توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۵۳
نقش طرف های خارجی در تداوم بحران لیبی
«فایز السراج' رئیس دولت وفاق ملی لیبی روز چهارشنبه پس از دیدار با ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی در پاریس که به ابتکار «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه انجام شد، به رم رفت و با مقام های ایتالیایی در خصوص بحران کشورش گفت و گو کرد.
نقش طرف های خارجی در تداوم بحران لیبی
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، پایگاه خبری «اخبار لیبیا» نوشت: السراج پس از ورود به رم، به مقر نخست وزیری در کاخ «کیجی» رفت تا با « پائولو جنتیلونی» نخست وزیر ایتالیا دیدار و گفت و گو کند.

«محمد طاهر سیاله» وزیر خارجه دولت وفاق ملی لیبی سه شنبه شب درباره این دیدار گفته بود که فایز السراج رئیس شورای ریاست جمهوری چهارشنبه عازم رم می شود تا مذاکراتی با نخست وزیر ایتالیا انجام دهد.

سیاله تاکید کرد که این دیدار در پاسخ به دعوت مقام های ایتالیایی صورت می گیرد.

دیدار السراج از رم یک روز پس از دیدارش با رئیس جمهوری فرانسه و همچنین دیدار با ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش لیبی در پاریس صورت گرفت. هر دو طرف بنا به دعوت «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه به پاریس رفته بودند.

خبرگزاری رویترز درباره نشست سران لیبی در پاریس نوشت: ابتکارعمل دیپلماتیک دولت فرانسه برای حل بحران لیبی روز دوشنبه خشم مقام های ایتالیا را برانگیخت؛ آن ها این اقدام پاریس را نمونه ای دیگر از بی اعتنایی رئیس جمهوری جدید این کشور به مقام های رم عنوان کردند.

رویترز افزود: یک دیپلمات ایتالیایی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش ذکر شود، گفت: مکرون خواهان دخالت بیشتر در لیبی است. این خوب است، اما او ما را از کنار زده. و با ما مشورت نکرده است.

این دیپلمات ایتالیایی افزود: «خشم بسیاری بر سر این موضوع به وجود آمده است».

این درحالی است که سیاستمداران مخالف دولت ایتالیا نخست وزیر این کشور را متهم کردند که به فرانسه اجازه داده تا رم را از موضع هدایت روند دیپلماسی در لیبی بیرون براند.

فرانسه برای توجیه این اقدام خود و همچنین برای اینکه تلاش هایش برای جمع کردن این دو با مشکل روبه رو نشود، اعلام کرد این نشست تحت نظر سازمان ملل در فرانسه صورت می گیرد.

«غسان سلامه» نماینده سازمان ملل برای حل بحران لیبی نیز در آن حضور دارد و در نتیجه این نشستی کاملا فرانسوی نیست.

نتیجه اعلام شده دیدار فایز السراج و خلیفه حفتر در پاریس، توافق در خصوص برقراری آتش بس و برگزاری انتخابات بود که بنا به گفته کارشناسان این توافق چیزی جدیدی نداشت و شانس زیادی برای اجرایی شدن ندارد.

بر اساس این گزارش؛ درباره دیدار السراج با نخست وزیر ایتالیا نیز تنها خبری که رسانه ای شد این بود که السراج از ایتالیا خواسته است علیه قاچاقچیان انسان در دریای مدیرانه از لیبی حمایت فنی کند و رم هم در پاسخ اعلام کرد استفاده از ناوهای جنگی خود برای این کار را بررسی می کند.

روزنامه فرامنطقه ای «رأی الیوم » چهارشنبه در مقاله ای درباره توافق فایز السراج و ژنرال خلیفه حفتر در پاریس و اعلام توافق آن دو نوشت:قطعا موارد پشت پرده زیادی در این دیدار وجود داشته که رسانه ای نشده است.

از سوی دیگر مساله مهاجران، مشکل مهم پیش روی ایتالیایی ها و اروپایی ها است و درخواست کمک این مقام لیبیایی از دولت رم با مشکلات بیشتری در کشورش روبه رو بوده و نمی تواند محلی از اعراب داشته بشد و بنا بر این منطقی به نظر نمی رسد ایتالیا از این مقام لیبایی دعوت کرده باشد به رم برود تا اینگونه سخنان رد و بدل شود. قطعا پشت پرده خبرهای مهم تری بوده و ایتالیا که لیبی به مدت سه دهه مستعمره اش بوده، درخواست های دیگری داشته است.

این موارد نشان می دهد کشورهای خارجی نگران منافع خود در لیبی هستند و به همین دلیل سعی می کنند با نقش آفرینی در این مساله، منافع خود را حفظ کنند.

نکته مهم دیگر درباره بحران لیبی این است که برخی کارشناسان اعتقاد دارند انقلاب ضد نظام «معمر قذافی » توسط طرف های خارجی طراحی و اجرا شد و آن ها بودند که عملا این نظام را سرنگون و این کشور را به وضع موجود دچار کردند.

روزنامه رأی الیوم روز گذشته نوشت: 'مردم لیبی بزرگترین فریب را در تاریخشان خوردند، فرانسه انقلابی ساختگی راه انداخت و اتحادیه عرب و برخی کشورهای عربی مانند قطر، عربستان، امارات و مصر با پاریس همدستی و زمینه دخالت ناتو در این کشور را فراهم کردند. این کشورهای عربی به توطئه ضد لیبی پوشش قانونی عربی دادند و اینگونه لیبی را به این وضعیت فاجعه بار رساندند و سبب شدند 300میلیارد دلار از پول ها و طلاهای این کشور که از نظام سابق باقی مانده بود، به تاراج رود.'

نقش آفرینی طرف های خارجی در لیبی محدود به فرانسه، ایتالیا و آمریکا نمی شود و در این میان بسیاری از کشورهای عربی و طرف های دیگر نیز وارد این ماجرا شده اند و هر یک از گروه های خاصی در لیبی حمایت می کنند.گفته می شود امارات ، مصر و عربستان بشدت از ژنرال حفتر فرمانده ارتش لیبی که رقیب فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی است، حمایت می کنند و این در حالی است که جامعه بین الملل از دولت وفاق ملی به ریاست السراج حمایت می کند. نیروهای حفتر نیز قطر را به حمایت از اخوانی های این کشور متهم کردند و خواستار پیوستن به ائتلاف ضد دوحه شدند.

از سوی دیگر هفته گذشته برخی پایگاههای خبری اعلام کردند رژیم صهیونیستی نیز وارد ماجرای بحران لیبی شده و با دوهواپیما کمک های نظامی برای نیروهای ژنرال حفتر ارسال کرده که این سبب شده است الجزایر به نماینده ژنرال حفتر در قاهره در خصوص بازکردن پای تل آویو به منطقه هشدار دهد.

بر اساس این گزارش؛هواپیماهای اماراتی کمک نظامی زیادی به نیروهای ژنرال حفتر کرده اند.مصر نیز پیشتر به بهانه حمله به تروریست ها، با هواپیماهای خود ،مقر مخالفان حفتر را بمباران کرد.

به عقیده کارشناسان؛بحران لیبی تبدیل به بحران بسیار پیچیده ای شده است چرا که بازیگران داخلی و خارجی زیادی سعی می کنند در آن نقش آفرینی کنند و در این میان تا آنها با هم به توافق نرسند، مردم لیبی رنگ و روی آرامش را نخواهند دید.

لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور پیشین این کشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است.

در حال حاضر دو دولت در این کشور این کشور وجود دارد: دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی به ریاست ژنرال حفتر فرمانده نیروهای مسلح این کشور.

پارلمان لیبی از دولت مخالف دولت وفاق ملی که در شرق این کشور مستقر است، حمایت می کند .
کد مطلب : 211232