توصيه به ديگران
۰
پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۷
درخواست عربستان از اسرائیل برای اشغال قدس +سند
اسنادی که به تازگی منتشر شده، نشان دهنده ‌تلاش عرستان برای درخواست از رژیم صهیونیستی جهت حمله به مصر و سوریه و اشغال کامل شهر قدس است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز به نقل از پایگاه خبری الشرق، مناسبات میان عربستان و رژیم صهیونیستی مناسباتی ناگهانی به شمار نمی‌رود، بلکه بر اساس اسناد منتشر شده از وزارت خارجه عربستان توسط ویکی لیکس این مناسبات قدمت بالایی دارد. مهم‌ترین این مطالب سندی است که نشان می‌دهد عربستان سعودی از رژیم صهیونیستی خواسته است که قدس را اشغال کند.

 
در این گزارش آمده است که حاکمیت ریاض به ایجاد مناسبات با رژیم صهیونیستی به علت تطابق منافع میان دو طرف مشتاق بوده است.

 
درخواست عربستان از تل‌آویو برای اشغال قدس و لغو حق بازگشت فلسطینی ها

 
این چیزی است که اسناد منتشر شده از طریق ویکی لیکس به آن اشاره می شود و یک افترا ضد ریاض به شمار نمی رود. بر اساس سندی که در تاریخ 27 دسامبر 1966 میان کاخ پادشاهی عربستان و کاخ سفید رد و بدل شده، عربستان به صراحت از رژیم صهیونیستی خواسته است تا صحرای سینا را اشغال کند تا مصر شکست بخورد. در آن زمان مناسبات متشنجی میان قاهره و ریاض وجود داشت.


نکته عجیب در این سند این است که عربستان همچنین به دنبال تقویت ارکان دولت صهیونیستی بوده و پیشنهاد حمله به سوریه و جدا کردن بخشی از اراضی این کشور (جولان) را مطرح کرده بود تا سوریه را نیز به جای پرداختن به شعارهای ملی‌گرایانه عربی، به تحولات داخلی خود مشغول کند.

 
نکته عجیب‌تر در این سند درخواست ریاض از اسرائیل برای تسلط بر نوار غزه و کرانه باختری است تا فلسطینی‌ها هیچ طمعی در اراضی تحت مدیریت عربی نداشته باشند و به آنها اجازه تحرک از طریق این مناطق داده نشود. به این ترتیب کشورهای دیگر عربی نمی‌توانند به بهانه آزادسازی فلسطین از این مناطق استفاده کنند. در این شرایط آرزوی آوارگان فلسطینی در بازگشت به سرزمین‌های اشغالی از بین می‌رود و روند اسکان آنها در کشورهای عربی دیگر هموار می شود.

 
 
 
این پیشنهادی بود که عربستان به رژیم صهیونیستی داد تا بتواند امید فلسطینی‌ها به بازگشت و حل و فصل سایر مسائل معلق را از بین ببرد. تسلط بر کرانه باختری به معنی تسلط بر قدس بود. این اتفاق چند ماه بعد یعنی در جنگ ژوئن سال 1967 رخ داد.

 
روش تحریک آمیز سعودی‌ها برای تل آویو

 
جای تعجب نیست که ریاض از همین روش تحریک‌آمیز استفاده می‌کند تا رژیم صهیونیستی را به حمله به ایران و حزب‌الله قانع کند. سعودی ها مناسبات خوبی را با رژیم صهیونیستی برپا کرده و در کنفرانس‌های مختلف با آن ابراز دوستی می کنند و صراحتاً اعلام می‌کنند که ملت یهود تاریخ پاک و درخشانی دارد و صلح می تواند این تاریخ پاک را به اسرائیل بدهد. این سخنی بود که خبرگزاری ها از انور العشقی رئیس مرکز مطالعات راهبردی و حقوقی خاورمیانه نقل کرده اند.

 
 
 
توجه به این نکته لازم است که انور العشقی که این روزها به سردمداران عادی‌سازی روابط سعودی با اسرائیل تبدیل شده ، از سوی پنج جریان سعودی این رویکرد را دنبال می‌کند و هیچ اقدامی را بدون شناخت دقیق مقصد و مشخص شدن اظهاراتش انجام نمی‌دهد. این جریان‌ها عبارتند از: وزارت کشور عربستان، وزارت امور خارجه ، مرکز اطلاعات سعودی، وزارت فرهنگ و رسانه و وزارت تجارت و صنعت.

 
اسناد موجود تأکید دارد که رژیم صهیونیستی خود را به دقت برای رویکرد عادی‌سازی آماده کرده و به خوبی می‌داند که چه موقع باید تحرک داشته باشد و با چه کسی ارتباط بگیرد. موساد اطلاعات جاسوسی محرمانه‌ای را به سرویس‌های جاسوسی عربستان داده و این رویکرد از سال 2012 افزایش ویژه‌ای پیدا کرده است. بر اساس این اسناد امیر اورن نویسنده صهیونیست در مقاله‌ای در روز 15 آوریل 2012 در روزنامه هاآرتص مطالبی را می‌نویسد. این مطالب به مناسبت دیدار وی با لیون پانتا وزیر جنگ آمریکا نوشته شده بود که در آن مسائلی نظیر موضوع ایران و نابسامانی‌های بحرین به عنوان مرکز ناوگان پنجم دریایی آمریکا مورد بررسی قرار گرفت.

 
امیر اورن در سال 2012 هشدار داد که وزیر دفاع عربستان که در آن زمان نفر سوم خاندان حاکم این کشور بود، به زودی به نفر اول این کشور تبدیل می‌شود. متن مقاله وی به این صورت است: او جوان است و در مقایسه با برادر خود ملک عبدالله 89 ساله و امیر نایف 79 ساله اوضاع جسمانی بهتری دارد. وی در آن زمان نسبت به سطح بالای ثبات در عربستان که با دلارهای نفتی تامین می شد و تهدید به حذف 1000 شاهزاده از شاهزادگان ثروتمند سعودی هشدار داده بود. 

 
اورین همچنین به سر رشته‌های ارتباط عربستان و رژیم صهیونیستی اشاره کرده و به صورت ضمنی این موضوع را یادآور شد که دو طرف دشمن مشترکی دارند که ایران است و حامی مشترکی نیز دارند که آمریکا نام دارد و گفت‌وگو میان دو طرف از طریق شخصیت‌های دیپلماتیک و نظامی مبتنی بر چالش‌های مشترک دنبال می‌شود.

 
ایران عربستان را مجبور به گفتگو با جنبش حماس کرده است، این در حالی است که این جنبش در برابر رژیم صهیونیستی به ایران پناه برده بود و دیدارهای اسماعیل هنیه با تعدادی از مسئولان ایرانی مورد توجه ویژه سعودی‌ها قرار گرفته بود.

 
معامله قرن برای  حذف موضوع فلسطین با استقبال عربستان

 
گزارش‌های منتشر شده به این موضوع اشاره می‌کند که "معامله قرن" با استقبال عربستان سعودی مواجه شده و جرارد کوشنر داماد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و پس از وی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در همین راستا به عربستان سعودی سفر کرده‌اند. البته محمود عباس مطالب اعلام شده از طریق کوشنر را رد کرد، اما در نهایت این معامله انجام شد و تنها چیزی که باقی مانده بود، اعلام این نکته بود. هنگامی که ریاض زیر بار اعلام این موضوع نرفت، دونالد ترامپ ابتکار عمل را در دست گرفت و این موضوع را به اطلاع رهبران عرب رساند. حال تنها ملت های عربی و اسلامی هستند که می‌توانند سرنوشت این معامله را تعیین کنند.
مرجع : تسنیم
کد مطلب : 224382