دولت اعتدال" توسط روحانی در سمنان!
حسن روحانی چندی پیش در سفری به سمنان در سخنانی به طنز به یک واژه جالب اشاره کرد بنام "زنونابین" که در زمان بیان آن همه حاضران در دیدار با روحانی به آن خندیدند اما برای بسیاری از ناظران در سایه این واژه می شد مفهومی فراتر اما با همین مضمون را بنام "مدیریت استرس افکار عمومی" که اینروزها کاربرد زیادی یافته است را دید .
پرده برداری استراتژی "زنونابین دولت اعتدال" توسط روحانی در سمنان!
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز حسن روحانی چندی پیش در سفری به سمنان در سخنانی به طنز به یک واژه جالب اشاره کرد بنام "زنونابین" که در زمان بیان آن همه حاضران در دیدار با روحانی به آن خندیدند اما برای بسیاری از ناظران و از جمله این قلم در سایه این واژه می شد مفهومی فراتر اما با همین مضمون را بنام "مدیریت استرس افکار عمومی" که اینروزها کاربرد زیادی یافته است را دید .

"زن و نان" که پایه خانواده ایرانی و ادامه حیات اوست در دولت های همفکر دولت اعتدال تاکنون به انحاء مختلف مورد هجوم گرفته است. ایرانیان امروز معیشت و سفره و حیاتشان در میان سوء مدیریت های دولت مردان گذشته و حال و با اهداف سیاسی خاص در چالش و فراز و نشیب قرار گرفته است و هر قدر به میزان سوء رفتارهای عملکرد دولتمردان اضافه شود بر عمق بهره برداری از این استراتژی افزوده خواهد شد اما هیچکدام از دولت های سازندگی و اصلاحات به اندازه دولت روحانی از مدیران جنگ روانی و اساتید استرس پراکنی بهره نبرده بودند. 

همه انانی که سنشان اقتضای درک دوران دولت های سازندگی و اصلاحات را دارد بیاد دارند که در ایندو دولت اشخاص منتفد و اتاق فکرهایی مانند مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری هدایت و مطالعه روند تعامل با دنیا! البته با مفاهیمی نئولیبرالی که خود در دانشگاههای اروپا و آمریکا خوانده و مدرک آنرا گرفته بودند وضعیت معیشت و اقتصاد را بجایی رساندند که تورم و شورش های سیاسی – اجتماعی در گوشه و کنار کشور بروز کرد. در آن زمان هم بنوعی مدیریت استرس البته با پوشش بیشتر و در سایه مفاهیمی چون جامعه مدنی و گفتگوی تمدنها و... وجود داشت لاکن امروز این جریان چهره خود را بیشتر نشان داده است به این دلیل که می داند با وجود رحم اجاره ای بنام دولت اعتدال که حکایت از فقدان وجود بدنه اجتماعی اصلاحات در بین مردم دارد در صورتی که  وضعیت معیشت و سفره های کوچک شده مردم و بروز برخی ناهنجاریهای اجتماعی در برخی نقاط ادامه پیدا کند باعث خواهد شد تا با توجه به نزدیکی انتخابات چند گانه، روند واگذاری پلکانی مراکز قدرت همچون اوایل دهه 80 یکبار دیگر تکرار گردد.

با این تفاوت که در آن دوره، اقتصاد توانسته بود حد تحمل مردم را در سطح بالایی نگه دارد و هرکسی می توانست بین فعال بودن در سیاست و اقتصاد یکی را انتخاب کنند آنکه تاجر مسلک بود و تجارت را دوست داشت سر در گریبان بازار می برد و ضمن انتخاب تجارت داخلی یا خارجی برای زمینه های فعالیت خود عطای سیاست را به لقای عاشقانش می بخشید و اگر اهل سیاست و قدرت بود می توانست با توجه نوع تفکر حاکم بر خود یکی از دو جریان سیاسی کشور را انتخاب کرده و در هرم قدرت سیاسی جمهوری اسلامی بنا به شرایط اجتماعی و نگاه مردم بالا و پایین برود، هر چه بود آن دوره رفتار سیاسی مردم قابل پیش بینی بود.

اما امروز دیگر از آن شرایط خبری نیست و بازیگران سیاسی در فضایی وارد شده اند که یا همه چیز را می خواهند و یا هیچ چیز را و این قطعا دومینویی است که با افتادن یک مهره مهرهای دیگر آن نیز یکی پس از دیگری تا انتها فرو ریخته و توان بلند شدن نخواهند داشت لکن پیچیدگی شرایط امروز جامعه بیشتر از آن جهت است که نه اصلاح طلبان دارای سبد رای مستقل هستند و نه اصولگرایان می توانند ادعای همراهی کامل مردم را داشته باشند که دولت اعتدال حسن روحانی متولد شده و نماد زایش این شرایط است که علیرغم اینکه اصلاح طلبان از ابتدا آنرا مال خود می دانستند لاکن دولت را نه می توان کاملا اصلاح طلب دانست و نه کاملا اصولگرا، ملقمه ای که می تواند هر دو جریان را برای همیشه از صحنه خارج کند لذا برای دولتی مانند دولت روحانی که به دلایل یاد شده فاقد استراتژی مدون و راهبردی در هدایت افکار عمومی به سمت و سوی ادامه جریان همسو با خود است تنها راه چاره اجرای نوعی مدیریت استرس برای کنترل و هدایت افکار عمومی تا بزنگاه های انتخاباتی است. استرس هایی که از ابتدای دولت یازدهم تاکنون رخ داده و قطعا ادامه نیز خواهد یافت. اجازه دهید تا گوشه ای از این نوع مدیریت را در صحنه های میدانی به تصویر بکشیم.

شایان ذکر است که هر کدام از این موارد و موارد دیگری که خواننده گرامی هم می تواند به شمارش در آورد به تنهایی می تواند بازه زمانی طولانی را بخود اختصاص دهد:

1- چالش های رسانه ای – میدانی حجاب توسط برخی نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی و جریانات معلوم الحال در این باب / چهارشنبه های سفید/ روابط دختر و پسر...

2- چالش رسانه ای مشروب خواری و مواد مخدر توسط عباس عبدب اصلاح طلب معروف با حمایت رسانه دولتی ایران.

3- تردد سلبریتی های سینما و تلویزیون در خارج به دلایل مختلف و اخذ گرین کارت و تابعیت دوگانه با غرب و ایران/ ارسال دلار به خارج از کشور و خانواده و خرید منزل در خارج کشور و حضور در ایران فقط برای کار و در آمد زایی.

4- آخرین سخنان ظریف درباره پولشویی در ایران بعد از جنجالهای بی نتیجه و بی فرجام برجام مانند: اف ای تی اف/ 2030 / و در نهایت پولشویی در ایران
 
5- مباحث مربوط به مرجعیت و منتظری که با دو هدف زدن مرجعیت و کاهش جایگاه دینی ایشان در نزد مردم و تحریف تاریخ سیاسی انقلاب درباره رفتار امام(ره) درباره منتظری 

6-  ایجاد چالش در رسانه ملی توسط عناصر کم تجربه و نااگاه به نحوه مجری گری و حمله به نیروهای ارزشی و نخبه هنری و ایجاد ذهنیت های منفی در میان مردم نسبت به صلاحیت و سلامت صدا و سیما بعنوان یک دانشگاه بزرگ کشوری.

7- چالش دعوای حیدری و نعمتی در باب ورود بانوان به فضاهای ورزشی و استادیوم ها که با حضور خانم ها در استادیوم آزادی وارد فضای جدیدی گردیده است/ برگزاری کنسرت های موسیقی در فضاهای باز و مراکز مذهبی و...

8- بی تحرکی و سرگردانی شورای شهر تهران که توسط اصلاح طلبان اداره می شود بگونه ای که دو سال است که این کلان شهر فاقد شهردار بوده و علیرغم معرفی دو شهر بنام های نجفی و افشانی و سومین نفر بنام حناچی هنور نمی توان به ثبات مدیریت شهری در دوران اصلاح طلبان شورای شهر و شهرداران معرفی شده تاکنون امیدوار بود. شایان ذکر است که رویه جدیدی که توسط اصلاح طلبان و شورای شهر مورد توجه قرار گرفته است استخدام مدیران شهری بیگانه که بنوعی توهین به شعور و توان نیروی انسانی نخبه ایرانی توسط آخرین شهردار منصوبی شورای شهر تهران و برخی از سیاستمداران، مورد تاکید و تائید قرار گرفته است.

9- ناتوانی و عدم اتخاذ سیاستهای کنترلی دولت و مراکز تصمیم گیری درباره قیمت کالاها و ارزاق عمومی مردم بطوری که امروز و هروزه شاهد چالش های قیمت و تولید و واردات برخی کالاهای اساسی هستیم و کسی نمی تواند درباره ثبات قیمت ها سخن بگوید و همین امر چالش مستمری را برای مردم در جامعه و در میان منتقدان فراهم کرده است.

10- چالش های رسانه ای در باره نگهداری از سگ و گربه در منازل برخی اقشار بین مخالفان و موافقان

11- تزریق استرس های روزانه و ماهیانه درباره قیمت خدمات عمومی مانند: هزینه های آب و برق و گاز و تلفن و حامل های انرژی که هنوز هم ادامه دارد.

12- جریان کشف حجاب دختران معلوم الحال با عنوان "دختران میدان انقلاب"و...

بغیر این موارد از دولت یازدهم همچنان موضوعات محوری چون: یارانه/ سبد کالایی/ کمک به اقشار مستضعف/ نثار القاب و عناوین و تحقیر منتقدان توسط رئیس دولت و دولتمردان در مناسبت ها و موضوعات مختلف که هنوز از قطع و یا ادامه آن علامتی دیدن نشده است و با نزدیک شدن به فصل انتخابات مجلس و سپس ریاست جمهوری شاید این روش دوباره در کلام آقایان ظهور و بروز پیدا کند.

در مجموع باید گفت که مدیریت استرس تنها استراتژی دولت حسن روحانی برای کنترل افکار عمومی و حفظ مقبولیت حداقلی در مدت زمان باقی مانده خواهد بود پس بروز و اجرای برخی برنامه ها و سخنان چالش آمیز در یک سال باقی مانده تا انتخابات مجلس و سه سال باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری از مواردی که در محورهای دهگانه بالا اشاره کردیم به احتمال زیاد باز هم خواهیم دید و شنید و نکته مهم این است که این فعالیت ها قطعا در ابعاد فرهنگی – اخلاقی و سلامت جسمی – روانی ملت ایران روند رو به گسترشی خواهد داشت و بعید بنظر می رسد که فاز نظامی در دستور کار غرب زدگان و عناصر داخلی غرب گرا باشد لاکن هر چه که باشد "زنو نابین" ملت ایران در دولت کماکان در بحرانهای معیشتی گرفتار خواهد بود. 

البته باید توجه کرد که در بیانیه پایانی اجلاس 20 کشورهای غربی همگی توافق کردند که کلا خرید نفت ایران تا اواسط سال آینده به صفر برسد و شاید این هم اخطار و هشداری برای ما باشد که در این مدت فشارهای زیادی را بر ما وارد خواهند آورد تا هم انتخابات مجلس را جریان رقیب حامی غرب پیروز نگردد و هم اینکه چرخه فشار بر ایران بتواند چشم اندازی را برای تصمیم گیری بعدی غربیها به نمایش در آورد لذا اگر تا آن موقع ملت ایران مقاومت را پیشه سازند و با وحدت حرکت کنند قطعا شیرازه تحریم ها از هم فرو خواهد پاشید و اگر چنین نشود اقداماات نظامی هم شاید در نگاه دشمنان در کنار فشار اقتصادی بتواند در تغییر رفتار و تغییر ساختار مورد خواست غرب مفید فایده تلقی گردد که البته بقول رهبر معظم انقلاب اسلامی این امر خوابی بدون تعبیر است .

 رضا احمد زاده
کد مطلب : 247737