توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۲۲
تروريسم در كمين توسعه علمي؛
نگاهي به دستاوردهاي انقلاب در عرصه علم و تكنولوژي_2
دهه اخير دهه پيشرفت و عدالت است بنابراين هم پيشرفت كشور تضمين شده و هم متناسب با پيشرفت عمومي اقشار مردمي در وضعيت زندگي عادلانه تري نسبت به قبل قرار دارند.
نگاهي به دستاوردهاي انقلاب در عرصه علم و تكنولوژي_2
Share/Save/Bookmark
سرویس تاریخ و حماسه عصرامروز / پریسا جلالی : مولفه اي كه رهبر معظم انقلاب اسلامي سال ها قبل شاه كليد قرار دادند، نهضت« توليد علم» است. كاروان توليد علم در ايران سال هاست حركت خود را آغاز كرده و در چند سال اخير بر سرعت خود افزوده است تا حركت به سمت قله هاي پيشرفت و سربلندي را تضمين كند، اما غرب كه چنين اتفاقي را مانع از تحقق اهدافش مي بيند شروع به مانع تراشي كرد و هرچه بيشتر پيش رفت از اهدافش دورتر شد تا اينكه به پروژه ترور روي آورد.
 
با اين فرض كه چنين اقدامي مانع جدي در مقابل توسعه علمي ايران به ويژه در حوزه هسته اي خواهد شد!
در دوران رژيم پهلوي دنياي غرب مدينه فاضله اي بود كه مي توانست دانش و تكنولوژي بيافريند و آن را به همه دنيا صادر كند. 

دانشجويان ايراني به فرنگ مي رفتند تا حدي مختصر از آن علوم را بياموزند اما براي كارهاي اساسي تر و تخصصي بايد دانشمندان غربي مي آمدند حتي اگر قرار بود هفته ها و ماه ها كارخانه اي از توليد بايستد و كارگران بدون حقوق بمانند.
 
اما امروز نه تنها به علوم روز دست يافته ايم و در توليد و صنعت تا حدي به خودكفايي رسيده ايم، بلكه دانشگاه هاي مان هم مجهز به اساتيد متخصص و متعهدي هستند كه نياز علم و صنعت و اقتصاد را در عرصه داخلي و بين المللي حل مي كنند، اما گويا اين به مذاق غرب خوش نيامده است.
 
ارتقاي رتبه علمي 

غربي ها شاهدند كه رتبه ايران همچنان در كسب كرسي هاي برتر علمي درحال ارتقاست.
صعود رتبه توليد علم ايران به جايگاه ۲۱ درسال ۲۰۱۱ و رتبه ۱۹ توليد علم پزشكي كه از طريق پايگاه اسكوپوس مطرح شد ضربه بزرگي به اميد سران آمريكايي و صهيونيستي از فشارهاي چند دهه اي بود. 

اعلام شد ايران با ۲۰درصد رشد بيشترين توليدات علمي را در دنيا داشته درحالي كه كشورهاي چين ۱۵ درصد و آمريكا ۴درصد رشد داشته اند. دوسال پيش رتبه جهاني ايران در علوم پزشكي ۲۳ بود كه درسال ۲۰۱۱ به ۱۹ ارتقا يافت. 

بررسي رتبه هاي سال هاي پيش هم جالب است. سال ۲۰۰۰ رتبه ۴۸ و ۲۰۰۱ رتبه ۴۵ و ۲۰۰۳ رتبه ۴۰ تا اينكه رتبه علمي ايران درسال هاي ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ به ترتيب ۳۷، ۳۳، ۲۸ و ۲۶ درسال هاي ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ رتبه ۲۲ و ۲۰۱۱ با توليد ۱۰ هزار و ۸۲۷ مقاله رتبه ۲۱ را از آن خود كرد.
 
ارتقاي رتبه ايران در علوم زيست فناوري از ۱۸ به ۱۴رسيد. 

همين ارتقاي علمي سبب شد مسئولان بيشتر از هر زماني به توليد علم و اختصاص اعتبار و امكانات به دانشمندان ايراني اهميت دهند . رئيس ستاد راهبري نقشه جامع علمي كشور اعلام كرد تمام مجموعه هايي كه مي توانند از ظرفيت نخبگان به صورت هاي مختلف نظير بورس تحصيلي و وام و پروژه هاي تحقيقاتي و غيره استفاده كنند مقرر شده است پيش بيني بودجه صورت گيرد تا شاهد استفاده نخبگان در جهت ارتقاي عملكرد صنايع باشيم.
 
خودمان اعتبارسنجي كنيم 

البته همين ارتقاي جايگاه علمي ايران واكنش رسانه هاي معاند را در برداشت تا جايي كه به ترور شخصيتي و علمي دانشمندان ايراني مبادرت كردند.
 
وقتي گزارش ساينس متريكس مبني بر رشد سريع دوكشور ايران و تركيه طي ۳۰ سال گذشته در علم و فناوري نسبت به ساير كشورهاي دنيا مطرح شد بي بي سي در گزارشي نتوانست خشم خود را فرو خورد و بي توجه به افزايش تعداد مقالات پذيرفته شده علمي در عرصه جهاني، مدعي شد مقالات ايران با افت كيفيت مواجه بوده است.
 
مقاله بي بي سي با زير سوال بردن گزارش ساينس متريكس اظهار داشت: «رشد سريع ايران در توليد علم و در واقع جهش علمي ايران چندان منطقي و درست به نظر نمي رسد.»
 
در پاسخ به چنين اظهارنظرهاي عناد آلود، دكتر مصطفي ملكوتيان، دانشيار گروه علوم سياسي دانشگاه تهران شناخت جايگاه واقعي مقالات علمي ايران را نيازمند توجه بيشتر به سازمان ISC مي داند.
 
وي مي گويد: «پيشرفت علمي و فناوري دانشمندان ايراني مخصوصا در حوزه علوم انساني نبايد با تعداد مقالات چاپ شده در مجلات بين المللي يا عضويت در مجلات ISI سنجيده شود ISI بيشتر تحت نفوذ مراكز صهيونيستي و ديگر مراكز غربي است كه سنخيتي با ارزش هاي اسلامي و ملي ما ندارند و هيچ وقت به مقالاتي كه به عمق تفكر انقلابي آنان انديشه هاي اسلامي بپردازند اجازه نشر نمي دهند.»
 
وي ضمن تاكيد بر اين موضوع كه مقالات پژوهشگران متعهد در مورد انديشه هاي انقلابي و اسلامي موفق به دريافت مجوز نشر يا دريافت ISI نمي شود، معتقد است: «اگر اين مطالب چاپ هم شود اما در فهرست ISI قرار نمي گيرد و اين موضوع باعث سرخوردگي جوانان خواهد شد.»
 
وي راه حل پيشنهادي را اهميت دادن به اعتبار سنجي اسلامي مي داند تا جايگاهي براي ارج نهادن به اين پژوهش ها ايجاد شود.» 

دكتر ملكوتيان اضافه مي كند: «مركز ISI در غرب بود و مقالات كشورهاي اسلامي با گرايش هاي انقلابي و اسلامي دراين مجلات چاپ نمي شد و تحريم هاي خود را به اين حوزه گسترده كرده بودند. درحالي كه ما هم بايد در صحنه بين الملل حضوري فعال داشته باشيم و در رده بندي هاي جهاني حاضر مي شديم كه اين اتفاق خوشايندي در عرصه استقلال علمي است كه خودمان بتوانيم در جمع كشورهاي اسلامي اعتبارسنجي مقالات را به عهده بگيريم. 

اما فراموش نكنيم كه استقلال علمي تخريب، تحريم و ترور دانشمندان هسته اي و حذف فيزيكي ديگر دانشمندان را به دنبال دارد. تصميمي كه غرب گرفته و نشان دهنده اين موضوع است كه آن قدر رشد و توان علمي كشور ما براي غرب سخت و غيرقابل پذيرش بوده كه آنها به سمت حذف فيزيكي پيش رفته اند.
البته دشمنان ما هم به اين موضوع واقفند كه با ترور دانشمندان كشور به نتيجه اي نخواهند رسيد. و ديگر ما از آن مرحله گذشته ايم كه تنها متكي به افراد باشيم.»
 
محمد پهلوان دبير جامعه اسلامي دانشجويان براين نكته تأكيد دارد كه ديگر زمان وابستگي به افراد، گذشته و ايران از اين مرحله عبور كرده است. با اين فضاي غبارآلودي كه دشمن اكنون عليه ما درباره مسايل تحريم نفتي و هسته اي به راه انداخته است ما وظيفه داريم از حقمان دفاع كنيم.» 

وي اضافه مي كند: «دستگاه ديپلماسي كشور هم بايد با كشورهايي كه با ايران همسويي دارند جبهه مشتركي تشكيل دهد و اين نداي حق را به تمام دنيا برساند. 

البته خود دانشجويان در اين راستا اقدام كوچك و البته مؤثري در مقابله با دشمني ها در پيش گرفتند و آن راه اندازي خودجوش يك كمپين اينترنتي در قالب ارسال نامه اعلام همكاري به فريدون عباسي رئيس سازمان انرژي اتمي براي فعاليت و همكاري داوطلبانه با اين سازمان و آمادگي بيش از ۱۰۰۰ دانشجو براي همكاري با سازمان انرژي اتمي بود.» 

قوانين بين المللي يار تروريسم 

اخيراً سران رژيم صهيونيستي و آمريكايي عمليات ترور دانشمندان هسته اي و مسئولان ايران را در برنامه هاي خود قرار داده اند. آيا اين موضوع ازنظر قوانين بين المللي غيرقانوني نيست؟ 

سيامك باقري كارشناس سياسي مخاطب اين سؤال ما است.
وي در اين باره توضيح مي دهد: «تاريخ، رفتارهاي آمريكا و رژيم صهيونيستي را به خوبي ثبت كرده است. اين دو، در بسياري از موضوعات جهاني با اعمال غيرقانوني خود، قوانين و منشورهاي بين المللي و اعلاميه حقوق بشر و كنوانسيون هاي سازمان ملل را عملاً نقض كرده اند و تروريسم يكي از رفتارهاي ثابت آنها را تشكيل مي دهد.»
چگونه مي توان با چنين اقداماتي برخورد و مقابله كرد؟ 

باقري در اين رابطه معتقد است: «علي رغم اينكه سازمان هاي بين المللي تحت سيطره آنها هستند، اما باز هم براي بيدار كردن افكار عمومي بين المللي و درگير كردن آنها با موضوع، تريبون خوبي هستند، مبني بر اين كه دولت هاي حامي تروريسم خود بزرگ ترين مصاديق تروريسم دولتي هستند.
 
دوم اينكه از طريق ديپلماسي رسمي، عمومي و سازماني مي توان حركت ها و جنبش هايي را عليه اين اقدامات ايجاد كرد تا بتوان با تكيه بر افكار عمومي بين المللي حاميان و عاملان اين حركت ها را مغلوب ساخت. توسل تنها به قوانين بين المللي باتوجه به اين كه اين قوانين و سازمان ها در اختيار آنها هستند، خيلي كافي به نظر نمي رسد.
 
البته دشمنان به زعم خود از ابتداي انقلاب تاكنون به هر طريقي با مانع تراشي از قدرت گرفتن جمهوري اسلامي جلوگيري كرده اند و چون ايران زير پرچم اسلام به پيشرفت چشمگير علمي نايل شده است ترور و تحريم و انواع دشمني ها را در رأس اقدامات خود قرار داده اند كه حتي قوانين بين المللي هم جلودارشان نخواهد بود.»
 
تحريم شديم، پيشرفت كرديم 

معمولاً پيشرفت ها و دستيابي به علوم و فنون در سراسر جهان در بستر تعاملات ميان كشورها به دست مي آيد، اما جمهوري اسلامي ايران دستاوردهاي علمي اش را مديون تحريم هايي است كه به كشور تحميل شده است.
 
جوانان متعهد و متخصص ايراني نه تنها در فناوري هسته اي بلكه در عرصه هاي بزرگ علمي نظير نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي، پزشكي و سلول هاي بنيادين توانسته اند موفقيت هاي بزرگي را كسب كنند و امروز در بسياري از اين رشته ها داراي جايگاه والايي هستند. 

حضور موفق زنان و مردان جوان ايراني در عرصه هاي علمي موجب افتخار و غرور ايرانيان در سطح جهان شده است.موضوعي كه همه كارشناسان در عرصه هاي مختلف بدان اذعان دارند.مثل عراقچي سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن كه معتقد است:
 
«جمهوري اسلامي ايران در طي سه دهه گذشته و به دنبال اين تحريم ها توانسته است استعدادهاي شگرف و توانايي هاي ملت خود را شناسايي كند و به دستاوردهاي بزرگي در عرصه هاي مختلف به ويژه در عرصه هاي علمي دست يابد.»
 
ايران اسلامي پله هاي پيشرفت و ترقي را يكي پس از ديگري طي مي كند و امروز در عرصه هاي علمي از جايگاه والايي در سراسر جهان برخوردار است.
 
مجدالدين معلمي معاون توسعه كتابخانه ها و كتابخواني نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور مهم ترين دستاورد سال هاي اخير را در قالب دستاوردهاي علمي بومي مي داند كه بسياري از كشورهاي همتراز با ايران براي پيشرفت تلاش كرده اند اما پيشرفت آنها همواره با يك نوع وابستگي به علم توليد شده همراه است كه با كوچك ترين شوك و بحران متلاشي شده اند.
 
وي اضافه مي كند: «تلاش ايران توليد علم متناسب با علم بومي و وضعيت و نيازهاي بومي بود و بزرگ ترين ويژگي آن تلاش و اراده خود ايرانيان براي پيشرفت است. اين اتفاق محصول اعتماد به نفسي است كه امام خميني(ره) به مردم داد.»
 
دهه اخير دهه پيشرفت و عدالت است بنابراين هم پيشرفت كشور تضمين شده و هم متناسب با پيشرفت عمومي اقشار مردمي در وضعيت زندگي عادلانه تري نسبت به قبل قرار دارند.
 
وي با اشاره به ارتقاي ميزان علم آموزي و مطالعه در كشور مي گويد: «در نهاد كتابخانه هاي عمومي يكي از وظايف اصلي ايجاد زمينه مطالعه و علم آموزي درحد عموم مردم است. در مطالعه آماري سال ۱۳۵۵ ميانگين مطالعه هر يك نفر در طول۲۴ ساعت شبانه روز تنها ۲دقيقه بود اما اكنون اين رقم حداقل ۱۸دقيقه است.» 

معلمي اضافه مي كند: «فضاي مطالعه به سمت نخبگي و پيشرفت رشد كرده و تعداد كتاب ها و كتابخانه ها قابل مقايسه با فضاي قبل از انقلاب نيست و همين اتفاق عامل هراس دشمنان اسلام از توسعه علمي ايران شده است.»
کد مطلب : 19072